Prečo má Switch platený multiplayer a nenahradí 3DS?

Šéf amerického Nintenda hovoril o pravidelnom vydávaní hier, obraze Switchu ako domácej konzoly aj spätnej kompatibilite, cieľových skupinách zákazníkov a online službách.

pridal roberto 17.1.2017 o 10:03 pod hardware
Prečo má Switch platený multiplayer a nenahradí 3DS?

HARDWARE > NOVINKY >

Po bližšom predstavení hybridnej konzoly Switch má Reggie Fils-Aimé, hráčmi obľúbený šéf Nintendo of America, čo vysvetľovať. Napríklad, prečo bude mať Switch platený multiplayer? Jeho verní na to nie sú zvyknutí. Jeho odpoveď je veľmi podobná tej, ktorú malo pripravené Sony, keď po vzore Microsoftu oznámilo platený multiplayer pre svoje konzoly.

"Ľudia nás za ňu poriadne kritizovali," povedal Fils-Aimé o bezplatnej online službe Nintenda. "Realita je proste taká, že online zážitky sa vyvinuli do niečoho, čo vôbec nie je lacné. Servery na podporu Smash Brothers a Mario Kart, populárnych multiplayerových hier, si vyžiadali nemalú investíciu."

Nintendo v rámci online služieb pridá aj štandardizovaný hlasový chat. Microsoft a Sony skrz platené online služby rozdávajú staršie hry, ale Nintendo načrelo poriadne hlboko do minulosti a hráčom iba na mesiac zapožičia hry z konzol NES a SNES. A keď je už reč o starších hrách, konzoly Nintenda sa roky chválili spätnou kompatibilitou, ktorá ale pre Switch nebola oznámená ani s Wii U ani s 3DS. V najbližších dňoch a týždňoch by sme sa ale ešte mohli dočkať nejakého prekvapenia.

"V prvom rade chcem povedať, že si uvedomujeme, že niektorí z našich najoddanejších fanúšikov utratili veľké sumy na hry pre Virtual Console na Wii alebo Wii U, a že sa právom obávajú prechodu na Switch bez spätnej kompatibility. Ja k tomu môžem povedať iba toľko, aby sledovali ďalšie správy. Rozumieme ich obavám, prídu ďalšie informácie. Do launchu zostáva ešte približne 40 dní a niektoré detaily ešte iba budú oznámené, potom budeme môcť rozprávať o všetkom týkajúcom sa online zážitku."

Prečo má Switch platený multiplayer a nenahradí 3DS?

V jednom má Fils-Aimé jasno, Switch je domáca konzola, ktorú si môžete vziať so sebou na cesty, nie handheld. 3DS bude naďalej podporované hrami a o ukončení jeho životného cyklu sa ani neuvažuje.

"Pripravujeme sa na to, že Nintendo 3DS a Nintendo Switch budú koexistovať. Budú mať rozdielne ceny, budú mať rozdielne typy zákazníkov, Nintendo Switch bude mať novší, sviežejší obsah, 3DS bude mať v knižnici tisíc hier a ešte k nim pribudnú nové kľúčové hry. Nebudú mať problém koexistovať a nebude to prvýkrát, čo budeme mať dve odlišné platformy. Switch je vnímané ako prenosné zariadenie, ale v jadre je to domáca konzola, ktorú si môžete vziať so sebou."

Nintendo rozposiela do obchodov 2 milióny kusov Switch, čo by malo stačiť aspoň do konca marca. Čo sa týka hier, Nintendo sa nezameriava na to, aby hráčov ohromilo množstvom hier vydaných v deň launchu. Namiesto toho za prioritu zvolilo pravidelné vydávanie nového obsahu, aby boli majitelia uisťovaní, že sa rozhodli správne a aby ostatní boli neustále lákaní ku kúpe. Možno aj preto vyjde Mario Kart 8 Deluxe až v apríli, ARMS na jar, Splatoon 2 v lete a Super Mario Odyssey pred Vianocami.





Páči sa mi!

Zaradené pod: Nintendo, nintendo switch






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (34)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18429)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk