Ktorú zimnú hru sa oplatí zahrať?

Myslíte si, že keď ráno ešte za tmy stepujete na autobusovej zastávke, tak je vám zima? Že skutočne veľká zima je vtedy, keď vám zamrznú šušne v nose?

pridal roberto 25.12.2016 o 12:23 pod hry
Ktorú zimnú hru sa oplatí zahrať?

HRY > NOVINKY >

Šťastné a veselé!

The Long Dark

Myslíte si, že keď ráno ešte za tmy stepujete na autobusovej zastávke, tak je vám zima? Že skutočne veľká zima je vtedy, keď vám zamrznú šušne v nose? Tak to ste nehrali The Long Dark od vancouverského štúdia Hinterland. Je pravda, že táto hra ešte nie je dokončená a jej priaznivci už tretiu zimu čakajú na príbehový režim, ale v sandboxe vládne zima, až kosti praštia. Žiadni zombíci, mutanti, dinosaury ani gangy, iba neľútostná zima po páde niekam na kanadský vidiek. 30 štvorcových kilometrov pokrytých snehom, vlci, fujavice, permanentná smrť a na jedenie iba jelene behajúce po lese a zmrznutý majetok niekoho iného.

Ktorú zimnú hru sa oplatí zahrať?

Steep

Zima, to sú aj radovánky na zasnežených kopcoch. Ubisoft nám na túto zimu pripravil hru, ktorá občas nevie, či chce potešiť priaznivcov extrémnych športov, alebo priaznivcov oddychových hier, takže robí tak trochu oboje. V krásnom a otvorenom alpskom svete ponúka paragliding a hľadanie stúpajúcich prúdov nad majestátnymi horami, ale aj krkolomné súťaže vo wingsuite. Nesmú chýbať lyže a snowboard, súťaženie s priateľmi sprevádzané bohatým soundtrackom a kopcov je tu dostatok na celú zimu.

Ktorú zimnú hru sa oplatí zahrať?

Snow

Že je 60 eur za Steep priveľa? Ešte je tu Snow a môžete ho hrať úplne zadarmo, takže ani nevadí, že tiež ešte nie je dokončený. Hora stojí pripravená na svojom mieste, v šatníku je dostatok oblečenia a vybavenia od reálnych výrobcov. Ručne vytvorenú horu Sialia v nej môžete zdolať na lyžiach aj na snowboarde.

Ktorú zimnú hru sa oplatí zahrať?

Mark McMorris Infinite Air

Miestami nepoteší grafikou, ale inak je Mark McMorris Infinite Air celkom bezkonkurenčný snowboardový simulátor. Trochu zložitejšie ovládanie, trochu málo obsahu na procedurálne generovaných kopcoch, ale zato žiadna arkáda, ale slušná výzva na, nielen, dlhé zimné večery s množstvom trikov v talóne.

Ktorú zimnú hru sa oplatí zahrať?

SSX

A čo tak radšej hodiť všetok realizmus za hlavu a zahrať si SSX? Reboot z roku 2012 rozdelil hráčov na tých, ktorí smútili kvôli priemernosti hry, pokým druhá strana jasala nadšením, robila neuveriteľné kreácie v neuveriteľne dlhých skokoch a užívala si pocit takej rýchlosti, až sa obraz rozmazával. No áno, až také rýchle ako pôvodná séria to nebolo a gravitácia sa predčasne prebrala zo zimného spánku, ale máme na výber? SSX nájdete v programe spätnej kompatibility Xbox One.

Ktorú zimnú hru sa oplatí zahrať?

Mario & Sonic at the Sochi 2014

Vlastne trochu na výber máte, ak ste vlastníkom WiiU alebo 3DS. Odvekí rivali a zároveň kamaráti Mario a Sonic a ich priatelia sa vybrali do ruského Soči, aby tam získali čo najviac olympijských medailí. Iste to nie je najlepšia Mariova hra, ale kde inde si vyskúšate biatlon, bobovanie, rýchlokorčuľovanie, curling (taký šport naozaj existuje!) i preteky na snowboarde?

Ktorú zimnú hru sa oplatí zahrať?

Forza Horizon 3 - Blizzard Mountain

Kde by sa v slnečnej Austrálii nabral sneh? Predsa vysoko v horách! Po splnení prvých úloh sa vlastníci DLC Blizzard Moutain presunú do zasneženého údolia s čerstvo napadaným dynamickým snehom. Zimné pneumatiky sú povinnosťou a nikto neodíde bez toho, aby zrazil zopár snehuliakov a vyskúšal si jazdu po zamrznutom jazere, zdolal pár úbočí a vyhral nejaký ten pretek.

Ktorú zimnú hru sa oplatí zahrať?

Until Dawn

Máte doma zárodok tínedžera a chce zdrhnúť kamsi na horskú chatu za kamarátmi? A už hral Until Dawn? Jedno z najväčších prekvapení roku 2015 a jej adolescentní hrdinovia sa nie vždy trasú iba od strachu a nebezpečenstvo sa k nim neraz blíži cez romanticky poletujúce snehové vločky.

Ktorú zimnú hru sa oplatí zahrať?

Batman: Arkham Origins

A keď už je reč o snehových vločkách, tie krásne dotvárajú aj atmosféru neľútostného komixového mesta v Arkham Origins. Joker a spol. si nedajú pokoj ani na Vianoce, lenže na nejedného z nich z neba nespadne iba pár jemných bielučkých vločiek, ale aj jeden veľký čierny netopier.

Ktorú zimnú hru sa oplatí zahrať?

Planet Coaster - Free Winter Update

Planet Coasteru sa, zdá sa, podarilo oprášiť zašlú slávu tycoonov s témou zábavných parkov. Dieťa v každom z nás sa zahrá na dôležitého manažéra a bude predávať nekresťansky drahé lístky a hot-dogy, na staviteľa a bude stavať najväčšie horské dráhy, aj na dekoratéra a parku vdýchne dušu stovkami doplnkov. Westernová ani pirátska téma sa ale k tomuto obdobiu roka nehodia, na rozdiel od zimnej! Vďaka bezplatnej aktualizácii sa parky premiestňujú do krajiny večného snehu a Vianoc, kde sa nesmie šetriť pestrofarebnými sladkosťami, červenými mašľami ani vyzdobenými stromčekmi a snežné delá sú v pohotovosti 24/7.

Ktorú zimnú hru sa oplatí zahrať?

Stardew valley

Vo farmárskej oblasti je v zime nuda. A práve o to ide! Keď opomenieme pár špeciálnych rastliniek, náruživí farmári nemajú v tomto období čo pestovať zliezajú sa na fórach a radia si, ako si skrátiť čas do jari. Komu sa nelení, ten si zamaká v bani a obľúbenou kratochvíľou je zimné rybárčenie. Iní farmári chodia po návštevách, upratujú a venujú sa všemožnej údržbe a vylepšovaniu svojich nástrojov. Keby už bola jar...

Ktorú zimnú hru sa oplatí zahrať?

Cities: Skylines – Snowfall

Mestá v Cities: Skylines môžu pôsobiť stroho a bez duše, ale iba pokým všetko neprikryje mäkká biela perinka. Starostom zároveň pribúdajú starosti, musia svojím mestám zabezpečiť dostatok energie na vykurovanie obydlí a udržiavať odhŕňače snehu v pohotovosti. Fínske štúdio Colossal Order vlani nestihlo Snowfall dodať na vianočný trh, toto sú prvé zimné sviatky, ktoré s ním môžete stráviť.

Ktorú zimnú hru sa oplatí zahrať?

The Sims 4 - Holiday Celebration Pack

Chcete Vianoce aspoň čiastočne stráviť so svojím simíkom a jeho rodinou? Tak to nezabudnite na voľne dostupný vianočný balíček so smiešnymi čiapkami, vianočnými stromčekmi a množstvom dekorácii pre váš ideálny dom, v ktorom žije ideálna rodinka, ktorá sa na Štedrý deň určite nepoháda. Iba žeby...

Ktorú zimnú hru sa oplatí zahrať?

Marvin's Mittens

Malý Marvin sa rád sánkuje, stavia snehuliakov, kreslí si zvieratká do skicára a zažíva krásne dobrodružstva, v ktorých mu nehrozí žiadne nebezpečenstvo. Dajte si záležať, aby ste pri hraní ručne kreslenej 2D adventúrnej skákačky s originálnym soundtrackom mali pohodlne vyložené nohy!

Ktorú zimnú hru sa oplatí zahrať?

This War of Mine - War Child Charity DLC

This War of Mine je snáď dokonalý opak Marvin's Mittens. Smrť niektorého z obyvateľov polorozpadnutého obydlia číha za každým druhým rohom a v dňoch najtuhšej zimy takmer cítite, ako im chladný vzduch zapĺňa pľúca a zachádza až za nechty. Autori z poľského 11 bit studios boli tak krutí, že v DLC The Little Ones do hry pridali aj deti. Zakúpením DLC War Child Charity ale môžete prispieť na dobrú vec a hru si už zahráte aj v českej lokalizácii.

Ktorú zimnú hru sa oplatí zahrať?

Seasons after Fall

Ale radšej sa vráťme ku krásnym veciam. Šikovná líštička v Seasons after Fall dostala do vienka schopnosť meniť ročné obdobia rýchlejšie, než by ste stihli povedať: „Zima sa blíži.“ Prebehnúť po zamrznutej hladine jazera je pre ryšavé zvieratko prijateľnejšie, než ho preplávať.

Ktorú zimnú hru sa oplatí zahrať?

Shelter 2

V hre s jedinečným výtvarným štýlom i hernou náplňou sa vžívate do samice rysa žijúce na území svorky vlkov. Na začiatku hry vrhne mladé a jej úlohou je uloviť dostatok zvierat, aby prežili, vyrástli a prežili aj nasledujúcu krutú zimu. Vlci ale na svojom území konkurenciu nechcú.

Ktorú zimnú hru sa oplatí zahrať?

Verdun - Christmas Truce - War Child

Na chvíľu zabrúsime do histórie vojnových konfliktov. Verdun, FPS simulácia 1. svetovej vojny, pred pár dňami dostala DLC, v ktorom vojaci vo vianočnej nálade odhadzujú zbrane a na špeciálnej mape sa zabávajú guľovačkou, futbalovými zápasmi, spievajú vianočné piesne a píšu listy rodinám. Aj zisk z tohto DLC pôjde na charitu War Child. Mapu môžu nakrátko navštevovať aj hráči nevlastniaci DLC odkazujúce na prímerie, ktoré na západnom fronte skutočne zavládlo počas vianočných sviatkov v roku 1914.

Ktorú zimnú hru sa oplatí zahrať?

Graviteam Tactics - Sokolovo 1943

Takmer ruská zima v marci roku 1943. Miesto bitky: okolie dediny Sokolovo. Bojujúce strany: Prvý česko-slovenský armádny zbor v ZSSR a dve nemecké bojové skupiny. Československí vojaci so sovietskou podporou odrazili útok a Nemcov nepustili k mestu Charkov. Bitku ponúka DLC k strategickej simulácii Graviteam Tactics: Operation Star.

Ktorú zimnú hru sa oplatí zahrať?

Richard & Alice

V post-apokalyptickej zime sa odohráva aj príbeh Richarda a Alice. Ťažká situácia ich neraz núti k činom, ktoré by boli v civilizovanejšom prostredí a dobe neľudskými, ale tu sú podmienkou prežitia.

Ktorú zimnú hru sa oplatí zahrať?

The Banner Saga 2

Mrazivé zákutia tento rok preskúmali aj Vikingovia v pokračovaní veľkej púti z roku 2014. Približne osemhodinový zážitok v pekne nakreslenom i animovanom svete spestria obri, škandinávska verzia kentaurov i ďalšie bytosti zo severskej mytológie.

Ktorú zimnú hru sa oplatí zahrať?

The Escapists - Santa's Sweatshop

Po 20 rokoch otročenia pre krutého Santu nastal čas zdrhnúť a užiť si Vianoce so svojou skutočnou rodinou. Unavený a otrávený zlými pracovnými podmienkami a smiešnou plácou sa jeden z elfov odhodlal utiecť zo Santovej dielne.

Ktorú zimnú hru sa oplatí zahrať?

Saints Row IV - How the Saints Save Christmas

Protagonista má Vianoce rád asi ako Grinch, lenže práve on musí v troch misiách zachrániť Vianoce, keďže Santa Claus uviazol v simulácii podobnej Metrixu a... Proste vianočné sviatky v Saints Row.

Ktorú zimnú hru sa oplatí zahrať?

The Elder Scrolls V: Skyrim

Kam by sa oplatilo v zime na pár týždňov vrátiť, ak nie na sever Tamrielu? Chcelo by to ale menšiu úpravu prostredia, akú ponúkajú mody Climates of Tamriel, Nordic Snow a Snow Under the Roof.

Ktorú zimnú hru sa oplatí zahrať?

Tom Clancy’s The Division - Survival

Celé dobrodružstvo v New Yorku zasiahnutom vírusom sa odohráva v zime a všetci tam bojujú o prežitie, ale nie vždy je to v uliciach aj cítiť. O zmenu sa stará DLC Survival a rovnomenný herný režim, ktorý hráča núti ponáhľať sa v ústrety životne dôležitému cieľu práve v čase, keď zúri snehová búrka. Tentokrát sú teplé ponožky nutnosťou!

Ktorú zimnú hru sa oplatí zahrať?

Rise of Tomb Raider

Ale viete, komu je skutočná zima? Slečne Lare Croftovej v hre Rise of Tomb Raider. Pohľad na jej zasnežené vlasy, na paru stúpajúcu od jej pier, na to, ako objíma svoju teplú bundičku... Crystal Dynamics si dali na vizuále záležať a pri hraní niektorých pasáží iste oceníte teplý čaj alebo iné tekuté teplo.

Ktorú zimnú hru sa oplatí zahrať?

Overwatch - Winter Wonderland

A ešte je tu Overwatch, pretože Overwatch tento rok nesmel chýbať nikde. Okrem toho, Blizzard pre hru pripravil vianočný event s dvoma vyzdobenými mapami a vyše stovkou tematických kozmetických predmetov a tuctom zábavných skinov.

Ktorú zimnú hru sa oplatí zahrať?

 

Môžeme si ešte pridať naše tipy na vianočné hry vo videopodobe:





Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19536)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk