Sector vám želá veselý Silvester a šťastný Nový rok

Ďalší rok je za nami a ďalší pred nami. Už by sme si mohli aj zvyknúť.

pridal redakcia 31.12.2017 o 21:46 pod informácia
Sector vám želá veselý Silvester a šťastný Nový rok

INFORMÁCIA > NOVINKY >

Rok 2017 môžeme zhodnotiť v hernej oblasti ako dobrý, v niektorých oblastiach mierne lepší ako 2016, v niektorých slabší. Mali sme niekoľko vysoko kvalitných titulov, dve nové konzoly, sériu nových VR headsetov a rovnako sa rozhýbal aj hardvér, aspoň v oblasti procesorov. Grafiky sa pre zmenu už dotiahli na 4K rozlíšenie.

V rýchlosti si môžeme spomenúť všade hodnotený ako najlepší titul roka The Legend of Zelda: Breath of the Wild, ktorý veľmi pomohol novej Nintendo Switch konzole rozbehnúť sa, multiplayerovú scénu zachvátil ošiaľ s názvom Playerunknown's Battlegrounds, ktorý ukázal, že sa multiplayer dá spraviť aj bez levelovania, vyšla Xbox One X, tá ukázala, že už aj konzoly majú na 4K rozlíšenie. Z hier potvrdili, že kvalitné hry sa stále robia aj Divinity: Original Sin 2, Cuphead alebo Horizon: Zero Dawn. Tento rok nesklamali ani návraty značiek ako Prey,  Wolfenstein II alebo Assassin's Creed Origins, oproti tomu sklamal Mass Effect Andromeda, podobne aj Need for Speed a kontroverziu lootboxov naplno ukázal Star Wars Battlefront II. 

Z hardvéru nám prišli nové Ryzen procesory, ktorými sa AMD vrátilo späť do hry, Intel ponúkol ôsmu generáciu svojich procesorov, ktoré veľmi dobre zrýchlili hlavne strednú triedu herných PC. Nvidia pokračovala vo svojej aktuálnej sérii, kde vydali hlavne GTX1080ti, veľmi kvalitnú a rýchlu kartu priam vhodnú na 4K, dominanciu Nvidie v tejto oblasti koncom roka potvrdili aj s Titan V kartou, ktorá otvorila Volta sériu. AMD v grafikách nestíha a síce priniesla VEGA karty, tie však minimálne u nás boli cenovo vyššie ako podobné karty Nvidie. 

VR sféra nám celý rok trochu viazla, ale koncom roka to rozbehol Microsoft so svojimi Mixed Reality headsetmi a rovnako Bethesda a Rockstar skúsili ponúknuť porty veľkých titulov. Veľmi im to nevyšlo, ale vyskúšali a už vedia, ktorým smerom sa posunúť ďalej. Stále tu však chýba killer titul. Uvidíme, či nám v tejto oblasti niečo nové ponúkne budúci rok.

Minimálne by nám mal ponúknuť nové VR headsety, možno rovno wireless headsety, kde vieme, že jeden pripravuje Oculus a niečo nové pripravuje aj HTC. Vieme, že wireless headset by chcel Microsoft pre svoj Xbox One X. Okrem neho nás však v konzolovej oblasti veľa noviniek nečaká. Firmy svoje nové verzie konzol už povydávali a teraz si dajú pauzu. Z hier nás však čaká napríklad Monster Hunter World hneď zo začiatku roka, bude ho nasledovať Kingdom Come: Deliverance, ale aj Far Cry 5, Red Dead Redemption 2. Neskôr v roku čakáme Metro: Redux, Shadow of Tomb Raider, Anthem, God of War, Halo 6, určite nebude chýbať nový Battlefield a nové Call of Duty

Zajtra si prichádzajúce tituly zhrnieme, ale zatiaľ vám Sector praje veselý Silvester a šťastný Nový rok.





Páči sa mi! (+18)






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19852)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk