Aké by bolo Uncharted 4, keby ho robila Amy Henning?

Sam mal byť jedným z hlavných záporákov, Nathan mal menej zabíjať, menil sa príbeh a odstránených bolo aj mnoho pôvodných gameplay prvkov.

pridal Gam_er 12.9.2017 o 18:06 pod hry
Aké by bolo Uncharted 4, keby ho robila Amy Henning?

HRY > NOVINKY >

Ak patríte k tým, ktorí sledovali Uncharted 4 od jeho oznámenia, určite ste zachytili výraznú správu o tom, že rozbehnutý vývoj opustila Amy Henning, ktorá sa podpísala pod prvú trojicu dielov. Na jej kreslo sa posadili skúsení harcovníci Neil Druckmann a Bruce Straley (The Last of Us), ktorí do hry pochopiteľne priniesli svoju víziu a tak sa začalo škrtať. S myšlienkou priviesť postavu Sama však prišla práve Amy Henning.

Vďaka knihe Blood, Sweat, and Pixels sa dnes objavujú informácie o tom, čo sprevádzalo odchod Amy a aké boli jej plány s Uncharted:

(Obsahuje spoilery)

„Uncharted 4 (podľa Henningovej) by svetu predstavilo Nathanovho starého partnera Sama. Toho sme v predchádzajúcich hrách nevideli, pretože si Nathan už 15 rokov myslel, že je mŕtvy. Drake ho za sebou zanechal v priebehu väzenského konfliktu v Paname. Vo verzii od Henningovej bol Sam jedným z hlavných darebákov. Krutý k Nathanovi, pretože ho následkom konfliktu nechal na pospas osudu a smrti.

Počas príbehu sa Nathan pokúša opustiť svoj starý život lovca pokladov. Hráči by neskôr zistili, že Nathan a Sam sú vlastne bratia. Nakoniec by poskladali svoj vzťah dokopy a zjednotili sa proti skutočnému antagonistovi hry, podlému zlodejovi menom Rafe (dabovaný hercom Alanom Tudykom), ktorý so Samom údajne strávil nejaký čas vo väzení. 

Niektoré zdroje hovoria, že tím Uncharted 4 nedostal zamestnancov ani prostriedky potrebné na svoje prežitie, pretože v tom čase malo v Naughty Dog najväčšiu pozornosť The Last of Us a rozšírenie Left Behind. Iné zdroje tvrdia, že Henningová mala ťažkosti pri rozhodovaní kam sa s hrou pohnúť, následkom čoho sa nevyvíjala podľa predstáv. Niektorí zamestnanci si priali, aby hra mala súdržnejšie vedenie. Iní zas všetko považovali za dobré vzhľadom na to, aký bol tím Uncharted 4 malý. Bolo podľa nich v poriadku, že hra ešte dlho nebola súdržná. 

Od niekoľkých zamestnancov Naughty Dog sa tiež objavili správy o tom, že Druckmann a Straley úplne ignorovali pôsobenie Henningovej a viedli s ňou zásadné spory o tom, kam sa štvrtý diel Uncharted uberie. Pred svojim odchodom Henningová podpísala zmluvu o mlčanlivosti, ktorá zakazuje zúčastneným stranám verejne hlásať negatívne vyjadrenia o tom, čo sa stalo.“

Treba podotknúť, že Amy Henning odmietla žiadosť o interview s tvorcom knihy a všetky uvedené informácie nepochádzajú od nej, ale z neznámych zdrojov, ktoré pochopiteľne chceli zostať v anonymite. Okrem zmienených informácií prišla reč aj na to, čo bolo z hry odstránené. Napríklad v prvej polovici pôvodnej verzie mal Nathan bojovať iba za pomoci svojich pästí. Tým chcela Henningová odstrániť diskutovaný nesúlad medzi rozprávaním príbehu a gameplayom. Od začiatku série totiž niektorí kritizovali nesúlad medzi tým, že počas rozprávania príbehu bol Nathan zobrazený ako milovaný hrdina, no počas gameplayu sa z neho stával masový vrah, keďže sa často nevyhol zabíjaniu v prestrelkách. 

Ďalšou vyradenou funkciou bola streľba na útes, ktorá by vytvorila diery. Tie by slúžili namiesto ríms na lezenie. Tím Amy Henning tiež propagoval prepínanie postáv v level Auction, kde Drake a jeho spoločníci ukradli artefakt. Pôvodne sa mal pri krádeži využiť dav a tanec. K spomínanému artefaktu by Drake a Elena mali dotancovať. Tanec mal byť mini hrou, kde by hráči museli stláčať tlačidlá podľa rytmu hudby. 

Viac turbulencií počas vývoja popisuje kniha Blood, Sweat, and Pixels. Napriek mnohým zmenám však Uncharted 4 aj tak lámal predajné rekordy. Veľmi pozitívne bola hra prijatá aj u kritikov a vo viac ako 113 recenziách na metacritic si odniesla skóre 93. 

Boli ste s Uncharted 4 v rukách Straleyho a Druckmanna spokojní? Alebo by ste radšej dali prednosť pôvodnej verzii Amy Henning?





Páči sa mi! (+2)







Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19901)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk