Ako sa Croteam dostal od Serious Sama k The Talos Principle?

Ante Vrdelja zo známeho štúdia Croteam si s nami na chvíľku sadol, aby nám viac prezradil o plánoch štúdia so Serious Sam VR, Serious Sam 4 a aj The Talon Principle 2

pridal matus_ace 5.7.2016 o 12:09 pod hry
Ako sa Croteam dostal od Serious Sama k The Talos Principle?

HRY > NOVINKY >

Serious Sam pre mnohých predstavuje detstvo. Poznám obrovské množstvo ľudí, pre ktorých to bola buď úplne prvá, alebo aspoň jedna z prvých hier na PC. Zopakovala sa tak trochu história. Kým predchádzajúca „generácia“ hráčov bola odkojená Wolfensteinom a Doomom, tú ďalšiu zaplavovali potoky krvi z monitora pri Serious Samovi a jeho prvých dvoch stretoch s mimozemským Mentálom a jeho hordami. Za hrou stojí Croteam, asi najznámejší chorvátsky tím hneď po tom futbalovom, no nie je to ich jediný počin. Na rozhovor o ich tvorbe si našiel čas Ante Vrdelja, CMO Croteamu.

Na jednej strane tu máme skvelú brainless strieľačku ako Serious Sam, na druhej skvelú na fyzike založenú filozofickú puzzle hru ako The Talos Principle. Prečo ste sa rozhodli o prechod od jednej hry k tej druhej?

To je otázku, ktorú počúvame naozaj často, pýta sa nás na to každý. Ale v prvom rade, Serious Sam podľa mňa nie je mindless. Má v sebe niečo naozaj hlboké, ak sa na hru pozriete zblízka. Filozofia nám v Croteame nie je cudzia, takže bol pre nás The Talos Principle akýsi životný cieľ, ktorý sme chceli dosiahnuť, lebo sme to chceli spraviť. Myslím si, že je v živote a aj vývoji hier dôležité, aby ste robili to, čo robiť chcete. Inak by sme všetci boli bojovníci, doktori, inžinieri, ktorí robia veci, ktoré od nás očakávali naši rodičia. Ale my sme vývojári a pointou je, že môžeme spraviť hru, ktorú chceme. Chceli sme ju spraviť, spravili sme ju a tu je.

Máte teda aj plány na niečo ďalšie úplne nové?

Dostali sme obrovskú spätnú väzbu ohľadne ohlásenia Serious Sam VR od našich Serious Sam fanúšikov, ktorí sa tešia na Serious Sam 4 a myslím, že aj VR, ale berieme si na to svoj čas, keďže opäť raz robíme hru, ktorú by sme si sami chceli zahrať. Takže aj tento VR projekt je pre nás vlastne úplne niečím novým. Je to nová technológia a sme z nej nadšení.

Myslíte si, že VR technológia dokáže známej hre dodať nejaký nový rozmer?

Ja ti niečo poviem, mladý muž. Mám tu hru, vyskúšaš si ju a povieš mi ako sa ti páčila (smiech). (pozn. ace – vyskúšal som si ju len na drobnú chvíľku a je to Serious Sam vo virtuálnej realite, teda sugestívnejšia forma dobre známej zábavy)

A čo Serious Sam 4, môžete nám o hre aspoň niečo prezradiť?

Áno môžem. Príde. Serious Sam 4 príde.

A The Talos Principle 2?

Tiež príde.

Prvá časť The Talos Principle bola plná hromady nových nápadov. Máte niečo podobné pripravené aj pre dvojku?

Samozrejme. Prvá časť vznikla veľmi rýchlo, do dvoch rokov. Máme teda množstvo rôznych nápadov, ktoré sme v nej nakoniec nepoužili, ale nechceli sme sa ich vzdať. Takže keď sa rozhodneme, že ideme pracovať na The Talos Principle 2, možno ich použijeme a kto vie, myslím si, že dovtedy prídeme aj s množstvom nových vecí.

Plánujete viac prepojiť Serious Sam a The Talos Principle?

Nemyslím si to. Inak než Serious Sam VR, ktorý je našou najnovšou hrou, ktorú sme ohlásili len pred 2 týždňami, nám dáva mnoho skúsenosti s VR technológiou. Uvidíme, aká bude technológia, aký bude trh pre VR, takže aj The Talos Principle môže byť VR hrou.

Ďakujem za rozhovor.





Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (33)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18423)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk