Stygian bude RPG zasadené do hororového sveta H.P.Lovecrafta

Dokáže sa so svetom temných príšer lepšie vysporiadať racionálny vedec, aristokrat zbehlý v okultizme alebo snáď trénovaný vojak?

pridal roberto 23.6.2016 o 10:32 pod hry
Stygian bude RPG zasadené do hororového sveta H.P.Lovecrafta

HRY > NOVINKY >

Štúdio Cultic Games pracuje na hre zasadenej do hororového sveta vytvoreného H.P. Lovecraftom. Takých sa už dlho rodí niekoľko ročne, ale namiesto adventúry je nám tentokrát ponúkaná CRPG. Na začiatku hry si vytvoríme vlastnú hlavnú postavu, vyberieme jej pôvod a minulosť, skilly, črty i vieru. Autori poukazujú na to, ako sa RPGéčka ochudobňujú, keď sa neustále vracajú k Elfom a Orkom, prípadne sú zasadené do sci-fi príbehu.

Netradičný hororový námet preto chcú využiť k vytvoreniu unikátnych mechaník a systém viery bude jedným z nich. Do príbehu môže naskočiť hrdina, ktorý si zakladá na viere, racionálnych poznatkoch, humanizme, ale aj materializme, ezoterizme a dokonca nihilizme. V závislosti na tomto budú rozvíjať spôsoby, ako si v čudnom svete a zoči-voči príšerám udržať príčetnosť. Racionálny bádateľ sa bude báť tým menej, čím viac faktov bude o príšere vedieť, pokým nábožensky založená postava bude všetkých naokolo presviedčať, aby sa zverili Bohu.

Stygian bude RPG zasadené do hororového sveta H.P.Lovecrafta

Body sa budú rozdávať do kategórií ako šikovnosť, vôľa či zmysly, medzi skillmi nájdeme vyšetrovanie, vedu, psychológiu, okultizmus, nadanie na boj zblízka, zaobchádzanie so strelnými zbraňami či stealth, medzi perkami manipulátorstvo a medzi traitmi napríklad rodinnú tragédiu. Podľa zvolenej minulosti, teda archetypu, sa hrdinovi spustí jeden z prológov vedúcich k hlavnej príbehovej linke. Tu sa môžeme tešiť na vojaka, aristokrata i súkromné očko.

K hrdinovi sa pridajú rôznorodí spoločníci a spolu s nimi sa bude ocitať v ťahových bojoch v štýle Heroes of Might and Magic. Boj z blízka je ale veľmi nebezpečný a využívanie mágie v tomto svete stojí viac než iba nejakú manu, takže neraz bude lepšie sa boju vyhnúť a radšej utiecť. Questy nás povedú po stopách Lovecraftových ikonických príbehov. Cestou budeme stretávať NPC postavy a dialógy s nimi ovplyvní aj úroveň príčetnosti, pričom psychické problémy majú samozrejme svoje nevýhody, ale prekvapivo aj výhody. Byť šialencom v šialenom svete nie je vždy na škodu.

Cultic Games si dalo záležať vtipnom videu pre Kickstarter a pre veľkých nadšencov Lovecraftových príbehov má pripravené zaujímavé odmeny ako špeciálnu edíciu s optickým diskom a manuálom v púzdre z podozrivej (podozrivo ľudskej?) kože, ilustrovanú detskú knižku o dievčatku paktujúcom s Old Ones, kultistickú róbu či old-school plagát. K úspešnému vyzbieraniu základnej sumy už chýba iba 1 500 eur a kampaň bude mať ešte týždeň na napĺňanie ďalších cieľov. Stygian by mal byť hotový pred Vianocami 2017.





Stygian bude RPG zasadené do hororového sveta H.P.Lovecrafta  Stygian bude RPG zasadené do hororového sveta H.P.Lovecrafta  Stygian bude RPG zasadené do hororového sveta H.P.Lovecrafta
Stygian bude RPG zasadené do hororového sveta H.P.Lovecrafta  Stygian bude RPG zasadené do hororového sveta H.P.Lovecrafta  Stygian bude RPG zasadené do hororového sveta H.P.Lovecrafta
Páči sa mi!






PC

Vývoj: Cultic Games
Štýl: RPG
Web: domovská stránka hry
Dátum vydania: 26. september 2019
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Televízor k ps5 (7)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (0)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (2)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19775)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk