Nový šéf Sony bilancuje finančné výsledky, hovorí o PS Plus, PSN a predajoch PS4

Počuli sme o tom, že súčasný cyklus predaja konzol dosiahol vrchol ziskovosti, čo prinieslo potrebu stabilizovať zárobkovú základňu. V podnikovej štruktúre však existujú v porovnaní s predchádzajúcimi cyklami viaceré rozdiely.

pridal Gam_er 2.2.2018 o 16:47 pod hry
Nový šéf Sony bilancuje finančné výsledky, hovorí o PS Plus, PSN a predajoch PS4

HRY > NOVINKY >

Už skôr sme vás informovali o tom, že Sony má nového šéfa, ktorým je Kenichiro Yoshida. Ten počas štvrťročnej konferencie otvoril viaceré témy, ktoré hovoria o stave PlayStation biznisu. Počuli sme o tom, že súčasný cyklus predaja konzol dosiahol vrchol ziskovosti, čo prinieslo potrebu stabilizovať zárobkovú základňu. V podnikovej štruktúre však existujú v porovnaní s predchádzajúcimi cyklami viaceré rozdiely.

V prvom rade išlo o PlayStation Plus, ktoré prispieva k ziskovosti a prináša opakujúce sa príjmy, čím zmierňuje výkyvy v jednotlivých cykloch. Sony tiež očakáva vyššie výnosy v in-game obsahu, kde si hráči môžu nakupovať doplnkové veci a in-game menu. Práve PS Plus a in-game nákupy by tak dokázali zmierniť problémy v ďalších cykloch firmy a hlavne ich výkyvy. 

Biznisu okolo PlayStation sa však náramne darí a zaznamenal len pozitívne tržby, zisky a veľmi pozitívny vplyv jednotlivých PlayStation devíz. Sony sa preto chystá investovať do tohto obchodu rovnako aj v nadchádzajúcom štvrťroku, ktorý prebieha od januára do marca. Zvýšil sa aj predaj konzol PS4 a znížili výrobné náklady, čo tiež tlačilo zisky smerom nahor oproti minulému roku. Za náramne pozitívnu situáciu však určite môžu aj väčšie vydania hier v štvrtok štvrťroku minulého roka, ktoré v plánoch na tento rok v tomto čase nie sú zastúpené, čo by znížilo medziročný zisk. 

Yoshida pripomenul, že PlayStation Plus zaznamenalo k 31. decembru 31,5 milióna platiacich členov a tiež uviedol, že od októbra do decembra sa predaj v PlayStation Network zvýšil o 41% a presiahol 300 miliárd jenov (2,73 miliardy dolárov), a to rovno poprvýkrát v histórii PlayStation podnikania. 

Čo sa týka konkrétnych finančných výsledkov za tretí štvrťrok fiškálneho roka 2017, počas neho bolo dodaných do obchodov 9 miliónov konzol PS4, čo znamená, že celkovo bolo expedovaných 76,5 milióna kusov  do 31. decembra 2017. Samotné predaje k zákazníkom Sony nedávno odhadlo na 73,6 milióna kusov.

Nový šéf Sony bilancuje finančné výsledky, hovorí o PS Plus, PSN a predajoch PS4

Dodávky konzol boli síce o 700 tisíc kusov nižšie v porovnaní s minulým rokom v rovnakom období, ale skutočné príjmy narástli o 16,2%, za čo môže nárast predaja softvéru, vrátane predajov na PSN. 

Nový šéf Sony bilancuje finančné výsledky, hovorí o PS Plus, PSN a predajoch PS4

Predikcia konzol Sony sa nezmenila, firma však mierne znížila predpoveď na celoročné výnosy. Ako dôvody uvádza oneskorenie vydania niektorých titulov, ktoré boli zrejme naplánované ešte na fiškálny rok 2017 a presunuli sa tak do tohto roka. Ďalším faktorom je agresívne znižovanie cien, ktoré vyvrcholilo vo výpredajoch počas sviatkov. Okrem toho sme videli aj kompletnú tabuľku finančných výsledkov všetkých divízií Sony, kde patria napríklad filmy, hudba a smartfóny. Ako môžeme vidieť, za herným biznisom podstatne zaostávajú.

Nový šéf Sony bilancuje finančné výsledky, hovorí o PS Plus, PSN a predajoch PS4

Generálny riaditeľ Kauzo Hirai odstúpi zo svojej pozície 1. apríla, kedy ho vystrieda novozvolený Kenchiro Yoshida. Stane sa tak na začiatku fiškálneho roka 2018.





Páči sa mi! (+1)






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (34)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18491)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk