V Below od Capybara Games bude umieranie súčasťou dobrodružstva

Dlho pripravované dobrodružstvo už nabralo reálne obrysy.

pridal roberto 12.7.2016 o 12:46 pod hry
V Below od Capybara Games bude umieranie súčasťou dobrodružstva

HRY > NOVINKY >

Below bolo oznámené počas E3 konferencie Microsoftu v roku 2013. V roku 2014 sme si spísali, o čom by hra približne mala byť a odvtedy sa už iba príležitostne tešíme z nového videa. Po účasti štúdia na tohtoročnej E3 sa ale zdá celkom reálne, že dlho vyvíjaná, a počas vývoja mierne prekopaná, hra sa k nám dostane ešte tento rok.

K hrateľnému demu na E3 lákal vizuál. Autori využívajú izometrickú kameru a pixel-art, ale pixel-art najvyššej kvalitatívnej triedy a doplnený o soundtrack uznávaného skladateľa Jima Guthrieho, ktorý má vraj pre Below pripravených už 200 minút svojich skladieb. Capybara ale vraj rovnako usilovne pracuje na dizajnovaní hrateľnosti a ladení herných mechanizmov. Ak chceme jednotlivé prvky opísať prostredníctvom už známych vydaných hier, boje a mechanizmy napojené na umieranie a nové začiatky môžu evokovať sériu Dark Souls a neustála snaha dostať sa hlbšie a hlbšie do podzemného labyrintu možno Darkest Dungeon. Prvý hrdina sa objaví na pláži, získa magický lampáš a zistí, že táborový oheň je bezpečným útočiskom i jackpointom. A potom zomrie.

V Below od Capybara Games bude umieranie súčasťou dobrodružstva

Capybara Games nemieni pripraviť žiadny tutorial ani úvod do príbehu. Po prvom cestovateľovi sa na pláži tajomného ostrova objaví ďalší a môže ísť v stopách svojho predchodcu, aby si z jeho mŕtvoly vzal cenné predmety. Vďaka tomu nebude musieť začínať celkom od začiatku a možno sa s niektorým zverom alebo príšerou vysporiada lepšie. Možno sa dostane trochu ďalej iba z otvorenou ranou. Bez obväzu alebo vypálenia rany pri ohnisku vykrváca a zomrie, ale ďalší bádateľ sa bude opäť môcť dostať o niečo ďalej. Aby to nebolo až tak náročné, jedno vybrané ohnisko poslúži ako jackpoint, ku ktorému sa nový bádateľ dostane bez toho, aby musel celú cestu z pláže do hlbín absolvovať znovu. V tomto magickom priechode sa budú dať ukrývať aj veci potrebné k prežitiu. To preto, aby si tam rozvážny a obetavý bádateľ mohol odložiť ako-tak postrádateľné veci a uľahčil cestu tomu, kto pôjde v jeho stopách. Nie celá výbava, výstroj a výzbroj tak zostane ležať kdesi v temnote.

V Below od Capybara Games bude umieranie súčasťou dobrodružstva

A naopak, aby to nebolo príliš ľahké, pridajú sa k mechanizmom inšpirovaným roguelike hrami ešte elementy survival hier. Dobrodruh ani nemusí byť ranený, aby zomrel. Stačí, že sa dlho nedostane k pitnej vode a ani si nevyrobí nič, čím by vodu získal. Crafting otvorí prístup k lepším zbraniam a možno aj k polievke na zahnanie hladu. Zdroje pre crafting budú do veľkej miery pochádzať zo zabitých nepriateľov. Na horných poschodiach podzemného komplexu bude viac fauny a flóry, na spodných príšery a po chodbách sa budú poflakovať aj humanoidi s kúskami oblečenia.

Below by malo vyjsť naraz na PC a Xbox One, ktorý má pravdepodobne zabezpečenú časovo obmedzenú konzolovú exkluzivitu.





Páči sa mi!






V Below od Capybara Games bude umieranie súčasťou dobrodružstva
PC
Xbox One

Vývoj: Capybara Games / Capybara Games
Štýl: Adventúra / Survival
Web: domovská stránka hry
Dátum vydania: 14. december 2018
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Televízor k ps5 (7)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (0)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (2)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19787)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk