Nvidia Ansel funkcia sa rozrástla o ďalší titul, ako vlastne funguje?

Ak vás už nebaví robiť štandardné zábery z pohľadu, ktorý vám ponúka hra, Nvidia Ansel vám pomôže. Najnovšie už aj v Dark and Light survival hre.

pridal saver 30.7.2017 o 15:16 pod hry
Nvidia Ansel funkcia sa rozrástla o ďalší titul, ako vlastne funguje?

HRY > NOVINKY >

Ak vás už nebaví robiť štandardné zábery z pohľadu, ktorý vám ponúka, Nvidia Ansel vám pomôže. Funkcia sa práve dostala do Dark and Light. Je to pekná fantasy sandboxová survival RPG, aj keď je ešte v Early Access. Síce podľa Steam recenzií ešte hra nie je technicky dotiahnutá, ale tým hráčom, ktorým funguje, sa celkom páči.

Nvidia ponúkla rovno ukážku zapracovania:

Ak neviete, čo je Ansel, je to funkcia, ktorá výrazne rozšíri možnosti screenshotov v danej hre. Funkcia je podobná ako fotomody hier, ale funguje priamo na hardvéri a umožní ako voľný pohyb kamery a zachytávanie štandardných záberov, tak aj zábery v megarozlíšeniach, tak aj plne 360 stupňové zábery a nakoniec nechýbajú ani filtre na úpravu obrazu.

Ansel musí byť do hry zapracovaný, a teda nie je automaticky v každej hre. Momentálne je ich okrem Dark and Light ešte 13 a sú nimi:

Mass Effect: Andromeda
ARK: Survival Evolved
Dishonored 2
Conan Exiles
For Honor
Ghost Recon: Wildlands
Mirror’s Edge Catalyst
Obduction
Paragon
The Witcher 3: Wild Hunt
The Witness 
War Thunder
Watch Dogs 2

Z prichádzajúcich hier má podporu ohlásenú Destiny 2. Samozrejme, ak funkciu chcete použiť, musíte mať Nvidia kartu a to od GTX950 vyššie, alebo pri notebookoch od 850m vyššie.

Nvidia Ansel funkcia sa rozrástla o ďalší titul, ako vlastne funguje?

V hre si Ansel zapnete cez Alt+F2, kde by sa hra mala zapauzovať a nahrať Ansel menu. Následne sa už cez WSAD môžete pohybovať po prostredí, Z,X meniť výšku kamery, myšou ovládať smer a Shift umožní rýchlejší pohyb. Pohybujete sa vždy len do vzdialenosti, akú vám dovolí hra. Niekedy je to veľká vzdialenosť, napríklad v Zaklínačovi (dole je aj obrázok), ale oproti tomu vo Watch Dogs 2 a Mass Effect Andromeda je to len pár metrov. Môžete aj rotovať kameru alebo zvyšovať uhol kamery.

Nvidia Ansel funkcia sa rozrástla o ďalší titul, ako vlastne funguje?

Následne môžete ešte vybrať základné filtre, upraviť jas, kontrast, farebnosť. Je škoda, že tu toho nie je viac. Pokojne by mohlo byť pixelovanie, blurovanie a rôzne štandardné efekty z grafických editorov

Nakoniec obrázok môžete exportovať ako štandardný záber v aktuálnom rozlíšení, super rozlíšení (systém si postupne vyrenderuje celú scénu po menších obrazovkách a spojí do jedného záberu), alebo aj 360 stupňový záber, stereo záber, prípadne 360 stupňový stereo záber pre VR (dva zábery pre každé oko vlastný). 

Ukážka superrozlíšenia na Zaklínačovi 3:

Celkovo je to pekná utilita a komunita screenshoterov sa jej už pri podporovaných tituloch chytila a aj Nvidia pravidelne robí súťaže (teraz tiež jedna beží o GTX1080ti grafiku, ale žiaľ nie je pre Slovensko). Uvidíme ako to bude Nvidia rozvíjať, za posledný rok síce pekne popridávali tituly, ale chcelo by ich to viac a rovnako sa zamerať aj na rozširovanie filtrov, tie sú zatiaľ len základné.





Páči sa mi! (+1)

Zaradené pod: Nvidia






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19595)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk