Najväčší zloduchovia vo videohrách I.

Kvalitných zloduchov vieme oceniť aj vo videohrách, preto sa poďme pozrieť na niekoľkých velikánov, ktorí nás dokázali vystrašiť, potrápiť či naštvať.

pridal Gam_er 16.7.2017 o 14:12 pod hry
Najväčší zloduchovia vo videohrách I.

HRY > NOVINKY >

Hovorí sa, že skvelý hrdina nie je ničím bez skvelého zloducha. Keď sa obzrieme okolo seba, na túto formulku môžeme nájsť niekoľko dokonalých príkladov, spomedzi ktorých určite mnohým napadne napríklad dvojica BatmanJoker. Práve zloduch je totiž ten, ktorý vytvára hrdinu. Dôvod, pre ktorý niekto berie do ruky meč, pištoľ alebo inú zbraň a vydáva sa na cestu, na konci ktorej je zdroj jeho trápenia, teda zloduch. Kvalitných zloduchov vieme oceniť aj vo videohrách, preto sa poďme pozrieť na niekoľkých velikánov, ktorí nás dokázali vystrašiť, potrápiť či naštvať. Nechýbajú tu sérioví vrahovia, psychopati, šialenci či monštrá.

Pohodlne sa usaďte a vychutnajte si náš zoznam, respektíve jeho prvú časť, keďže sa ich ešte nájde dostatok aj do druhej časti článku.

Vladimir Makarov (Call of Duty: Modern Warfare)

Najväčší zloduchovia vo videohrách I.

Sociopat, ktorého sme naháňali v pokračovaní jednej z najlepších podsérií Call of Duty. Vladimir Makarov je morálny muž, ktorý má svoje ideály a ciele. Jeho morálka je však vďaka jeho odlišnej psychike pomerne iná a v snahe vrátiť Rusko do oslavných dní Sovietskeho zväzu, použije nukleárne zbrane, ktoré zabijú viac ako 30 tisíc mariňákov. Neskôr stojí aj za útokom na slávne letisko Zakhaev International Airport, ktorý uvrhne civilizáciu na pokraj 3. svetovej vojny. Makarov patrí k najikonickejším záporákom populárnej vojnovej série, ktorému bol večne v pätách ešte slávnejší kapitán Price. Treba však uznať, že ani Sledgehammer Games neuťali vedľa, keď do úlohy zloducha v Advanced Warfare obsadili slávneho Kevina Spaceyho, ktorému úloha Jonathana Ironsa, vodcu súkromnej vojenskej korporácie, padla ako uliata.

Pápež Rodrigo Borgia (Assassin's Creed II)

Najväčší zloduchovia vo videohrách I.

AC 2 stálo za zrodom najikonickejšieho a najobľúbenejšieho hlavného hrdinu série, ktorým bol Ezio Auditore da Firenze. Ak sme už v úvode spomínali, ikonický hrdina potrebuje aj ikonického zloducha. Tých počas Eziovej cesty bolo viac, no tým, ktorý nás naštval najviac, keďže stál za popravou Eziovej rodiny, bol práve pápež Rodrigo Borgia. Išlo o skutočnú postavu z histórie, aj keď si k nej tvorcovia hry čo to popridávali a vymysleli. Borgia bol skutočne mazaný, zákerný a slizký, rovnako ako jeho nestabilný syn Cesare. Jeho cieľom bolo pomocou historickej relikvie Apple of Eden ovládnuť svet a zabiť všetkých assassínov. Išlo o typického darebáka a manipulatívneho politika, ktorého zabitie vás na konci hry naozaj dokázalo uspokojiť.

Joker (Batman Arkham séria)

Najväčší zloduchovia vo videohrách I.

Legendárna komiksová postava a jeden z najsilnejších nepriateľov Batmana, ktorý zažiaril aj na strieborných plátnach. Jeho pôsobenie v Arkhamskej sérii tej filmovej rozhodne nerobilo hanbu a mnohí z nás si nezabudnuteľný hlas Marka Hamilla vedia vybaviť kedykoľvek. Joker dokázal navodiť hráčom zimomriavky svojim zmyslom pre totálnu anarchiu a poriadnou dávkou psychózy. Stál za činmi, ktoré vyvolávali reťazovú reakciu mnohých tragických udalostí. Často sa pohyboval na hrane a jeho šialená myseľ dokonca chcela, aby ho Batman zabil. Silného nepriateľa z neho však nerobila jeho odlišnosť, vymykajúca sa normálnym ľuďom, ale skôr podobnosť s našim hrdinom. Obaja boli sami sebe ako zrkadlovým obrazom, ktorý tomu druhému poskytoval cieľ, nedosiahnuteľný bez svojho protivníka.  

Alma Wade (F.E.A.R)

Najväčší zloduchovia vo videohrách I.

Malé čiernovlasé dievčatko nám dokázalo nahnať zimomriavky už v prvej hre. Keď však prišlo na pokračovanie, malé dievčatko sa premenilo na dospelú ženu, čo prinieslo ešte viac strachu a dusivej atmosféry. Práve jej činy a pôsobenie robili F.E.A.R hrou, ktorá sa umiestňuje v rebríčkoch fanúšikov naozaj vysoko. Almina matka zomrela a nechala ju so svojim otcom. Alma už od útleho veku zistila, že bola obdarená psychickými silami, v dôsledku ktorých trpela nočnými morami. V 3 rokoch sa o ňu začínala zaujímať technologická korporácia, ktorá ju testovala. Experimenty však nedopadli podľa predstáv a stvorili z Almy diabolský nástroj, ktorý bol počas hrania zodpovedný za naše infarktové stavy, zvlášť v druhej časti. V jej podaní nechýbalo veľa krvi, brutality a desivých scén.

Vaas Montenegro (Far Cry 3)

Najväčší zloduchovia vo videohrách I.

Postava, na ktorú možno všetci čakáte a ktorá nakopla sériu Far Cry. Zabudnite na skupinu Jasona Brodyho a jeho priateľov. Práve Vaas bol skutočnou hviezdou Far Cry 3, ktorá si pre seba ukrojila viac priestoru, než dostal hlavný hrdina. Najpamätnejšiu postavu v hre z neho robilo jeho hravé šialenstvo, ktoré často balansovalo medzi neškodnou hrou a chladnokrvným vraždením. Vaas je jedným z najlepších zloduchov tejto generácie konzol a titul mu patrí naozaj právom. Napriek tomu, že jeho činy majú hrozné následky, nemôžete si pomôcť a vychutnáte si s ním každé stretnutie, kde so zatajeným dychom sledujete, čo hovorí a čo má v pláne znovu vyviesť. Osobnosť tejto hernej postave prepožičal talentovaný Michael Mando, ktorý odviedol naozaj bravúrnu prácu a Ubisoft týmto zloduchom konečne od čas Borgiu trafil do čierneho.

GLaDOS (Portal)

Najväčší zloduchovia vo videohrách I.

Portal (v menšom rozsahu Portal 2) je hra o hrôze, ktorú máte z toho, že ste zamknutí v miestnosti s nepredvídateľným bláznom. GLaDOS je nepríjemný a vraždiaci počítač, ktorý je však zároveň vašim jediným prostriedkom na pochopenie mimozemského prostredia okolo vás. Tento sociopatický systém si s vami od začiatku vytvára nepohodlný a nepredvídateľný vzťah, ktorý vás terorizuje celou hrou. Práve to ho radí k ikonickým zloduchom počítačových hier, na ktorého len tak nezabudnete.

Bowser (Super Mario Bros.)

Najväčší zloduchovia vo videohrách I.

V hernom svete je ťažké spochybniť dominanciu tohto darebáka. Ide o hlavného nepriateľa v hrách s inštalatérom Mariom, ktorý je niečím ako spojenie korytnačky a draka. Niekedy bojuje o kráľovstvo a inokedy chce len poraziť Maria, napríklad v tenise. Väčšinou však myslí len na nadvládu. V priebehu rokov pomaly rástol a z mierne zväčšenej šelmy sa stal zdatný súper, ktorý by si to pokojne mohol rozdať aj s Godzillou. Bez ohľadu na jeho výšku má v rukáve niekoľko trikov, vrátane pľutia ohňa a podporuje ho veľká armáda smrtiacich tvorov. Aj napriek mnohým stratám sa vždy rýchlo opráši a takmer okamžite obnoví svoj masívny útok. O jeho odhodlaní môžeme mnohí len snívať.

Doctor Neo Cortex (Crash Bandicoot)

Najväčší zloduchovia vo videohrách I.

Bláznivý vedec, ktorý si kompenzuje svoj šialený vzhľad tým, že je brilantný a maniakálny tak, ako je to len možné. Konštruuje roboty masovej deštrukcie skôr, než väčšina ľudí dokáže poskladať gauč, ktorý si objednali z predajne nábytku. Patrí k málu zloduchom, ktorí si svojho nepriateľa (v tomto prípade Crasha) vlastne vytvorili. Cortex túži stvoriť ultimátnu smrtiacu zbraň, aby ňou ovládol svet a dokázal svojim kolegom z vedeckej komory, ktorí ním pohŕdajú, že na to má. Jeho tvrdohlavosť a neschopnosť naplánovať si veci dopredu sa však postarajú o to, že mu Crash dokáže vždy zavariť. A napokon všetci vieme, ako sa tento príbeh končí.

Máte vy svojho obľúbeného zloducha?





Páči sa mi! (+9)






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (2)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19467)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk