Metro Exodus ponúkne bohatú úpravu zbraní, plynová maska dostane vylepšenia, chýbať nemajú hororové momenty a v prípade výkonu je prvoradé PC

Globálny manažér Deep Silver, Huw Beynon prezrádza nové informácie o progresívnom systéme, plynovej maske, vylepšeniach, veľkosti levelov, strašidelných momentoch a výkone.

pridal Gam_er 18.7.2018 o 13:33 pod hry
Metro Exodus ponúkne bohatú úpravu zbraní, plynová maska dostane vylepšenia, chýbať nemajú hororové momenty a v prípade výkonu je prvoradé PC

HRY > NOVINKY >

Metro Exodus je v mnohých ohľadoch väčší ako jeho predchodcovia. Sľubuje otvorené prostredia, dlhé hodiny prieskumu a ťažšie levely, z ktorých niektoré môžu trvať dokonca hodiny. Toto sú určite hlavné zmeny, ktoré nový diel prinesie. Ďalšie aspekty hry sa však vyvíjali rovnako, nevynímajúc zbrane. 

Globálny manažér Deep Silver, Huw Beynon, v nedávnom rozhovore prezradil niekoľko informácií o progresívnej mechanike hry a či v nej budú figurovať tiež nejaké skilly alebo iné RPG mechaniky, aj keď autori zatiaľ jasne uviedli, že Metro Exodus nebude RPG v akejkoľvek podobe. Dozvedeli sme sa však niekoľko zaujímavých detailov práve k prispôsobeniu a úprave zbraní:

„Nebudem predstierať, že ponúkame hlboké RPG. Samozrejme, máme skutočne bohatý systém prispôsobenia zbraní. Môžete objaviť ich nové časti, z ktorých si potom dokážete vyskladať plne funkčný, nový kúsok. Okrem toho budete môcť prispôsobovať aj svoje základné zbrane. Takže tu máme stovky rôznych permutácií. Pridali sme aj ďalšie aspekty vašej postavy, ktoré môžete vylepšovať. V predchádzajúcich hrách sme ponúkali len obleky, ale tentokrát vám poskytneme možnosť prispôsobiť zariadenie, ktoré nosíte, ako napríklad vylepšenie vašej prilby."

Beynon prezradil aj ďalšie detaily. Čo sa týka veľkosti levelov, budú výrazne väčšie. Zatiaľ najväčší sme mohli vidieť v Metro Last Light, ktorý mal 200 x 200 metrov. Za zatvorenými dverami si mali možnosť niektorí novinári vyskúšať level, ktorý bol podľa Beynona 20x väčší, pričom nejde o ich najväčšiu úroveň. Čo sa týka desivých a hororových momentov, autori sa ich snažili zachovať aj v prípade Exodus. Pocity pri hre s plynovou maskou by mali byť ešte desivejšie.

Metro Exodus ponúkne bohatú úpravu zbraní, plynová maska dostane vylepšenia, chýbať nemajú hororové momenty a v prípade výkonu je prvoradé PC

Aj napriek otvoreným prostrediam na povrchu tu stále budú podzemné bunkre, toxické skládky či ožiarené oblasti, ktoré vyvolávajú klaustrofobické pocity známe z predchádzajúcich dielov. V prípade plynovej masky boli rozšírené jej funkcie. Môže sa rozbiť v boji a môžete ju opraviť na mieste tým, že na ňu prilepíte pásku. Táto myšlienka je o obmedzených zdrojoch, kde nikdy nemáte pocit, že ste len na výlete krajinou. Vývojári totiž nechcú, aby sa hráči v hre cítili skutočne silní a budú tu veci, ktorých sa budú stále obávať. 

Autori sa chystajú dosiahnuť aj 4K rozlíšenie, je zatiaľ však len na začiatku vývoja, takže podrobnosti sa dozvieme neskôr. V otázke výkonu sú pre nich prvoradé high-endové grafické karty na PC. Napriek tomu tvrdia, že ich engine je vysoko škálovateľný a nemáme sa báť ani o výkon na konzolách, kde by sme mali dostať špeciálne dobrú kvalitu na Xbox One X (v 4K). V závere noviniek vývojári dodávajú, že nemajú v pláne priniesť hru na Nintendo Switch, pretože sú aktuálne plne zaneprázdnení prácou na iných konzolových platformách, teda PS4 a Xbox One.

Hra vyjde 22. februára 2019, ak teda nebude odložená keďže v ten deň vychádzajú štyri veľké tituly.





Páči sa mi! (+18)






PC
PS4
Xbox One

Vývoj: Deep Silver / 4A Games
Štýl: Akčná Adventúra
Dátum vydania: 15. február 2019
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19533)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk