Gamescom 2017: Čo nám Microsoft prezradil o Xbox platforme?

Microsoft pokračuje v rozširovaní toho, čo znamená Xbox platforma

pridal matus_ace 26.8.2017 o 21:10 pod hry
Gamescom 2017: Čo nám Microsoft prezradil o Xbox platforme?

HRY > NOVINKY >

Xbox platforma už dávno neznamená len tú jednu konzolu, ktorú máte pod TV. Microsoft to potvrdil aj tento rok na Gamescome, kde tých Xbox ohlásení nebolo málo. Niektoré boli verejné v streamovanej konferencii, iné prišli v tlačových správch, ďalšie sa zas prezrádzali za zatvorenými dverami. Ak ste sledovali živý stream v nedeľu, takmer pred týždňom, určite vám neunikli informácie o tom, že Microsoft spustil predobjednávky Xbox One X. Zatiaľ si môžete predobjednať limitovanú Project Scorpio edíciu za 499 eur, na ktorej nájdete trochu iné spracovanie a tiež odkazy na Project Scorpio označenie. V balení nájdete aj stojan na vertikálne postavenie konzoly.

Okrem neho ale Microsoft predstavil aj naozaj peknú Minecraft verziu konzoly (Xbox One S), ktorá je zo spodnej/bočnej strany transparentná. V balení ponúkne Creeper gamepad, dokúpiť si môžete ružový gamepad s témou prasiatka. Obe verzie konzoly sme si mohli detailne poobzerať a vyzerajú spracovaním naozaj dobre. Taktiež prekvapí, ako je v skutočnosti Xbox One X malý a aj ľahký. Bude mať rovnaké rozmiestnenie portov ako Xbox One S, čím chce Microsoft dopomôcť jednoduchšiemu prechodu na novú konzolu, ak ju máte napríklad niekde zabudovanú. HDMI výstup dostal navyše drobný stupienok, vďaka čomu ho spoznáte podľa dotyku.

Microsoft naozaj dúfa, že hráči budú prechádzať z predchádzajúcich Xbox One na Xbox One X a prechod sa snažia zjednodušiť nielen portami, ale aj po softvérovej stránke, kde pripravili jednoduchú migráciu na X. Hry aj nastavenia si môžete preniesť pomocou externého disku, či tiež cez network transfer. Dopredu si tiež môžete spraviť prípravu pre 4K updaty hier, aby ste mohli Xbox One X využívať hneď v momente, keď ho doma zapojíte.

Gamescom 2017: Čo nám Microsoft prezradil o Xbox platforme?

Všetky Xbox konzoly sa však dočkajú zrýchlenia v oblasti systému. Hráči v alpha ringu Xbox Insider programu si už môžu vyskúšať nový a výrazne zrýchlený dashboard. Ten prinesie naozaj veľké zvýšenie rýchlosti, ale tak viac horizontálnu orientáciu Home menu. Celú Home obrazovku si budete môcť viac prispôsobiť, pribudnú nové piny a možnosti usporiadania, aby ste mali pred sebou to, čo máte radi, či už sú to hry, skupiny, aplikácie, alebo aj hráči, o ktorých chcete mať prehľad. Pribudnú tiež turnaje, ktoré dostanú vlastnú záložku a budete si môcť jednoducho kontrolovať časy, tímy a ďalšie informácie. Poslednou novinkou, o ktorej už asi viete, bola biela téma systému konzoly.

Xbox však nie sú len konzoly, ale celé hranie hier od Microsoftu. Pre Windows 10 sme sa dočkali len menších noviniek, ktoré ale tiež zjednodušujú niektoré činnosti - napríklad streamovanie, ktoré níjdete v nastaveniach herného režimu. Pozrieť sme si tiež mohli novú Mixer Create aplikáciu pre iOS a Android. O Windows Phone sa dvom prezentujúcim príliš baviť nechcelo. Tá umožní rýchle a jednoduché streamovanie obsahu priamo z mobilu, či hráte mobilnú hru, alebo čokoľvek, čo máte na displeji práve. Bude tiež obsahovať chat a tiež môže fungovať ako druhá obrazovka pri používaní Mixeru na PC alebo Xboxe.





Gamescom 2017: Čo nám Microsoft prezradil o Xbox platforme?  Gamescom 2017: Čo nám Microsoft prezradil o Xbox platforme?
Gamescom 2017: Čo nám Microsoft prezradil o Xbox platforme?  Gamescom 2017: Čo nám Microsoft prezradil o Xbox platforme?
Páči sa mi! (+5)






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19566)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk