Gamescom 2017: Skyworld ponúkne poriadne stolové súboje vo virtuálnej realite

Nenápadná hra pre virtuálnu realitu však chce ponúknuť niečo, čo vášmu HTC Vive alebo Oculusu dodá rázom oveľa väčší zmysel. Hru sme si mohli vyskúšať na Gamescome a od stánku vývojárov sa nám len ťažko odchádzalo.

pridal play3man 30.8.2017 o 20:43 pod hry
Gamescom 2017: Skyworld ponúkne poriadne stolové súboje vo virtuálnej realite

HRY > NOVINKY >

O hre Skyworld ste možno už počuli, no pravdepodobne o tom ani len neviete. Oznámená totiž bola ešte začiatkom roka 2015, kedy nám autori predstavili základný koncept. Ten vyzeral skutočne zaujímavo a možno odrážal práve to, čo ste si pri slovnom spojení VR hra niekedy tiež predstavovali. V Skyworld sa totiž dostanete do role jedného panovníka, ktorý ovláda svet, ktorý sa zobrazuje v zmenšenej velikosti na mape pred vami. Hra sa v tomto duchu bude niesť celá, no celý čas nestrávite len na "mape" sveta, ale aj inými aktivitami či rovno napínavými súbojmi.

Skyworld vyzerá už od svojho oznámenia naozaj zaujímavo, no na Gamescome sme si mohli vyskúšať aktuálnu verziu hry, ktorá sa medzi bežných hráčov dostane koncom tohto roka. Keďže sme od jej oznámenia veľa nových informácií nepočuli, prvý kontakt s hrou bol o to zaujímavejší a plný očakávaní, čo nám virtuálna realita tentokrát ponúkne. Na VR som hral už množstvo hier, takže si myslím, že viem odhadnúť, keď sa mi do rúk dostane hra, ktorá má na tomto type periférie naozaj potenciál.

Gamescom 2017: Skyworld ponúkne poriadne stolové súboje vo virtuálnej realite

Moje stretnutie s vývojármi prebehlo viac-menej len vo virtuálnej realite. Krátke podanie rúk vystriedalo nasadzovanie HTC Vive, no aj napriek tomu bol jeden z členov tímu stále v kontakte so mnou. Nie, tentokrát to nebolo len cez mikrofón, aby ma sprevádzal hrou od počítača. Namiesto toho bol hneď vo vedľajšej miestnosti s nasadeným HTC Vive a zapnutou hrou. Naše stretnutie teda prebiehalo priamo v hre, vďaka čomu mi vedel dať nielen rýchle inštrukcie, ako hru ovládať, aké sú jej možnosti a podobne, no vedel mi to aj sám ukázať. Každopádne, z pohľadu hry sme vôbec neboli "kamaráti" hrajúci za rovnaké územie, práve naopak. Každý z nás totiž ovládal časť z "kruhu" pred nami - a rozhodne ani jeden z nás nebol spokojný len s tým kúskom, ktorý mal pod svojim velením.

Základné ovládanie hry bolo naozaj jednoduché. HTC Vive ovládače zastupovali naše ruky. V hre sme videli navzájom len modely - helmu a ruky, vďaka čomu sme si mohli dať high-five či kývať od jednej časti stola na druhú. Uchopením mapy za jej okraj sa ňou dá otáčať, takže pre to, aby ste sa pozreli na jej opačnú stranu sa nebudete musieť prechádzať po miestnosti. Ovládačmi ste si ďalej mohli vysunúť menu s doskami, ktoré predstavovali napríklad inventár či menu ovládajúce ťah. Naraz je možné mať otvorené niekoľko okien, no aby ste v nich mali prehľad, ľubovoľne si ich môžete usporiadať v priestore - stačí ich chytiť za okraj, presunúť na miesto, ktoré vám bude vyhovovať a pustiť.

Gamescom 2017: Skyworld ponúkne poriadne stolové súboje vo virtuálnej realite

Mapa je zložená z políčok, na ktorých vidíte vaše rôzne budovy, ktoré majú aj svoj význam - kvôli získavaniu zdrojov, armády a podobne. Dané budovy sú navyše pekne detailné, takže sa na ne - a celý svet, môžete pozrieť pekne z blízka. Cieľom celej hry bolo dostať sa k záverečnému súboju - aby som však mohol bojovať, musel som si vytvoriť svoje. Pár kliknutiami sa stôl otočil, zobrazil sa stroj na výrobu, vložil som doň kartu predstavujúcu vojakov a zatiahol som za páku. Po ukončení niekoľkých ťahov som sa konečne dostal so svojim panovníkom do blízkosti toho súperovho - mohol sa začať boj o územie.

Stôl sa otočil a mohlo sa začať. Po ľavej ruke som mal zoznam dostupných jednotiek, no tiež špeciálnych schopností. Jednoduchým výberom som si mohol zvoliť, ktorý typ pošlem na mapu a kam ich umiestnim. Následne sa jednotky začali posúvať vpred - na územie súpera - a začali bojovať. Hra v tomto režime vyzerala naozaj skvele, priamo pred vami ste mali veľmi pekne vyzerajúce bojisko, ktoré ste plne ovládali, no zároveň ste si museli dávať pozor na jednotky súpera. Rovnako ako v základnom režime, aj tu ste si mohli herné pole otáčať, takže ste sa na súboje na strane súpera mohli pozrieť tiež z blízka. Hra tu po niekoľkých zábavných minútach skončila mojim víťazstvom. Bez toho aby mi bolo zle a so skutočne dobrým pocitom som si HTC Vive dával z hlavy dole.

Skyworld ma za tých pár minút naozaj oslovil, keďže konečne ide o zaujímavú stratégiu pre virtuálnu realitu. Na Steam, kde bude dostupná pre HTC Vive a Oculus Rift sa dostane niekedy počas tejto jesene, tak dúfame, že plná verzia bez takéhoto multiplayeru nesklame.

Gamescom 2017: Skyworld ponúkne poriadne stolové súboje vo virtuálnej realite





Páči sa mi! (+2)






Gamescom 2017: Skyworld ponúkne poriadne stolové súboje vo virtuálnej realite
PC
PS4
PS VR

Vývoj: Vertigo Games / Wolfdog Interactive
Štýl: Stratégia
Web: domovská stránka hry
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19903)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk