Gamescom 2017: Raiders of the Broken Planet vám v rýchlych súbojoch nič nedá zadarmo

Ako sa hrá asymetrickú akcia, ktorá hráčov opäť prinúti spolupracovať? Na Gamescome sme si mali možnosť zahrať jednu hru proti vývojárom v Španielsku, a práve z tohto hrania vám prinášame nielen dojmy, ale aj video.

pridal play3man 10.9.2017 o 13:40 pod hry
Gamescom 2017: Raiders of the Broken Planet vám v rýchlych súbojoch nič nedá zadarmo

HRY > NOVINKY >

Raiders of the Broken Planet ohlásilo španielske nezávislé štúdio MercuryStream, tvorcovia Castlevania: Lords of Shadow, v apríli minulého roka. Asymetrická akcia ponúkne ako multiplayerovú časť, tak aj samostatnú príbehovú kampaň, no hlavným cieľom autorov je priniesť nový, zábavný titul s dôrazom na kooperáciu a niekoľkými zaujímavými prvkami. Pár mesiacov po oznámení sme sa s autormi stretli na Gamescome. Z tohto stretnutia sme vám priniesli najmä video z nášho hrania, v ktorom ste mohli vidieť tutoriál z úvodnej misie. Tento rok sme sa s nimi stretli opäť a znova vám prinášame našu ukážku hrateľnosti. Teraz išlo o jednu klasickú multiplayerovú hru, v ktorej sme sa pustili do súboja proti vývojárom. Tí však neboli na Gamescome, ale v Španielsku, v štúdiu MercuryStream.

Ešte pred spustením hry som sa jedného z prítomných vývojárov spýtal, či si môžem nahrať video z môjho hrania. Každopádne, nebolo to také jednoduché - aby som si video nakoniec mohol zobrať so sebou, musel som hrať dobre. Takže ak sa vám náhodou zdá, že mi to veľmi nejde, asi sa vám to len zdá... No poďme k veci.

Raiders of the Broken Planet si budete môcť čoskoro vyskúšať aj vy, a to v otvorenej bete, ktorá prebehne už budúci týždeň, od 15. do 16. septembra. Týždeň na to ale vychádza už prvá epizóda - príbehová časť hry. Volať sa bude Alien Myths a pôjde len o jednu zo štyroch plánovaných kampaní. Zvyšné sú zatiaľ vo vývoji - tie by, snáď, mohli vyjsť v priebehu budúceho roka, prípadne začiatkom 2019. Pri stretnutí na Gamescome som si ale mohol zahrať multiplayerovú časť hry, ktorá je naozaj o spolupráci. No len jedného tímu. Totižto, každá hra pozostáva z piatich hráčov - a keďže z pätice hráčov by ste dva rovnocenné tímy asi ťažko robili, rozdelenie je úplne iné. Skrátka, jeden tím tvorí štvorica hráčov, ktorí budú bojovať proti tomu zvyšnému. Ten je však niečo ako boss, teda má nekonečný počet životov, zatiaľčo ostatní majú len šestnásť, a to dokopy.

Spájanie a následné spúšťanie hry prebieha štandardne, no až keď sa dostanete do hry zisťujete, za ktorý tím vlastne hráte. V rámci multiplayeru, ako môžete vidieť na videu, je váš cieľ jasný - za Raidera - dokončiť misiu a nenechať sa zastaviť antagonistom - Bossom, no a Boss zase musí zneškodniť Raiderov a prekaziť im ich úlohu. Každopádne, aj multiplayerová hra je rozdelená do určitých fáz. Znamená to, že ak sa vám podarí zneškodniť nejaký počet nepriateľov, teda im ubrať čo-to zo života, váš cieľ sa mení.

Toto je veľmi dobré, pretože aj napriek tomu, že jedna hra netrvá príliš dlho, aj v rámci týchto pár minút sa nemáte šancu dostať do stereotypu. Autori si veľmi dali záležať na súbojovom systéme. Ten pochopiteľne pozostáva aj z klasickej streľby, no vo veľkom ho tvoria práve fyzické útoky na blízko. V niektorých situáciach ide doslova o zlomky sekúnd či správne využitie momentu prekvapenia nepriateľa. Ideálne je napadnúť súpera zozadu, no to sa, samozrejme, nie vždy podarí.

Po dohraní som sa tvorcov spýtal, aké predstavy majú o hre, keď vydajú všetky zvyšné kampane. Ako odpoveď zdôraznili fakt, že veľmi záleží od spätnej väzby hráčov, na ktorú úpenlivo čakajú. Každú ďalšiu kampaň budú totiž vyvíjať na základe odozvy od hráčov, a teda aj od hráčov bude záležať, či sa niekedy pustia do vývoja piatej kampane, prípadne aj ďalších. Podobne - opatrne - mi odpovedal aj na to, či plánujú kompletné balenie hry vo fyzickej forme. Ak bude záujem, nie je to nereálne.





Gamescom 2017: Raiders of the Broken Planet vám v rýchlych súbojoch nič nedá zadarmo  Gamescom 2017: Raiders of the Broken Planet vám v rýchlych súbojoch nič nedá zadarmo  Gamescom 2017: Raiders of the Broken Planet vám v rýchlych súbojoch nič nedá zadarmo
Gamescom 2017: Raiders of the Broken Planet vám v rýchlych súbojoch nič nedá zadarmo
Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (33)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18386)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk