Tržby PC herného hardvéru sú znovu vyššie, prekonali 30 miliárd dolárov

Analýza ukazuje pravidelný nárast nákupu hardvéru, zároveň aj postupné opúšťanie lowendu.

pridal saver 22.1.2017 o 9:13 pod hardware
Tržby PC herného hardvéru sú znovu vyššie, prekonali 30 miliárd dolárov

HARDWARE > NOVINKY >

Podľa analýzy JohnPeddie práve trh s PC herným hardvérom prekonal 30 miliárd dolárov. Je to prvýkrát čo sa tak stalo a je to hlavne vďaka tomu, že si hráči kupujú hi-end herný hardvér. Do štatistický dát rátajú ako kompletné herné PC, tak aj PC hardvér a aj doplnky ako myši, klávesnice, headsety a monitory.

Ak si to rozdelíme na trhy, tak Ázijsko Pacifický región má 11.3 miliardový podiel z predaja minulý rok so 9.61% nárastom. Teda približne tretinu. Zvyšné dve tretiny si delí hlavne Severná Amerika a Európa, kde v Amerike bol nárast 5.78%, v Európe 6.63%. Rozdiel medzi východom a západom je hlavne v type nakúpeného hardvéru, kde ázijcom stačí slabší hardvér na MOBA hry a rôzne online multiplayerovky, hi-end kupuje hlavne západ, kde sú nároky na vizuál hier vyššie.

Tržby PC herného hardvéru sú znovu vyššie, prekonali 30 miliárd dolárov

Celkovo za uplynulý rok mal najväčší pomer z tržieb hi-end hardvér a to 43% (13 miliárd), nakoniec aj preto, že je najdrahší. Lowend má 22% (6 miliárd) a stredná trieda 35% (10 miliárd).

Dodávajú, že PC ekosystém a pokračujúca podpora pre kvalitnejšie hranie na PC vyústila do veľkého nárastu počtu hráčov v posledných rokoch.   Tomu pomáha aj ergonómia desktopu, kde kratšia vzdialenosť od monitora ponúka vyššie detaily vďaka HD a UHD monitorom, je tam zároveň kvalitnejšie ovládanie myšou a klávesnicou. Toto nakoniec potvrdzujú aj eSports turnaje, ktoré sú prevažne hrávané na PC.

Zároveň produktoví dizajnéri dali PC hráčom tisíce možností na kompletnú customizáciu ako funkčne, tak aj dizajnovo. Napríklad sú tam aj kompletné jazdecké, alebo letecké systémy, viacmonitorové zostavy, supersilné grafiky, veľká ponuka herných notebookov, vodné chladenia, nasvietenia, SSD disky, herné myši, mechanické klávesnice, externé grafiky pre notebooky a Xbox kompatibilné doplnky, všetko spolu ponúka hráčom viac možností ako mali kedykoľvek predtým.

Nakoniec to uzatvárajú tým, že vidieť ako sa hráči postupne presúvajú hlavne do strednej a hi-end kategórie a stále viac opúšťajú lowend.  Upozorňujú aj na to, že PC predaje sú dnes motivované hlavne hrami, čo je pre výrobcov dôležité pochopiť v aktuálne stagnujúcom alebo klesajúcom celkovom PC trhu. Klasické nenáročné domáce PC sú už nahrádzané mobily a tabletami a tam sa trh stále zmenšuje. Herná oblasť však stúpa. Čo nakoniec výrobcovia pochopili a prakticky už všetci ponúkajú herné PC, herné notebooky, prípadne oblasti využitia PC kde je odbyt stúpajúci a teda fotky, video editovanie, alebo vytváranie obsahu.





Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19870)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk