Z basy môžete utekať už aj na Switchi

Titul The Escapists 2 dnes dorazil už aj na Switch a my sme sa na túto novú verziu bližšie pozreli

pridal matus_ace 11.1.2018 o 11:20 pod hry
Z basy môžete utekať už aj na Switchi

HRY > NOVINKY >

Ležíte si tak na pláži a rozprávate svoj príbeh, ktorý však začína na trošku netradičnom mieste – v base. Nesedíte však na zadku a nečakáte na to, kým sa plynie doba trestu. Rozhodnete sa konať, zobrať do rúk často improvizované nástroje a chopiť sa svojej nemalej šance na útek. Presne o tom je séria The Escapists, ktorá sa minulý rok v lete dočkala druhej časti a tá dnes prichádza aj na Nintendo Switch.

Team 17 patria medzi najaktívnejších 3rd party vydavateľov pre Switch, nakoľko tam prinášajú svoje hry už pravidelne a doteraz ich priniesli hneď niekoľko. Boli medzi nimi klasické série ako Worms, vynikajúca kooperatívna hra Overcooked, väčšia platformovka Yooka-Laylee a dnes teda pribudla aj The Escapists 2. O hre ako takej sa dozviete viac v našej recenzii, ktorú sme priniesli minulý rok. Teraz sa budeme venovať aktuálnej Switch verzii, ktorú hráme už týždeň.

Na hre sa prejavili skúsenosti, ktoré majú tímy pod Team 17 s prácou na Switchi a aj keď teda táto verzia prichádza s oneskorením, nie sú tu žiadne kompromisy na strane výkonu, aj keď na druhú stranu, pri zvolenom výtvarnom štýle titulu by sme ani žiadne nečakali. Či už hráte v dokovanom režime na TV, alebo v handheldovom na ceste, rozdiely v technickej stránke nenájdete. Osobne som však hre prepadol hlavne v prenosnej podobe. Zahrať si chvíľu niekde vonku a kedykoľvek pokračovať tu má niečo do seba a keď o nič neprichádzate, nie je o čom.

Rovnako dobre je vyriešené ovládanie, ale keďže hra vyšla aj na iných konzolách, taktiež to nie je žiadna novinka. Poteší fakt, že autori optimalizovali ovládanie hry tak, aby sa dala hrať aj jedným Joy-Con ovládačom, čo využijete najmä v prípade lokálnej kooperácie, kedy môžete hrať dvaja na jednej konzole. Podobne ako v prípade pôvodnej verzie, aj teraz lokálny multiplayer ťahá zážitok hore a dokážete hrať aj na cestách na rozdelenej obrazovke.

Multiplayer, či už lokálny, alebo online, funguje na drop-in/drop-out princípe, takže sa druhý hráč môže kedykoľvek pripojiť aj odpojiť. V prípade online hrania môžete hrať vo štvorici – kooperáciu a aj verzus. Čaká na vás desiatka väzení, ktoré sa líšia svojim zasadením a od takých bežných sa dostanete aj na menej tradičné, pričom nechýba ani basa vo vesmíre. Taktiež máte možnosť vytvoriť si svojho vlastného väzňa a keďže je toto pre mnohých hráčov premiéra s The Escapists sériou, určite poteší prítomnosť jednoducho a elegantne zapracovaného tutoriálu.

The Escapists 2 je k dispozícii za 19,99 € a potrebuje 1,6GB miesta, takže sa ani nemusíte báť, že by ste hre museli obetovať veľkú porciu z úložiska. Aj s ňou mám však ten istý problém ako s mnohými inými portami v poslednej dobe. Je fajn, ak vydavatelia prinášajú čoraz viac svojich hier na Switch, no vôbec sa pritom nesnažia využiť možnosti konzoly. Po obsahovej stránke by potešilo, ak by hra ponúkla už aj DLC v základe, no to nie je problém. Ale je obrovská škoda, že ani teraz v handheldovom režime autori nezapracovali dotykové ovládanie, ktoré by sa na inventár a iné prvky hodilo viac. Ani HD Rumble podpory sme sa nedočkali. Ak ste však The Escapists nehrali a máte chuť zdrhnúť si z nejakej basy či dvoch, rozhodne táto verzia neurazí a môžete si ju so sebou zobrať kdekoľvek.





Z basy môžete utekať už aj na Switchi  Z basy môžete utekať už aj na Switchi
Z basy môžete utekať už aj na Switchi  Z basy môžete utekať už aj na Switchi
Z basy môžete utekať už aj na Switchi  Z basy môžete utekať už aj na Switchi
Z basy môžete utekať už aj na Switchi  Z basy môžete utekať už aj na Switchi
Páči sa mi!






PC
PS4
Xbox One

Vývoj: Team17 / Mouldy Toof Studios
Štýl: Akcia / Stealth
Dátum vydania: 22. august 2017
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19597)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk