Šéf Ubisoftu tvrdí, že ďalšia generácia konzol bude posledná, potom sa prejde na streamimg

Ubisoft dáva konzolám ešte jednu generáciu. Potom sa prejde na univerzálne streamovanie na každé zariadenie. Microsoft vidí budúcnosť bez generácii.

pridal Gam_er 9.6.2018 o 10:04 pod hardware
Šéf Ubisoftu tvrdí, že ďalšia generácia konzol bude posledná, potom sa prejde na streamimg

HARDWARE > NOVINKY >

Budeme svedkami konca tradičných konzol? firmy túto udalosť predpovedajú už niekoľko rokov a dnes je postkonzolová budúcnosť o to pravdepodobnejšia, keďže moderné herné a streamovacie technológie sa vyvíjajú naozaj rýchlo. Niektoré z najvplyvnejších mien v hernom priemysle sú presvedčené, že dni konzol sú spočítané. Pridáva sa k nim aj Yves Guillemot, šéf Ubisoftu:

„Myslím, že uvidíme ďalšiu generáciu konzol. Tento čas je však dobrá šanca na pripravenie sa na to, že postupe budeme vidieť menej a menej hardvéru. Budeme mať ešte jednu generáciu konzol a po nej už budeme streamovať.

Po týchto slovách sa nezdá, že by to Guillemota desilo aj napriek tomu. Podľa neho bude prechod na streaming dobrá vec pre AAA priemysel:

„Pomôže to AAA priemyslu rásť oveľa rýchlejšie. Musíme pracovať na prístupnosti hier, aby sme sa uistili, že sa dajú hrať na ľubovoľnom zariadení. Skutočnosť, že budeme môcť streamovať tieto hry do mobilných telefónov a na obrazovky televízorov bez konzol,však náš priemysel dosť zmení.

K téme sa vyjadril aj Phil Spencer, ktorý k nej ako šéf Xboxu má čo povedať:

„Práve sa sústredíme na to, aby sme zodpovedali otázku: Čo môže Microsoft urobiť pre hranie hier? Robíme to namiesto toho, aby sme len jednoducho stáli proti konkurencii. Nezaujíma ma, že ľudia hrajú Minecraft na Xboxe One. Zaujíma ma skôr to, že ľudia hrajú Minecraft bez ohľadu na to, aká konzola alebo zariadenie je pred nimi. Pokiaľ ide o konkrétnu otázku týkajúcu sa konzolových generácií, to je to, prečo stále vidím samotné hry vyvíjajúce sa nezávisle na generáciách, teda multigeneračne. Rovnako by som chcel, aby aj vývoj hardvéru prebiehal multigeneračne.

Samozrejme, Spencer bol na chvíľu zástancom cloudu. K otázke o konzolových generáciách sa pridalo aj Nintendo. Zástupca firmy odpovedal stroho slovami, že najprv musia ľudia kupovať Switch a až potom budú vedieť, čo ďalej. Chcú si skôr overiť, ako sa samotný Switch bude predávať, aby sa mohli rozhodnúť, ktorým smerom sa vyberú. Sony sa k budúcnosti bez konzolových generácií nevyjadruje vôbec. Z toho sa môžeme domnievať, že dvojica japonských výrobcov sa bude chcieť skôr držať starých spôsobov, teda konzolových generácií a nebude zastávať názor, ktorý zdieľa Yves Guillemot. 

Čo si o tom myslíte vy? 





Páči sa mi! (+2)






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19865)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk