Wasteland 3 spustilo crowdfundingovú kampaň vo veľkom štýle

Brian Fargo a jeho inXile predstavujú hru, na ktorú sa bude čakať ešte veľmi dlho, ale už má prvý trailer a ponúka bonusy pre najrýchlejších podporovateľov.

pridal roberto 6.10.2016 o 8:54 pod hry
Wasteland 3 spustilo crowdfundingovú kampaň vo veľkom štýle

HRY > NOVINKY >

Štúdio inXile Entertainment a hlavne jeho šéf Brian Fargo sú už v získavaní peňazí z crowdfundingových kampaní experti. Vybrali peniaze na Wasteland 2, Torment: Tides of Numenera i The Bard's Tale IV a teraz prišiel čas na Wasteland 3. Torment aj Bard's Tale sú ešte stále vo fáze prípravy, takže Fargo musel nájsť skutočne dobrý spôsob, ako hráčov presvedčiť, aby mu už teraz prispeli na vznik ďalšej hry. Jedným zo základných kameňov je video nižšie, kde jeho samého presvedčí robot ukrytý v juhoamerickej džungli a následne spoločne presvedčia ďalších kľúčových členov vývojového tímu. Medzitým sú vymenované všetky veľké lákadlá a novinky. Video malo úspech, na platforme Fig sa behom pár hodín vyzbierala viac než polovica zo žiadaných 2,75 milióna amerických dolárov.

Fargo samozrejme pripravil viac než jedno video. Nižšie nájdete prvý trailer predvádzajúci prostredie, systém dialógov i boj s pomocou vozidiel. Lákadlom prispieť a neotáľať môže byť bonus pre podporovateľov, ktorí počas prvých 48 hodín prispejú aspoň dvadsiatimi dolármi. Čakanie na vydanie Wasteland 3 si budú môcť skrátiť post-apokalyptickou CRPG UnderRail alebo point-and-click hororovou adventúrou Stasis.

Vo Wasteland 3 sa hráči vrátia do sveta Wasteland 2 a opäť ich čaká cesta bezútešnou pustinou, lenže tentokrát nebude vyprahnutá ale zmrznutá. Navyše, v zasneženom Colorade o rangeroch z púšte nikdy nepočuli, takže jediný preživší z tímu November si bude musieť vybudovať reputáciu od nuly.

Wasteland 3 bude mať multiplayer pre dvoch hráčov. Ak radi hráte s kamarátom, môžete spoločne prejsť celou kampaňou, pričom obaja povediete vlastný tím rangerov. Wasteland zostáva v jadre singleplayerovou hrou, ale v online kooperácii si budú môcť dvaja hráči spoločne užiť kľúčové momenty príbehu i oddelene plniť vedľajšie misie. Keď sa jeden odpojí, nič sa nedeje, druhý môže pokračovať v hraní sám. Zaujímavé je, že hráči nebudú nútení ťahať za jedno lano a pri názorových nezhodách budú môcť pracovať aj proti sebe.

Taktické súboje budú vychádzať z tých vo Wasteland 2, ale pribudnú viaceré tímovo zamerané schopnosti pre podporu svojho tímu i oslabovanie nepriateľa. Už spomenuté vozidlá budú upraviteľné, takže budú môcť tímu poskytnúť mobilné krytie, alebo  viezť streleckú vežu. Prepracovaná bude aj rangerská základňa. Bude súčasťou príbehu, bude reagovať na udalosti vo svete a hráč si ju na neznámom teritóriu vybuduje od základov.

   

Veľkou témou opäť budú zásobovacie línie, pomoc ohrozeným komunitám a snaha nastoliť v divočine aspoň aký-taký poriadok. Systém dialógov bude prevzatý z Torment: Tides of Numenera a počas kľúčových konverzácií bude kamera sledovať osobu, s ktorou je rozhovor vedený. Štúdio opäť siahlo po engine Unity.

K získaniu nároku na digitálnu kópiu hry pre PC, Mac alebo Linux je potrebné autorov podporiť aspoň sumou $33, čo hráčovi zároveň zaistí predčasný prístup (early access) počas vývoja hry. Hra bude vyvíjaná primárne pre Windows, kde bude distribuovaná cez Steam a GOG a možno ďalšie digitálne obchody. Záujemcovia o konzolovú verziu si musia priplatiť, ale výmenou za to dostanú najprv kľúč k PC verzii, a teda aj predčasný prístup, a kópiu pre PS4 alebo Xbox One si stiahnu neskôr. Kampaň by mala pokryť približne 40 % nákladov na vývoj Wasteland 3, inXile pridá približne rovnakú čiastku z peňazí utŕžených za Wasteland 2 a Torment a zvyšok pokryjú obchodní partneri. Hra by mala vyjsť na konci roka 2019.

Wasteland 3 spustilo crowdfundingovú kampaň vo veľkom štýle





Páči sa mi!






PC
PS4
Xbox One

Vývoj: Microsoft / inXile Entertainment
Štýl: RPG
Dátum vydania: 28. august 2020
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19862)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk