Desiate výročie Fest Anča bude hostiť desať hviezdnych nezávislých tvorcov na Game Days

Zároveň sa v rámci Fest Anča už po štvrtýkrát poskytne priestor digitálnym hrám

pridal SECTOR 31.5.2017 o 20:46 pod hry
Desiate výročie Fest Anča bude hostiť desať hviezdnych nezávislých tvorcov na Game Days

HRY > NOVINKY >

Festival medzinárodnej animovanej tvorby Fest Anča oslávi tento rok už desiate výročie. V rámci neho sa však po štvrtýkrát otvoria brány žilinskej Novej synagógy, ktorá bude hostiť desať hviezdnych tvorcov nezávislej hernej scény. Game Days tak poskytne priestor digitálnym hrám a ich tvorcom počas dvoch dní - 30.6. a 1.7. V tomto čase budú prebiehať rôzne zaujímavé prednášky na tému tvorby digitálnych hier, vďaka budete môcť nahliadnuť do zákulisia tvorby hier a zároveň sa stretnúť s ich tvorcami. Na väčšinu z diskutovaných hier si pritom budete môcť aj osobne siahnuť v hernej zóne.

Tešiť sa teda môžete na Davida Fernandeza Huertu, výtvarného riaditeľa štúdia ustwo games, ktoré má na svedomí nadmieru úspešný titul Monument Valley. Predaje hry prekročili hranicu 25 miliónov dolárov a navyše je ocenená cenou BAFTA za najlepšiu hru. České štúdio Amanita Design zastúpi Jaromír Plachý, ktorý predstaví sériu humorných skečov z ich pripravovanej malej-veľkej hry Chuchel. Tak ako predchádzajúce tituly štúdia, aj tu sa príbeh bude rozprávať bez slov, čomu bude pomáhať aj živé prostredie s veľkým dôrazom na detail. V synagóge sa objaví aj tvorca úspešnej logickej hry Q.U.B.E., Dan Da Roch, dobrodružného titulu Lost Words, Mark Backler a taktiež dvojica Matthew Warshaw a Eliott Johnson, ktorí sa pýšia ich debutovou hrou A Light in Chorus, ktorá je postavená na časticových efektoch.

Do Žiliny zavíta aj Marek Plichta, ktorý tu bude reprezentovať nemeckú nezávislú scénu so štúdiom Spaces of Play a ich hrou Future UnfoldingRebekka Niederlander vás prevedie prekrásnym, no depresívnym dnom oceána v hre FAR: Lone Sails. Z poľskej scény sa nám ukáže ocenený titul My Memory of Us, pričom netradičnú, no za to úspešnú hru Euclidean Lands bude prezentovať študent architektúry, Miro Straka. Ak máte v pláne začať s tvorbou hier, určite vás bude zaujímať prednáška Lucii Šickovej, ktorá sa venuje programu SkillDrill pre mladých tvorcov.

Okrem prednášok sa aj tento rok budete môcť tešiť na filmy. Ten prvý vám retrospektívne priblíži ťažký osud Pillars of Eternity vo filme The Road to Eternity, no a v časozbernom dokumente A New Game od Aleša Brunclíka zistíte, aké ťažké je vyvíjať hru v domácich podmienkach. Program taktiež spestrí rýchlo tvorba hier Game Jam, prezentácia mladých talentov z Pitching Session, výstava hier z 80. rokov v spolupráci so Slovenským múzeom dizajnu a polnočné hranie.

Vstupenky na Fest Anča Game Days si môžete už teraz zakúpiť za 15 EUR na stránke festivalu festanca.sk.

Prednášky z minulého roka nájdete na našom YouTube kanáli.





Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (34)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18431)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk