Bioware by radi v budúcnosti skúsili experimentálne projekty, ktoré by im ukázali, čo majú ľudia radi

Štúdio už nechce pracovať len na zabehnutých AAA značkách. Chceli by čoraz viac ľuďom predstavovať svoje nápady.

pridal Gam_er 30.6.2018 o 10:38 pod hry
Bioware by radi v budúcnosti skúsili experimentálne projekty, ktoré by im ukázali, čo majú ľudia radi

HRY > NOVINKY >

Bioware sa v budúcnosti môžu sústrediť na realizáciu experimentálnych projektov, čo v najnovšom rozhovore naznačil generálny manažér Casey Hudson a výkonný producent Mark Darrah. 

„V súčasnosti máme tím, ktorý pracuje na ďalšom Dragon Age. Zároveň si však myslím, že je extrémne dôležité, aby sme všetko nevsádzali len na jednu kartu. Myslím si, že je tu cesta, aby AAA vývojári začali diverzifikovať škálu svojich hier, a síce robiť veľké veci, ale popritom skúsiť prinášať menšie zážitky, ktoré by boli menšie a kratšie.

Existujú veci, ktoré ľudia môžu robiť v indie sfére. Sú mimo hraníc AAA hier a to len preto, že ľudia v tejto sfére očakávajú od veľkých štúdii veľké hry s veľkým rozpočtom. Existuje tu tiež stredná trieda, teda AAA indie hry, ktoré majú vysokú produkčnú hodnotu, ale stále sú menšie, s menším rozpočtom. V tejto sfére však existuje len veľmi málo hier a preto si myslím, že je tu možnosť zmeniť a priniesť tam viac AAA veci.

Anthem je určite hrou, s ktorou sa snažíme počítať do budúcna, no zároveň si myslím, že je tu pre Bioware príležitosť robiť hry, ktoré preskúmajú nové možnosti a zákutia pre naše publikum,” hovorí Darrah. 

Na tieto slová nadviazal generálny manažér Casey Hudson, ktorý len potvrdzuje, že Bioware prehodnocujú svoj smer a chcú experimentovať:

„Myslím, že niektoré veci z tých, ktoré pripravujeme v našom charakteristickým štýle fungujú a posúvame ich dopredu. Zároveň si myslím, že máme príležitosť robiť veci, ktoré sú viac experimentálne. Chcel by som sa dostať do štádia, budeme robiť náš ďalší veľký projekt, ale zároveň máme dosť času a zdrojov k tomu, aby sme skúsili niekoľko experimentov. 

Chcem sa dostať do štádia, kde môžeme robiť ekvivalent na krátke hrané filmy, teda štádia v ktorom nám štúdiá hovoria, že majú veľa vecí a tvorivých nápadov, ktoré chcú dostať von. Tak skúšajú toto, ukazujú tamto a chcú, aby ste sa pozreli na niečo iné. Je to spôsob akým zistiť, čo majú ľudia radi. Štúdiá to robia tiež preto, že je to zábava. Máme veľa ľudí, ktorí majú nápady. Chcú ich dostať von, ale nie vždy sú ochotní čakať, kým dokončíme náš aktuálny veľký projekt. 

Myslím si, že bolo zaujímavé, keď Rockstar urobil stolný tenis. Existujú tiež dokonca veľké filmové štúdiá, ktoré zámerne urobia krátky film len preto, že chcú skúsiť niečo nové. Vedia, že by sa radi rozvinuli istým smerom a to, čo predvedú v krátkom filme sa neskôr možno rozvinie v celovečernom titule, ktorý bude plniť kiná alebo v novej značke.

Myslím, že je v tom skutočná hodnota nie len pre štúdio, ale aj pre zamestnancov, ktorí na týchto veciach pracujú. Môžu uvoľniť uzdu svojej fantázie a nie sú pod veľkým tlakom, pretože nemôžu vedieť, čo medzi ľuďmi naozaj zarezonuje. Skrátka len experimentujú. Čoraz viac sa chcem fanúšikom povedať: "Pozrite, tu je náš nápad, o ktorom si myslíme, že by mohol byť naozaj skvelý. čo si myslíte vy?" Tieto menšie experimentálne projekty môžu byť spôsob, akým to urobiť.”

V prípade, že by Bioware dostali naozaj zelenú na experimenty, čo by ste od nich radi v budúcnosti videli? 





Páči sa mi! (+1)






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19891)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk