Shawn Layden vysvetľuje kritériá, ktoré Sony kladie na first party hry, nechcú byť ako Nintendo

Šéf Worldwide Studios hovorí o tom, aké kritériá by mala spĺňať hra aby ju vydali.

pridal Gam_er 1.7.2018 o 9:56 pod hry
Shawn Layden vysvetľuje kritériá, ktoré Sony kladie na first party hry, nechcú byť ako Nintendo

HRY > NOVINKY >

Sony štúdiá, ktoré nesú označenie SIE Worldwide Studios produkujú jedny z najlepších hier, medzi ktorými majú svoje silné exkluzívne značky. V poslednom období išlo o God of War,  Uncharted: The Lost Legacy a Gran Turismo Sport. Na ceste sú však ďalšie tituly ako  Spider-Man, Ghost of Tsushima či The Last of Us Part II. Aké je tajomstvo úspechu Worldwide Studios? Ako sa rozhodujú pre hry, na ktorých budú pracovať? 

Práve do tejto problematiky vrhá trochu viac svetla šéf Sony Worldwide Studios, Shawn Layden:

„Bolo by dobré, keby hra spĺňala aspoň jedno z týchto kritérií, najlepšie všetky. Prvým kritériom je vytvoriť hru, ktorá by bola zároveň prvá svojho druhu. Niečo, čo nikto iný nemá. Žáner, ktorý neexistuje, trh, ktorý ešte nebol dotknutý. To je pre nás záväzok ako pre first party vydavateľa. Nie sme tu, aby sme robili hry, ktoré kradnú podiel na trhu iným vydavateľom. Je to preto, že správa platformy nie je o tom, ukradnúť kusy koláča iným. Je to o pečení a rozvíjaní vlastného, celého koláča.

Ak vytvoríte nový žáner ako Parappa the Rapper - rytmickú akčnú hru, kto predtým vedel, že by to mohol byť samostatný žáner? Čoskoro do našich štúdií príde hra, ktorá sa nazýva Concrete Genie. Ukáže nám novú formu zábavy, ktorú ste predtým nevideli. Ak tento prísľub dokáže splniť na úrovni Worldwide Studios, budeme mať o tento projekt záujem. 

Najlepšie a pravdepodobne najzrozumiteľnejšie je to vysvetliť týmto spôsobom. Ak ste najlepší, čo znamená, že ak robíte akčné adventúry, robíte Uncharted alebo God of War. Ak robíte racingovku, robíte Gran Turismo. Alebo ak robíte golf, Everybody’s Golf je moja obľúbená golfová hra. Musíte byť najlepší vo svojej triede. Musieť, je pravdepodobne druhou vecou, ktorá odzrkadľuje našu pozíciu first party vývojára hier, ktorá je pripojená k platforme.

Existujú určité hry, ktoré musíme urobiť a to aj vtedy, keď pôjde o prípad, že s nimi ťažko dosiahneme zisk. Jednoduchým príkladom sú hry na PS VR. Na presun k tejto platforme skrátka potrebujeme hry. Je to spojenie ako sliepka a vajce. Takže vo Worldwide Studios sme priniesli niekoľko projektov, ktorých cieľom bolo podporiť platformu pri jej štarte a odraziť ju od zeme.”

Layden v skratke hovorí, že Sony nechce ísť cestou Nintenda, ktoré tlačí najmä svoje hry a tretím stranám na svojej platforme nedáva toľko priestoru. Sony s tým nemá problém, no je nutné, aby tretie strany spĺňali ich podmienky a dávajú priestor najmä hrám, ktoré prinášajú inovácie.





Páči sa mi! (+6)






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19860)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk