Animačný vedúci Mass Effect 2 naznačuje, aký problém vznikol pri vývoji Mass Effect Andromeda

Jonathan Cooper, ktorý pracoval na animáciách Mass Effect 2 vysvetľuje, aký je rozdiel medzi animovaným rozľahlej RPG s množstvom dialógov a možnosti a Unchartedom.

pridal saver 25.3.2017 o 11:41 pod hry
Animačný vedúci Mass Effect 2 naznačuje, aký problém vznikol pri vývoji Mass Effect Andromeda

HRY > NOVINKY >

Jonathan Cooper, ktorý pracoval na animáciách Mass Effect 2 vysvetľuje, aký je rozdiel medzi animovaným rozľahlej RPG s množstvom dialógov a možnosti a Uncharted-om.  Naznačuje, prečo sú animácie v Mass Effect Andromeda, také aké sú.

Cooper pracuje teraz v Naughty Dog, kde je animovanie príbehových hier jednoduché, sekvencie sú prísne dané, stačí ich naanimovať raz a to je všetko. Nie je preto správne porovnávať Mass Effect s Uncharted.  RPG ako Mass Effect je niečo úplne iné. Je tam veľa možností, veľa rozhovorov, odlišností podľa rozhodnutí, vyžaduje si to extrémne veľa práce.

Hovorí, že v takýchto RPG hrách majú niektoré scény priority, sú kvalitnejšie spracované, niektoré majú naopak nižšie priority. Niektoré s nízkou prioritou sa nemusia dostať ani na rad a ostanú generované algoritmom.  Spomína, že Mass Effect 1-3 bola každá animácia lipsyncovaná, a pohybom hlavy, ktorý bol presne navrhnutý podľa dialógu a textu. Oproti tomu napríklad Witcher 3 to riešil s náhodným výberom pohybov, aby rozhovory oživil. 

Pri Andromede to zrejme chceli riešiť rovnako ako pri prvých Mass Effektoch, ale nestihli zapracovať všetko a niektoré rozhovory sú tak len generované, niektoré upravené. Pri päťročnom vývojovom cykle je riziko, že sa stane niečo podobné. Nie je to chyba jedného človeka, ale priorít a času.  Teraz budú tieto animácie postupne opravovať v patchoch. Tohtotýždňový patch už niektoré veci poopravoval.

Dodáva, že je pozitívne, že hráči vyžadujú viac aj v tomto smere a autori si nabudúce dajú pozor. A to nie len v Bioware, ale vo všetkých veľkých hrách.





Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19596)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk