Aká je Mafia 3?

Mafia 3 dnes vyšla a spíšme si pár prvých dojmov z úvodu hry

pridal saver 7.10.2016 o 13:12 pod hry
Aká je Mafia 3?

HRY > NOVINKY >

Mafia 3 dnes vyšla a spíšme si pár prvých dojmov z úvodu hry. Úvod tvorí približne dve hodiny a ak to rovno zhrnieme, tak vidieť ako autori zapracovali na príbehu a príbehových scénach, grafika má svoje kvalitné aj nekvalitné stránky, na ovládanie vozidiel sa dá zvyknúť a streľba so svojim cover štýlom je decentná. Nedá sa povedať, že by to celé vynikalo, ale atmosféra je tam veľmi dobrá.

Aká je Mafia 3?

Ak radi sledujete príbeh v hrách, tak si to určite užijete, ak sa radi hráte, tak prvých pár hodín bude dosť utrpenie, keďže je tam viac prestrihových scén ako hrateľnosti, ale hra vám tu postupne ukáže akčnú stránku aj vozidlá a zoznámi vás so všetkými dôležitými osobami a postaví vašu postavu na vlastné nohy. Príbehovo to pojali štýlovo a postupne sa miešajú scény z vyšetrovania s retrospektívnym rozprávaním, s presunmi v čase, kde vám hra ukáže prvú misiu a potom pridáva príbeh toho, ako ste sa vlastne do danej misie dostali. Následne to pokračuje až k miestu, kedy sa začína skutočná hra a kedy zrada obrala Lincolna o svoju rodinu. Nastáva časť pomsty a postupné dostávanie mesta pod kontrolu.

Vyrozprávanie je skutočne na jednotku, ostatné časti mierne zaostávajú, ale nepovedal by som, že sa niečoho treba obávať. Ovládanie vozidiel nie je nič extra, ale ak si prepnete na simulačný mód, malo by vás uspokojiť. Zaujímavosťou pri jazde na autách sú značky popri ceste, ktoré vám ukazujú, kadiaľ máte ísť. Môžete sa síce riadiť aj podľa minimapy, ale toto  je pekne na očiach. O rýchlosť sa nemusíte starať aj keď ak idete okolo policajtov, hra vám ukazuje ako si vás všímajú a či vás idú naháňať.  Nechýba možnosť ovládania člnov, vznášadiel, všetko vám hra v úvode predvedie.

Aká je Mafia 3?

Samotná streľba je v cover štýle, so slušným mierením a streľbou, kde si na PC môžete vybrať, či chcete aj lockovanie cieľov alebo nie. Je to klasika s tým, že popri akcii zbierate zbrane, zásobníky a postupujete vpred. Dopĺňa to aj mód, v ktorom sa vám na chvíľu vyznačia polohy nepriateľov v tme alebo dyme.  Na postavy platia headshoty, cítite ako ich daná strela zasiahla, niekedy sa aj z ťažkých rán pozbierajú, niekedy nie. Ja som začal na medium obtžažnosti a je taká primeraná s občasným umieraním, ak si nedáte pozor, aj keď ak chcete poriadne boje, hard bude ideálna.

Výkonovo sa netreba báť, GTX970 ide v pohode na stabilných 30 fps, v 1080p, ale aj v 1440p, nakoniec viac ani nemôže ísť, keďže hra je na PC pri vydaní obmedzená na maximum 30 fps.  Autori už ohlásili, že ďalší patch otvorí framerate, ak pôjde všetko tak ako má, patch bude vonku cez víkend. (update už je vonku, na GTX970 ide bez locku 40-50 fps)

Samotný vizuál hry nie je najlepší a textúry mohli byť často aj lepšie a niektoré lokality mesta a cesty vyzerajú dosť prázdno, inde vás však privíta husté mesto, so zeleňou a množstvom detailov. Ľudí je v meste dostatok a aj popri cestách ich vždy niekoľko je. Nie je to tu také prázdne ako v GTA V. Najlepšie sú určite prestrihové scény, kde detaily tvárí postáv a výrazy dobre zachytávajú ich pocity. Rozhovory si tiež užijete a nadávok bude dostatok. Nakoniec parádna hudba to celé dopĺňa.

Tu je jedna rada, ak obraz nechcete mať rozmazaný nedávajte si vyhladzovanie na maximum. Na PC pomery až príliš hru rozmazáva. Je možné, že je tam temporálna rekonštrukcia v štýle Quantum Break, ale obraz je príliš čistý, aby tam bola nejaký čistý upscaling zo 720p, ako sa hovorí po internete. Mimochodom hra podporuje aj podsvietené klávesnice, minimálne Logitech, aj keď zvláštne lebo štandardne v hre mám tri červené svietiace pruhy cez klávesnicu (asi ako mafia III), namiesto zvýraznenia hracích kláves, napríklad keď príde polícia klávesnica začne blikať na červeno a modro.

     

Ak to zhodnotím ako úvod hry, atmosféra je tam a o tom niet pochýb, stále je to Mafia ako ju poznáte, aj keď znovu v inom čase a inom prostredí. Je to drsné, krvavé a mafiánske.





Aká je Mafia 3?  Aká je Mafia 3?  Aká je Mafia 3?
Aká je Mafia 3?  Aká je Mafia 3?  Aká je Mafia 3?
Aká je Mafia 3?  Aká je Mafia 3?  Aká je Mafia 3?
Aká je Mafia 3?  Aká je Mafia 3?  Aká je Mafia 3?
Aká je Mafia 3?  Aká je Mafia 3?  Aká je Mafia 3?
Aká je Mafia 3?  Aká je Mafia 3?  Aká je Mafia 3?
Aká je Mafia 3?  Aká je Mafia 3?  Aká je Mafia 3?
Aká je Mafia 3?  Aká je Mafia 3?  Aká je Mafia 3?
Aká je Mafia 3?  Aká je Mafia 3?  Aká je Mafia 3?
Aká je Mafia 3?
Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (33)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18412)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk