5 najlepších a aj najhorších hier podľa komiksov

Superhrdinovia bojujú o našu pozornosť na filmových plátnach, no pozrime sa bližšie na ich herné inkarnácie.

pridal matus_ace 16.5.2018 o 20:16 pod hry
5 najlepších a aj najhorších hier podľa komiksov

HRY > NOVINKY >

Fanúšikovia komiksových filmov majú hody. Ešte nestihli utíchnuť nadšené reakcie po Avengers: Infinity War a už sa na nás rúti Deadpool vo svojom filmovom pokračovaní (recenzia z Kinemy), kde sa postaví proti Cablovi a dokonca vytvorí aj vlastný tím superhrdinov. A to je ideálna príležitosť obzrieť sa za tými najlepšími, ale aj najhoršími hrami podľa komiksov, ktoré sme si doteraz mohli zahrať. Pochopiteľne však vynecháme hry, ktoré vznikli podľa komiksových filmov, keďže tam tých zlých bola halda. A rovno tými zlými aj začneme.

Fantastic Four (1997 – PS)

Fantastická štvorka je najznámejšou komiksovou rodinou, no mimo stránok komiksov sa jej nedarí. Na konte má totiž nielen štvoricu zlých filmov, ale aj túto hernú katastrofu. Známu štvoricu postáv tu doplnila She-Hulk, hráči tak mali pestrú ponuku na výber, no postavy boli nevyvážené, hra vyzerala strašne aj na tú dobu, dokonca nevedela ani uložiť váš postup, aj keď nepatrila medzi najkratšie.

Batman: Dark Tomorrow (2003 – GC, Xbox)

Batman je jednou z najznámejších komiksových postáv a aj preto sa dočkal už obrovského zástupu hier, od veľmi kvalitných až po túto katastrofu. Cutscény boli vynikajúce, no všetko ostatné bolo príšerné, či sú to frustrujúce súboje, veľmi zlá práca s kamerou, nepodarené ovládanie, no hlavne hrateľnosť. Hra si vyslúžila priemer hodnotení pod 30%.

Uncanny X-Men (1989 – NES)

Rovnako X-meni sa za tie roky dočkali kvalitných aj príšerných hier. Jednou z nich je titul X-Men: Destiny, ktorý bol taký zlý, že odvtedy Marvel zmenil postoj k licencovaniu svojich značiek. No ešte dávno predtým tu bol tento titul pre NES, ktorý bol ešte horší. Priniesol nezaujímavú a zabugovanú hrateľnosť a autori hry zjavne nikdy komiks nečítali, lebo s ním mala hra spoločné pramálo.

Aquaman: Battle for Atlantis (2003 – GC, Xbox, PS2)

Jason Momoa ako filmový Aquaman možno konečne nebude trubka, no ani tejto postave história nepraje mimo komiksových stránok. Dôkazom je aj táto hra s priemerom hodnotení 26%, v ktorej ste narazili na také absurdnosti, ako neviditeľné steny v oceáne, ktoré obmedzovali váš pohyb, no samozrejmosťou je aj strašná grafika, príšerné ovládanie a kamera, ktorá nikdy nezobrazuje to, čo by mala.

Superman 64 (1999 – N64)

Táto hra by si zaslúžila vlastný článok, lebo v nej nefunguje vôbec nič. Ovládanie funguje tak, že hra netuší, čo od nej hráč chce. A takmer celá herná náplň spočíva v tom, že so Supermanom musíte lietať cez kruhy rozmiestnené v príšerne spracovanom Metropolise, ktorý je navyše kvôli mizernému vykresľovaniu ponorený do „kryptonitovej hmly“. Jednoducho hra, ktorej použitie by mali upravovať ženevské konvencie.

Našťastie sme sa okrem týchto a podobných brakov dočkali aj množstva kvalitných hier podľa komiksov. Je ich až toľko, že vybrať len 5 sa zdá byť nemožná úloha, takže ak sa do nášho prehľadu nedostal váš favorit, podeľte sa s nami o svoj názor v diskusii.

Marvel: Ultimate Alliance (2006 – PC, Xbox, Xbox 360, PS2, PS3, PS4, Xbox One, PSP, GBA, Wii) - recenzia

Na rôzne platformy túto hru priniesli rôzne štúdiá, no verzia od Ravenu si odniesla najlepšie hodnotenia. Táto akčná RPG ponúka naozaj obrovskú porciu obsahu so známymi postavami na strane dobra aj zla, pričom ich máte na výber desiatky a čelíte prakticky každému známemu záporákovi od Marvelu. Navyše hra pri vydaní oslovila aj kvalitným vizuálom. Za zmienku stojí pokračovanie a aj predchádzajúca séria X-Men Legends.

Scribblenauts Unmasked: A DC Comics Adventure (2013 – PC, Wii U, 3DS)

Tradičná puzzle hrateľnosť série Scribblenauts sa skĺbila s univerzum DC komiksov, takže sme sa v hre dočkali množstvo hrdinov aj zloduchov. Aj teraz hádanky riešite pomocou slov, avšak musíte uvažovať trošku inak, aby ste prekážky prekonali použitím schopností hrdinov, či vytvorili unikátny mix, napríklad Zombie Batmana.

Injustice 2 (2017 – PC, Xbox One, PS4) - recenzia

Séria Injustice osloví na pomery bojoviek naozaj vynikajúco spracovaným príbehom, no hráči si ju obľúbili aj vďaka chytľavému a hlboko prepracovanému bojovému systému. Každý hrdina aj zloduch je unikátny, pričom dvojka priniesla aj možnosť upraviť si ich. Okrem príbehu naprieč niekoľkými paralelnými vesmírmi tu nájdete aj ďalšie široké možnosti hrania a ani audiovizuálne hra rozhodne neurazí.

Batman: Arkham City (2011 – PC, Xbox 360, PS3) - recenzia

Vybrať len jednu hru z tak kvalitnej série je náročné, no najlepšia je pravdepodobne druhá časť, ktorá ďalej expanduje príbeh o súboji medzi Batmanom a Jokerom, pridala parádne spracované otvorené mesto a zachovala hrateľnosť prvej časti. Chýb je tu minimum a aj vďaka tomu je to jedna z najlepších hier, aká kedy podľa komiksovej predlohy vyšla. Štúdio Rocksteady sa práve touto hrou katapultovalo medzi elitu.

 

Deadpool (2013, PC, X360, Xbox One, PS3, PS4)

To Deadpool má tých chýb podstatne viac, no aj tak hra svojej značke nerobí hanbu a štúdiu High Moon sa podarilo veľmi dobre vystihnúť charakter tejto ukecanej postavy, ktorá búra štvrtú stenu od úvodných momentov a ponúka dynamickú akciu a nešetrí ani vtipmi. Kto by napríklad nechcel nafackovať Wolverina, či zažiť ľúbostnú scénu so Smrťou? Hre pomohol aj výborný dabing, kde sa hlavnej postavy zhostil Nolan North.





Páči sa mi! (+7)






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19912)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk