Zamestnanec prepustený po zmene pohlavia chce od Valve 3 milióny dolárov

Cíti poníženie, hanbu, zúfalstvo, rozpaky, depresiu, stres, obavy, strach, duševnú bolesť a úzkosť. Spoločnosť obvinila aj zo zneužívania práce mladistvých.

pridal roberto 25.5.2016 o 9:45 pod hry
Zamestnanec prepustený po zmene pohlavia chce od Valve 3 milióny dolárov

HRY > NOVINKY >

Spoločnosť Valve Corporation čelí žalobe od bývalej zamestnankyne, ktorá je presvedčená o nespravodlivosti svojho prepustenia a ako odškodné chce 3.1 milióna amerických dolárov.

Pred rokom 2012 mala žalobkyňa vo Valve miesto prekladateľa do španielčiny, potom požiadala o možnosť pracovať z domu v Los Angeles. Dôvodom bola chirurgická zmena pohlavia, kvôli ktorej potrebovala žiť v blízkosti svojho špecializovaného lekára. Zároveň trpela depresiou a "inými socializačnými problémami". Valve jej to umožnilo, ale vzalo jej status zamestnanca a v rokoch 2012 až 2016 s ňou spolupracovalo ako so živnostníčkou, čím prišla o niektoré výhody vrátane zdravotného poistenia a preplácania nadčasov. To hlavné ale iba príde.

K prepusteniu údajne viedol konflikt s nadriadeným Torstenom Zabkom. Prekladateľka ho, a spolu s ním celé Valve, obviňuje zo zneužívania práce mladistvých. Tí sa podieľali na prekladaní, ale nemali zmluvy a za svoju prácu neboli platení, ale Zabka im mal prisľúbiť, že dobre odvedená práca povedie k platenej práci alebo aj pracovnému miestu priamo vo Valve. Mladiství odpracovali obrovské množstvo hodín, ale Zabka svoje slovo nikdy nedodržal. To, že profesionálna prekladateľka spoločnosť na túto skutočnosť upozornila má byť skutočným dôvodom jej prepustenia. Krátko po poukázaní na tento problém jej totiž bolo oznámené, že Valve jej služby už nebude využívať, keďže jej prácu bude robiť niekto priamo v sídle spoločnosti v americkom štáte Washington. Prekladateľkin návrh, že sa už môže presťahovať a vrátiť na svoje pôvodné miesto, bol odmietnutý.

Toto obvinenie veľmi pravdepodobne súvisí so španielskou sekciou STS (Steam Translation Server). Valve tento nástroj využíva na tvorbu komunitných prekladov do svojich hier ako Team Fortress II, Dota 2 a Counter-Strike: Global Offensive. STS založil a celý projekt vedie už zmienený Torsten Zabka a pred dvoma mesiacmi ste si mohli na Reddite prečítať o jeho nezhodách so španielskym prekladateľským tímom a ukončení spolupráce s viacerými skúsenými autormi. Z malých nezhôd vznikla veľká a autor príspevku na Reddite zmieňuje aj prepustenie zamestnankyne Valve, ktorá bola zároveň administrátorkou španielskej časti STS.

Po prekladateľkinom upozornení oddelenia ľudských zdrojov jej údajne jej nadriadený vytvoril nepriateľské pracovné prostredie, pričom sa mal o nej vyjadrovať dehumanizujúcim zámenom "ono" (zrejme narážajúc na to, že nie je on ani ona). Konanie tohto zamestnanca Valve a strata práce jej spôsobili posttraumatickú stresovú poruchu a pocity hanby, zúfalstva, rozpakov, depresiu, stres, obavy, strach, duševnú bolesť a úzkosť, čo jej právnik hodlá dokázať počas súdneho pojednávania. Na základe toho by mala dostať $1m za všeobecné poškodenie, $1m za stratu príjmov, $1m za špeciálne poškodenie a ďalších $150 tisíc za nevyplatenú mzdu.

Valve sa zatiaľ k prípadu nevyjadrilo, ale obvinenie popiera v plnom rozsahu a je si isté, že žalobkyňu žiadnym spôsobom nepoškodilo.

Zamestnanec prepustený po zmene pohlavia chce od Valve 3 milióny dolárov





Páči sa mi!

Zaradené pod: valve






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (33)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18410)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk