Piatkový program AnimeSHOW a Game Expo 2017 odhaľuje lákadlá pre hráčov

Predstavujeme vám piatkový program herných prednášok, ktoré vás tento rok čakajú na AnimeSHOW a Game Expo 2017

pridal matus_ace 15.3.2017 o 19:10 pod hry
Piatkový program AnimeSHOW a Game Expo 2017 odhaľuje lákadlá pre hráčov

HRY > NOVINKY >

Už 24.-26. marca vám svoje brány otvorí bratislavský DK Ružinov, kde sa uskutoční AnimeSHOW & Game Expo 2017. Prvé informácie o akcii sme vám priniesli nedávno, dnes by sme vám chceli priblížiť herný program, na ktorom spolupracujeme. Ten bude spočívať najmä z prednášok na rôznorodé témy, no nebudú chýbať turnaje, aby si tu každý prišiel na svoje. Počas prednášok sa vám predstavia nielen herní vývojári zo Slovenska a Českej republiky, ale pozriete sa spolu s nami bližšie aj na technológie, tvorbu hier, či niektoré herné fenomény. Na čo sa teda v piatok 24. marca môžete tešiť v rámci Games Salonu?

14:00 - Hranie so Sector.SK

Začiatok sme si vyhradili pre seba, kde sa spolu s vami pozrieme na niektoré hry, predstaví sa vám redakcia, no hlavne vám ukážeme pripravované novinky, ktoré sa týkajú priamo našej stránky. Môžete tak vidieť pripravovaný nový dizajn a podeliť sa s nami o vaše pripomienky, aby sme ho mohli nasadiť čo najskôr a v čo najlepšom stave.

15:00 - Svety World of Warcraft - Filip Bosak

Je to najpopulárnejšia MMORPG hra vôbec, ktorá vznikla na základoch populárnej real-time stratégie WarCraft. Odvtedy sa história a príbehy tohto sveta rozšírili exponenciálnym tempom aj mimo hru do kníh, komiksov a filmu. Aký je teda skutočný lore tohto sveta? Príďte a zistite.

16:00 -  Dizajn a technológie - včera, dnes a zajtra - Juraj Redeky

Dizajn sa dnes dostáva do popredia, pretože práve on často rozhoduje o úspechu, alebo neúspechu určitých technológií. V minulosti bol až na úplnom konci vývoja produktov, ale dnes je tým, čo často určuje rozdiely medzi produktmi a ľudia bežne uprednostnia lepší dizajn pred vyšším výkonom (parametrami). Predstavíme vám zopár gadgetov z minulosti, ukážeme vám dnešné vychytávky a zamyslíme sa aj nad budúcimi. A uvidíte naživo aj nejaké rarity z oblasti retro hier a moddingu.

17:00 - Workshop komiksovej a literárnej tvorby - Andrej Boroň

Hosťom festivalu bude tvorca komiksov Andrej Boroň, ktorý so svojim kolegom Martinom Krajčovičom prispeje do programu workshopom a prednáškou o tvorbe komiksov a svojej vlastnej tvorbe.

18:00 - Počiatky slovenskej gamedev scény - Maroš Brojo & Mária Rišková

História vývoja slovenských hier má dnes už viac ako 20 rokov. Ako vyzerali jej začiatky? Kto u nás hry distribuoval, na čom sa hrali a ako sa k nim dalo dostať? V prednáške sa dozviete, kto boli tvorcovia a spoločnosti, ktorí sa ako prví rozhodli prelomiť ľady a pustiť sa do tvorby známych a menej známych hier 80. a 90. rokov.

19:00 - Zo SkillDrillu do Letnej školy tvorby hier, alebo čo robia vývojári pre vzdelávanie - Michal Ferko & Lucia Sicko & Mária Rišková

Herní vývojári vytvárajú pre študentov stredných a vysokých škôl kurzy, kde odovzdávajú svoje know-how a mentorujú medzi-odborové tímy pri tvorbe ich prvej spoločnej hry. Dozviete sa o dvoch takýchto projektoch, ako aj o najbližších možnostiach zapojenia sa do nich.

20:00 - Overwatch a Blizzard: Hrdinovia nikdy neumierajú. (Cukríkový kvíz) - Marcel Klimo

Cukríkový kvíz a jedinečná prednáška zameraná na hrdinov z hry Overwatch a iné hry od spoločnosti Blizzard.

V piatok sa ale môžete tešiť aj na dvojicu herných turnajov. Ten prvý v League of Legends sa začne už o 15:00, pričom sa budú hrať 1v1 zápasy. Od 16:00 si navzájom môžete dať poriadne do držky, keďže začne turnaj v bojovke Tekken 6.

Zahrať si budete môcť aj horúcu novinku GALAXY ZEGA, v ktorej ovládate autíčka na diaľku pomocou appky. Nastavíte si svoj profil a následne viete nastavovať staty auta, špeciálne ability a nakúpiť rôzne zbrane. Hra obsahuje niekoľko módov - Deathmatch, Survival, Team Deathmatch a Capture the Flag. Aréna je voľne postaviteľná podľa počtu objednaných dielcov. Na Game Expo budú 2x2 metre aj so špeciálnymi plochami, ktoré vám po dotyku dobijú životy, zbrane, atď.

Tento rok nás poctí svojou hojnou účasťou aj skupina spisovateľov Juraj Červenák, Františka Vrbenská, Janko Iša, Mark E. Pocha, Jan Braun, Jana Plauchová, Marián Kubicsko, Lívia Hlaváčková, Richard Brenkuš a Katarína Čavojová. Práve v piatok sa môžete zúčastniť prednášky Rany strelných zbraní Lívie Hlaváčkovej.

V najbližších dňoch vám postupne prinesieme informácie aj o programe ďalších dní tohto ročníka AnimeSHOW & Game Expo 2017 (facebook fanstránka TU!)





Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Televízor k ps5 (7)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (0)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (2)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19747)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk