Šéf Take Two nechápe Ubisoft, EA a ani smrť singleplayer hier

Šéf Take Two pochválil v interview svoju firmu a zároveň naznačil, ako nechápe konkurenciu.

pridal saver 24.6.2018 o 16:19 pod hry
Šéf Take Two nechápe Ubisoft, EA a ani smrť singleplayer hier

HRY > NOVINKY >

Šéf Take Two Strauss Zelnick vychvaľoval štruktúru svojej firmy oproti konkurencii. Totiž sú menší ako konkurencia a zarábajú viac.

Hovorí, že nemajú veľkú firmu, majú 4200 ľudí, 17 štúdií, ale stále dokážu pracovať efektívnejšie ako väčšie firmy. Ako príklad ukazuje Ubisoft, ktorý má 14000 zamestnancov, ale tržby má menšie ako oni. Hovorí, že to nechápu. 

Na otázku, či sa im páči stratégia EA stavať hry na Frostbite engine, hovorí, že tieto veci až tak neriešia, preto majú podľa neho aj vyššiu kvalitu hier. Každá z ich väčších firiem má svoje enginy.  Rockstar má svoj Rage, 2K má tiež svoje enginy, a keď je potrebné, tak enginy licencujú. Poukazuje na príklad Midwayu, ktoré tlačilo svoj engine a zbankrotovalo. Hovorí, že nie sú náznaky, že by používanie jedného enginu bolo to najlepšie pre hry. Síce s týmto ľudia môžu nesúhlasiť, ale aj tak, nie je to ich stratégia.

Nakoniec sa vyjadril k singleplayeru v hrách, kde hovorí, že singleplayer nie je mŕtvy a nie je ani blízko smrti. Firmy, ktoré v to veria, sa len vyhýbajú ťažkej práci vytvárania príbehu a postáv a idú rovno tam, kde sú peniaze. Nemyslí, že to bude fungovať. 

Keď sa na to pozrieme z iného pohľadu, vidíme aj to, ako idú oni po GTA Online a tiež sa vyhýbajú ťažkej práci rozširovania singleplayeru v GTA V. Tiež idú rovnako tam, kde sú peniaze. Alebo vidíme, že síce majú veľa enginov, ale vizuálne RAGE engine z GTA V zastal v minulej generácii a nezdá sa, že by sa v RDR2 výrazne zmenil, rovnako nemajú žiadny iný výrazný engine, takže preto ani žiadny svoj používať nemôžu. Nakoniec, ak sa porovnávajú s Ubisoftom, bolo by zaujímavé, aké tržby by mali, keby si odpočítali GTA V, totiž iné veľké akčné série ani nemajú - Mafiu si zničili, Bioshock sa rozpadol, jediné, čo im mimo GTA ostalo, sú športy ako NBA 2K a WWE 2K a pomáha im ešte Firaxis s Civilizáciou a XCOMom.





Páči sa mi! (+17)






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19553)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk