Október v USA ovládol Battlefield 1 nasledovaný Mafiou III

Hráči v USA veľmi radi športujú s gamepadmi v rukách, lepšiu konzolu si kúpia spolu s novým Uncharted alebo Minecraftom.

pridal roberto 19.11.2016 o 10:20 pod hry
Október v USA ovládol Battlefield 1 nasledovaný Mafiou III

HRY > NOVINKY >

Agentúra NPD sa pred prednedávnom dohodla s vybranými veľkými vydavateľstvami a okrem fyzických kópií hier predaných vo vybraných kamenných obchodoch už môže v USA sledovať aj ich digitálne predaje. Aj tak nemá všetky dáta a v prípade PC hier chýbajú predaje digitalnych služieb Origin, GOG alebo Battle.net a započítané sú čísla hier, ktoré firmy povolili, alebo dodali. Môžeme si urobiť aspoň približnú predstavu, ako v októbri vyzeral herný trh v Spojených Štátoch:

  • hardvér: $215.2 mil. (-20%)
  • softvér pre konzoly: $505.7 mil. (+20%)
  • softvér pre PC: $33.8 mil.  (+172%)
  • príslušenstvo: $121 mil. (-20%)

Pokým predaj herného hardvéru a príslušenstva medziročne klesol o 20 a 24 percent, hrám sa darí a tržby za ne stúpajú. Vzhľadom na zlacnenie konzol nemusia nižšie tržby nevyhnutne znamenať, že sa predalo menej konzol. Okrem toho, mnohí záujemcovia o kúpu novej konzoly mohli čakať na PS4 Pro. PC číslo výrazne rastie hlavne tým ako sa postupne pridávajú ďalšie čísla do spočítavania, reálne číslo však ešte dlho neuvidíme.

Medzi hrami kraľovali Battlefield 1, Mafia III a Gears of War 4. Microsoft neposkytol údaje o digitálnych predajoch, takže Gears of War 4 by mohlo v skutočnosti byť nad Mafiou III, a to aj napriek hendikepu, že nevyšlo na PS4. Battlefield 1 je na vrchole rebríčka, hoci chýbajú predaje PC verzie na Origine. Či už je nová Mafia na druhom, alebo treťom mieste, Take-Two môže byť vzhľadom k známkam udeľovaným recenzentmi veľmi spokojné. V prvej desiatke sú aj jeho športové hry NBA a WWE, hoci utrpeli porážku od nového futbalu z dielne EA Sports.

  1. Battlefield 1**
  2. Mafia III
  3. Gears of War 4*
  4. FIFA 17
  5. NBA 2K17
  6. The Elder Scrolls V: Skyrim*
  7. WWE 2K17
  8. Civilization VI
  9. Titanfall 2**
  10. Madden NFL 17

* bez digitálnych predajov
** bez predajov na Origine

Október v USA ovládol Battlefield 1 nasledovaný Mafiou III

U postaršieho Skyrimu sa dobre predávala špeciálna edícia vydaná na konci októbra aj keď jeho reálne umiestnenie nevidíme keďže Bethesda  nepovolila čísla z digitálu a tak je započítaný len retail.  Američania si nenechali ujsť novú Civilizáciu, hoci opäť vyšla iba na PC ale vytiahla sa na 8. mieste. EA mala zrejme pravdu, keď tvrdila, že FPS žáner je dostatočne veľký na to, aby sa pred Vianocami oplatilo vydať dve veľké first-person strieľačky. Titanfall 2 je v prvej desiatke, hoci vyšiel až 28. októbra a chýbajú mu ešte predaje Originu. Rebríček uzatvára Madden, ktorý vyšiel už v auguste.

V októbri bola znovu v US najpredávanejšou konzolou  Xbox One. Počet predaných kusov tejto konzoly rastie a to hlavne vďaka Xbox One S modelu. Veľmi dobre sa predáva lacné bundle 500GB konzoly Xbox One S s Minecraftom. Síce všetky balenia Xbox One predstihli značku PS4, najpredávanejším bundlom mesiaca bola PS4 slim konzola s 500GB harddiskom a pribalenou hrou Uncharted 4: A Thief’s End.  Predaje vzrástli aj handheldom od Nintenda, kde sa hráči Pokémon GO chcú dostať aj do iných Pokémon hier a chystajú sa na lov v Pokémon Sun/Moon.





Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19611)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk