EA zhrnulo svoje financie, predstavilo svoje plány

EA sa finančne darí a plánuje expandovania novými smermi, hlavne do cloudu, AI, alebo crossplatform multiplayeru.

pridal saver 27.7.2018 o 13:32 pod hry
EA zhrnulo svoje financie, predstavilo svoje plány

HRY > NOVINKY >

EA zverejnila svoje finančné výsledky z uplynulého roka a už štandardne je v zisku. Konkrétne malo 293 miliónov čistý zisk a 1.1 miliardy tržieb.

V skratke k uplynulému štvrťroku spomenuli:

- FIFA World Cup mal 15 miliónov hráčov
- Vyšla FIFA Mobile v Číne, kde bola medzi najsťahovanejšími na iOS a najhrávanejšia na WeChat platforma
- FIFA Online 4 vyšla v Ázii
- 20 miliónov hráčov hralo FIFA multiplayer s 80% nárastom 
- Sims 4 hráči narástli o 35%
- EA dostala na E3 viac ako 60 ocenení hlavne za Anthem, Battlefield V a FIFA 19
- A Way Out si medzi aprílom a júnom zahralo 2.6 milióna hráčov. Spolu s počtom hráčov v  Battlefield 1 a FIFA Online 3 prekonali očakávania štvrťroka.

Z pripravovaných hier spomínajú hlavne Battlefield V a Anthem, ktoré okrem športov budú ich ťažiskom na jeseň a jar a popritom vypustia Command and Conquer Rivals. Zároveň naplánovali Star Wars: Jedi Fallen Order na čas medzi aprílom 2019 a marcom 2020, možno z toho spravia jesenný titul a potvrdili aj to, že Respawn pracuje aj na ďalšej hre. Motive robí na novej značke a zároveň mobilné štúdiá pripravujú niekoľko nových titulov. Základom má byť - výber, férovosť, hodnota a zábava.

K téme Battlefieldu V hovoria, že zúročia svoje skúsenosti z Battlefrontu II, kde teraz chcú ponúknuť hlbšie prepracovanú hru. Umožnia ľuďom neustále hrať nový obsah, prepracovali systém progresu, ako aj platby, kde sa bude platiť za skiny. Chýbať nebude ani Battle Royale mód, ktorý do hry príde neskôr.

Z plánov do budúchosti chce EA experimentovať s free 2 play, crossplatform a cloud gaming. Chcú skúsiť samostatnú free 2 play hru, ktorá môže byť strieľačkou alebo bude v inom štýle. Majú síce už dlhé skúsenosti s free 2 play hrami v Ázii a veľa sa naučili aj na Star Wars: The Old Republic, ale stále rozmýšľajú, ktoré z ich starých značiek by sa dal previesť do free 2 play verzie.

Pozerajú sa aj na multiplayerové tituly, kde by sa dalo aplikovať crossplatform hranie. Hovoria, že keďže domácnosti majú väčšinou len jednu konzolu a väčšinou majú aj PC, môže ich spojenie prepojiť priateľov a rodiny. Podobne aj crossplatformom veľkých platforiem s mobilmi. EA dodáva, že je to dôležitý krok do budúcnosti a postupne to začnú zapracovávať do svojich hier. 

V tejto súvislosti spomínajú aj cloud gaming ako parádnu príležitosť, hlavne na mobiloch, kde sú 2-3 miliardy hráčov a ich trh postupne dospieva. Napríklad na Fortnite vidia, ako mobilní hráči následne prechádzajú na PC alebo konzolu. Zároveň vidia, ako core hráči z PC a konzol trávia viac času na mobiloch.

EA dodáva, že predplatné služby pridávajú viac možností a hodnotu vo svete stále sa rozširujúceho obsahu. K ich predplatným službám už budúci týždeň pribudne Origin Access Premier predplatné, v ktorom budú zahrnuté všetky nové hry od EA hrateľné už 5 dní pred vydaním. Mesačná suma tam je 15 eur a 100 eur na rok. Ak teda kupujete aspoň dve hry za rok od EA, oplatí sa to, plus máte prístup aj k ostatným titulom v EA Vault.

Nakoniec to uzavreli s tým, že cloud hranie, machine learning a AI zmenia to, ako sa hry vytvárajú a hrajú. Bude stále viac investovať do týchto oblastí. 





EA zhrnulo svoje financie, predstavilo svoje plány
Páči sa mi! (+1)






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (33)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18412)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk