Post-E3 dojmy: Vo Fire Emblem Warriors sme rozsekali stovky nepriateľov

Nintendo a Tecmo opäť spájajú dva zdanlivo nesúvisiace svety, aby vznikol hektický akčný crossover

pridal matus_ace 25.6.2017 o 10:42 pod hry
Post-E3 dojmy: Vo Fire Emblem Warriors sme rozsekali stovky nepriateľov

HRY > NOVINKY >

Nintendo si svoje značky zvyklo poctivo strážiť, aby sa s nimi narábalo tak, ako si to oni sami želajú. Jednoducho sa chceli sami postarať, aby hry boli kvalitné. Trochu z toho poľavili pri Sege, ktorej zverili Maria na športový crossover so Sonicom. No a v posledných rokoch "požičali" aj ďalšie svoje značky. Napríklad celý Mariov svet Ubisoftu, či série Zelda a Fire Emblem spoločnosti Tecmo Koei. Tí už predtým priniesli crossover akciu Hyrule Warrioes pre Wii U a 3DS. A zjavne sa im táto spolupráca páčila, keďže pre Switch a 3DS teraz vývojári z Omega Force pripravia Fire Emblem Warriors.

Hra do Európy príde túto jeseň, no my sme mali šancu si ju v predstihu vyskúšať priamo v akcii v európskej centrále Nintenda. Demo bolo časovo limitované a to relatívne prísne. Za 15 minút sa väčšine návštevníkov nepodarilo prebiť sa až na záver, no dalo sa to. Svet série Fire Emblem a jeho postavy sa tu spájajú s hrateľnosťou a mechanizmami Warriors série. Na typicky štylizovaných mapách sa tak musíte postaviť obrovskej presile nepriateľov. Tých sú tu naozaj stovky a idú vám po krku. Na druhú stranu, pri útokoch vašich postáv odlietajú okolo vás po desiatkach.

Z príbehu hry sa toho naozaj nedalo veľa pochytiť, no isté je, že jedno kráľovstvo čelí zničeniu a len skupina známych hrdinov vo vašich rukách mu dokáže zabrániť. Do boja sme sa dostali so štvoricou postáv: Chrom, Marth, Rowan a Lianna. Sami si vyberáte, kedy a za koho chcete hrať. Vyberáte si ich jednoducho na D-pade, prípadne ich viete spojiť do kombo dvojice. Keď ich práve neovládate, niekde na mape sami bojujú, no musíte sa pripraviť na to, že neraz uvidíte nápis, že majú problémy. Vtedy je vhodné sa ich chopiť. Čelíte množstvu základných vojakov, neskôr sa pridajú kapitáni, ktorých sme museli poraziť, aby von vyliezli hlavnú bossovia.

Hlavná línia v misii bola doplnená aj o menšie vedľajšie úlohy, ako napríklad chytiť zlodeja, ktorý uniká. K boju vám slúži kombinácia ľahkého a ťažkého útoku. Postupne ich môžete vetviť do rôznych kombo útokov, no najlepšie sú špeciálne, ktoré sú sprevádzané veľmi peknými animáciami a tiež môžete aktivovať Awakening režim, ktorý vám v boji pomôže tiež "poupratovať" bojisko. Každá z postáv má vlastné útoky a schopnosti. Počas boja sa vám všetky navyše postupne leveluj a tiež môžete zbierať rôzne itemy. Pri vydaní tiež hra ponúkne amiibo podporu a sama dostane hneď dve nové. A demo sa hralo veľmi dobre, časový limit tomu možno aj trochu pomohol. Bohužiaľ, ak vám Warriors hack and slash štýl nesedí, toto nebude hra pre vás. Pretože mechanizmami sa väčšinou drží v medziach pravidiel série, ktoré sú známe už roky.





Páči sa mi!






Switch
3DS

Vývoj: Nintendo / Tecmo Koei
Štýl: Akcia
Dátum vydania:  2017
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Remake (0)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19843)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk