Návod a tipy pre Pokémon Go

Ako čo funguje v Pokémon go? Čo sú modré veci na mape?

pridal saver 17.7.2016 o 9:46 pod hry
Návod a tipy pre Pokémon Go

HRY > NOVINKY >

Pokémon Go je aktuálny mobilný ošiaľ, ktorý dáva hráčom možnosť hľadať a chytať Pokémonov vo skutočnom svete, cvičiť ich a bojovať s nimi. Keďže sú to prakticky malí bojovníci a vy ste ich tréner.  Zo začiatku to však môže byť komplikované a tak si  zhrňme si niekoľko tipov:

Základy

- Na hru potrebujete internet a teda v mobile musíte mať aktivované dáta, ak hráte s tabletom len s wi-fi musíte byť napojení, či už na wi-fi alebo na mobilný hotspot vo vašom mobile.

- Ak sa vám hra pri načítavaní na zasekne a nespustí, zrejme práve nejdú servery. Skúste neskôr.

- Malý tip hneď na začiatku, hra vám umožní zo začiatku chytiť hneď jedného z troch pokémonov. Sú to základní pokémoni a nacvičíte sa na nich ako ich chytať. Ale nemusíte sa tu ponáhľať, ak budete prvých troch ignorovať, po chvíli sa vám objaví aj Pikachu, najznámejší pokémon. Síce nedáva žiadnu strategickú výhodu, ale keď ho môžete získať, tak sa oplatí.

Návod a tipy pre Pokémon Go

- Pokémonov nájdete rôzne po prostredí, v uliciach mesta, na kopcoch, pri jazerách. Na mape sa vám v dolnom rohu zobrazí niekoľko pokémonov, ktorí sú v okolí. Jedného si môžete vybrať a sledovať ako sa pritom ako idete, počet krokov zmenšuje alebo zväčšuje (jeden jeho krok je približne 100m). Ak sa zmenšuje idete správnym smerom. Ak je na nula krokov, je niekde blízko okolo vás  Dosť často to však nefunguje správne a niekedy sa vám vo vašom okolí objavia aj keď majú tri kroky.  Zrejme najlepšie si je nevyberať žiadneho pokémona na sledovanie a len chodiť a čakať, či sa vám niektorí objaví vo vašom dosahu.

- Ak sa vám na obrazovke mapy objaví malý efekt pohybujúceho sa lísia, v tých miestach je jeden z pokémonov.

Návod a tipy pre Pokémon Go

- Modré objekty na mape sú pokéstopy, ktoré sú väčšinou nejaké významnejšie miesta vo vašom meste alebo dedine. Niekedy sú však aj úplne bezvýznamné ako smetiaky. Keď sa k nim priblížite môžete ich aktivoať a roztočiť. Získavate z nich pokébally, pokémonie vajcia alebo iné veci. Veci sa dajú z pokéstopov vybrať raz za 5 minút.

- Na pokéstopoch môžete vy alebo aj niekto iný aktivovať Lure modul (získať ho môžete v shope) a prílákavať ním pokémonov. Môžete ich tak odchytiť na jednom mieste veľa.

Návod a tipy pre Pokémon Go

- Z pokéstopov získavate aj pokémonie vajcia, s nimi sa potom musíte prechádzať podľa toho aký je to pokémon. Niektorým stačí 2km, niektoré potrebujú 5km, najväčší 10km.  Musíte sa prechádzať pešo, alebo na bickykli, funguje to totiž len do rýchlosti okolo 15km/h

Chytanie pokémonov

- Ak už pokémona uvidíte na obrazovke, stačí na neho kliknúť a hra sa prepne do chytacieho modu. Tu musíte kamerou nájsť pokémona okolo seba a následne na neho hodiť pokéball. Podľa farby zameriavacieho kruhu určíte ako je ťažké chytiť daného pokémona, zelený je najľahší, oranžový ťažší a červený najťažší (ak máte vo inventári maliny, môžete ich hodiť pokémonovi a znížiť jeho náročnosť chytenia).  Snažte sa hodiť pokéball priamo na pokémona, ak trafíte kruh, získavate aj bonus v podobe skúsenostných bojov. Pokéball môžete aj roztočiť pretým ako ho hodíte, aby ste získali ďalší bonus.  (Skúsenosti sú dôležité na levelovanie vašej postavy).

- Ak chcete znížiť náročnosť chytania, môžete si vypnúť kamerový AR mod, kde sa vám pokémon postaví do stredu obrazovky a ľahšie odhadnete vzdialenosť.

- Ak máte viac rovnakých pokémonov môžete ich presunúť profesorovi Willovovi za cukríky (cez transfer tlačidlo). Vždy dajte preč najslabšieho pokémona .

- Vaši už ulovení pokémoni sa vám budú postupne vyvíjať, môžete ich aj upgradovať cez Power Up tlačidlo, a aj Evolvovať do vyššej formy.  Na ich vylepšenie potrebujete cukríky. Vylepšovaním získavajú silu potrebnú pre boje.

Návod a tipy pre Pokémon Go

- Pokémonov môžete k sebe aj prilákať lákadlom nazvaným Incense, nájdete ho vašom inventári. Pri štarte máte dva. V inventári si môžete sledovať aj počet pokéballov.  Pokébally sa vám pri chytaní pokémonov míňajú, sledujte si ich počet a dopĺňajte v pokéstopoch.

- Pokémoni sa objavujú rôzne podľa počasia a aj podľa času dňa. Rôzni pokémoni sú aj na rôznych lokalitách, napríklad vodní pokémoni majú radi rieky a jazerá, niekedy aj dážď.

Telocvičňa, boje a získanie pokémincí

- Ak sa dostanete do levelu 5 môžete vojsť aj do jednotlivých telocviční - Gym. Tie sú vyznačené ako vysoké objekty na mape. Väčšinou na dôležitých miestach v mestách a dedinách. Či už kostoly, radnice, alebo železničné stanice.

Návod a tipy pre Pokémon Go

- Telocvične sú buď bez majiteľa, alebo už patria jednému z troch farebných tímov. K jednému sa musíte pridať aj vy. Jeden z tímov vždy telocvičňu môže obsadiť a bude jeho a každý z tímu môže dať na jej obranu jedného z pokémonov. Iný tím však môže na telocvičňu útočiť a pokúsiť sa ju prebrať. Konkrétne na telocvičňu útočíte vašimi pokémonmi a postupne musíte zničiť všetkých obranných pokémonov a znížiť silu telocvične. Keď je už telocvičňa biela, môžete ju obsadiť.  Samotné boje fungujú podľa sily pokémonov a ich elementov, na ktoré sú zameraní.

Návod a tipy pre Pokémon Go

- Telocvičňa je zatiaľ jediné miesto, kde sa dá bojovať a trénovať. Tu zároveň získavate aj skúsenosti a odmeny. Odmeny si z nej môžete vybrať každých 21 hodín.

- Ako odmenu za vášho pokémona v obsadenej telocvični získavate pokémince a stardust, dôležité položky na ďalšie vylepšovanie a nakupovanie.

Shop

- V obchode môžete kupovať veci ako pokébally, Incense lákadlá, vajcia, ale aj Lure moduly na lákanie k pokéstopom, Egg inkubatory na liahnutie vajec, a upgrady batohu na odnesenie viac vecí. Všetko toto kupujete za pokémince, ktoré získavate v telocviční. Ak máte málo pokémincí, môžete si ich kúpiť za skutočne peniaze. Ak teda chcete do hry investovať, nie len čas ale aj peniaze.

Kde je ktorý pokémon?

- Objavujú sa aj mapy pokemonov a napríklad môžete lokalizovať najbližších pokémonov cez pokevision.com

 





Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19570)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk