Duchárske hry na dnešný večer

Máte dnes náladu na duchov? Dáme vám niekoľko tipov na hry, kde si s nimi užijete do sýtosti

pridal matus_ace 1.11.2016 o 21:05 pod hry
Duchárske hry na dnešný večer

HRY > NOVINKY >

Dnešný deň má mnoho tvárí. Plné cesty, televízie menia vysielanie svojich bežných fádnych programov za animáky, no hlavne sú to spomienky na tých, ktorí tu už s nami nie sú, no stále ich nosíme v srdci. Každý z vás už pravdepodobne niekoho stratil a pozná ten pocit, keď vo vás vznikol kúsok prázdnoty, ktorú už nikdy nič nevyplní. Dnes by ste práve týmto výnimočným ľuďom mali venovať aspoň pár spomienok, no keď už je taký pekný deň, ako hráči by ste si mohli aj niečo zaujímavé zapnúť. A aj keď Dušičky nie sú téma, ktorej by sa hry často dotýkali, rozhodli sme sa vám vybrať niekoľko tipov na duchárske hry. Dávame tak pauzu zombíkom, vrahom a inej hávedi, pričom v prehľade nemusia byť nutne len horory.

Luigi's Mansion 2 - recenzia

Mariov mladší a štíhlejší brat Luigi je nepriznaným piatym členom Krotiteľov duchov, a keďže vieme ako dopadol filmový remake, je toto to najzaujímavejšie lovenie duchov, aké si môžete aktuálne dopriať. Stačí len zobrať na chrbát vysávač, do ruky 3DS a pustiť sa do lovenia duchov poskrývaných vo veľkom sídle. Je to zábavné, inteligentné a vydrží naozaj dlhá dobu.

Silent Hill 4: The Room - recenzia

Vybrať zo série Silent Hill do nášho prehľadu len jednu hru je náročné a tak trošku v tom aj podvádzame. No ak ide o duchov, tak tí v štvorke so sebou priniesli naozaj unikátnu atmosféru. Čelili ste mnohým monštrám, aké v tej dobe mohli priniesť len borci z Konami, no neboli to len nepriatelia vonku, čo vám naháňalo strach. Prenasledovala vás temnota aj vo vašom byte a len ťažko by ste našli hru, ktorá tak krásne buduje klaustrofóbiu a atmosféru, kedy neviete, či budete radšej dnu alebo von.

Sisters

Nachádzate sa v zdanlivo obyčajnej miestnosti. Obzeráte si ju, no zrazu sa stane niečo nečakané. To, čo v izbe vykonáte, spúšťa desivé dianie a hranie je naozaj znepokujujúce. O to viac, že nehráte na obrazovke, ale s headsetom HTC Vive na hlave. Ten vám aj umožňuje pohybovať sa po miestnosti a skutočne ju detailne skúmať. Deti vás v živote viac nevydesili, keďže niečo tu naozaj nechce, aby ste odhalili tajomstvá.

Ghost Trick: Phantom Detective

Tento menší mobilný titul pre DS a iOS patrí medzi tie menej známe, no rozhodne by ste ho nemali ignorovať. Capcom sa s touto adventúrou naozaj pohral a zaujme vizuálom, logickými hádankami hrateľnosťou, pričom v centre toho všetkého je čerstvo mŕtvy protagonista Sissel, ktorého duch musí zistiť viac o svojom živote a tiež nájsť svojho vraha. To je pomerne známy námet, čo myslíte? O niekoľko rokov neskôr ho neúspešne zopakoval titul Murdered: Soul Suspect.

F.E.A.R. - recenzia

Kto by si nespomínal na svoje prvé stretnutie s Almou? Mix hororu a naozaj vydarenej akcie si nás získal a je len obrovská škoda, že žiadne z pokračovaní nedokázalo napodobniť kvality pôvodnej hry. Vynikajúca atmosféra, pri ktorej ste sa v kresle strhávali sa striedala s parádnymi prestrelkami a na svoju dobu pred vami stála naozaj revolučná umelá inteligencia.

Project Zero: Maiden of Black Water - recenzia

Ak je reč o duchoch vo videohrách, bolo by hriechom vynechať sériu Project Zero/Fatal Frame. Pomocou fotoaparátov dostanete možnosť nazerať do sveta, ktorý je pred bežným zrakom ukrytý. A rozhodne si nebudete istí, či ste radi, že tieto veci vidíte. Maiden of Black Water je posledným pokračovaním série, ktoré perfektne využíva GamePad na Wii U, ale boduje aj jedinečnou atmosférou a výborne spracovaným hororom.

Wayward Manor - recenzia

Kvalitatívne asi najslabšia hra v našom prehľade, no museli sme ju zaradiť. Má svoje čaro a na duchov nazerá z iného uhla. Vy ste vlastne duchom starého sídla, do ktorého sa prisťahovala nová rodina. Začali s rekonštrukciou a hrozí, že vás z domu vyženú. Musíte tak využiť všetky svoje schopnosti na to, aby ste celú rodinu vystrašili tak, aby z domu od strachu zutekala. Za hrou navyše stojí spisovateľ Neil Gaiman.

Clock Tower

Ďalšia známa japonská séria. Aj keď hru uvádzame bez čísla, v skutočnosti je to však už dvojka. Prvá hra v sérii však mimo Japonska nevyšla. Je to hororová point-and-click survival adventúra, ktorá vyšla v roku 1998 na PS1. Nechýbajú v nej ani duchovia, konkrétne sú to duše detí, ktoré uniesol a zabil vo svojom sídle Scissorman. A práve to je miesto, kam sa v hre vyberiete, aby ste odhalili záhadu všetkých tých vrážd.

P.T.

A tu je ten drobný podvod, ktorý som spomínal v úvode. Nie je to Silent Hill a nie je to ani hra, keďže sme sa finálnej realizácie nikdy nedočkali, no je to jeden z najlepších duchárskych zážitkov v posledných rokoch. Aj napriek kratšej dĺžke ukážky ste si mohli do sýta užiť poctivý psychologický horor, ktorý vás dohnal až na pokraj vašich nervov. Ak by ste chceli niečo podobné, poľský Layers of Fear ponúkne niečo podobné, no tam to už nie je o duchoch, ale skôr o introspektíve šialeného umelca.

Pac-Man

Možno sa vám to zdá ako divná voľba, no pravdou je, že Pac-Man reprezentuje tých najznámejších duchov v hernej histórii. Volajú sa Blinky, Pinky, Inky a Clyde a hráčom znepríjemňujú život už od roku 1980, takže sú to pravdepodobne najdlhšie slúžiaci duchovia v hernom svete. A ak by ste sa s nimi dnes večer chceli trochu ponaháňať, máte na výber niekoľko desiatok rôznych inkarnácií hry, pričom napríklad Pac-Man Championship Edition 2 vyšla len v septembri.





Páči sa mi!

Zaradené pod: téma, halloween, duchovia






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19621)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk