Capcomu sa darí, Ultra Street Fighter II je údajne obrovský hit

Bodovali aj Resident Evil 7 a Monster Hunter XX, naopak predaje Marvel vs Capcom: Infinite boli slabé

pridal matus_ace 31.1.2018 o 16:48 pod hry
Capcomu sa darí, Ultra Street Fighter II je údajne obrovský hit

HRY > NOVINKY >

Herné spoločnosti prinášajú svoje aktuálne finančné správy za obdobie 9 mesiacov, ktoré skončilo 31. decembra 2017 a medzi nimi nechýba Capcom. Ten zaznamenal zisky $64.5 miliónov, čo je 36,9% nárast za rovnaké obdobie rok predtým, kedy mali za sebou obrovský, až viac ako 50% prepad. To všetko aj napriek tomu, že mali o 10,% nižšie tržby v tomto období ($439 miliónov), čo spoločnosť vidí najmä v odklade štartu ich zábavného biznisu.

Ich herný biznis bol ale silný, zaznamenal 8,5% nárast v tržbách a 328,2% nárast v príjmoch. Darilo sa tam, kde by ste to aj predpokladali, teda v prípade hier Resident Evil 7 a Monster Hunter XX. Prekvapivo však spoločnosť za obrovský hit označila Ultra Street Fighter II: The Final Challengers pre Switch. Oproti tomu boli predaje bojovky Marvel vs Capcom: Infinite len slabé, aj keď má hra na konte celosvetovo už milión. Je to však veľmi ďaleko za očakávaniami.

Stabilné boli čísla online titulu Monster Hunter Frontier Z a mobilného Monster Hunter Explore. Pochopiteľne, do týchto čísiel sa ešte nemohli pretaviť výborné výsledky aktuálneho Monster Hunter: World. O jeho predajoch sa oficiálne viac dozvieme v marci.

Capcom je ďalším dôkazom stúpajúcich digitálnych predajov a to aj napriek tomu, že sa to často až tak netýka japonských spoločností. Digitálne tržby ale išli hore o 40,1% a stiahnutia plných verzií hier oproti rovnakému obdobiu rok predtým stúpli o 20%. Najväčší nárast predajov bol v Európe, ktorá vyvážila aj drobné poklesy v Amerike a Japonsku.

Automatový biznis Capcomu zaznamenal mierny nárast, za čo vďačia hlavne novým ženským hráčkam, no tiež turistom. Oproti tomu pachinko biznis im ide výrazne dole. Aj napriek tomu ale spoločnosť zvýšila svoj odhad ziskov za celý finančný rok, keďže sa zjavne hrám naozaj darí.





Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19548)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk