Aký výkon bude mať nový Xbox One?

Okolo nového Xboxu momentálne nevieme úplne nič. Nevieme, či bude slim verzia, alebo výkonnejšia verzia. Vieme len, že Microsoft na E3 alebo okolo E3 pripravuje prezentáciu novej konzoly.

pridal saver 5.5.2016 o 11:47 pod hry
Aký výkon bude mať nový Xbox One?

HRY > NOVINKY >

Okolo nového Xboxu momentálne nevieme úplne nič. Nevieme, či bude slim verzia, alebo výkonnejšia verzia, alebo nejaká doplnková expanzia na zvýšenie výkonu. Vieme len, že Microsoft na E3 pripravuje prezentáciu novej konzoly aj s novou verziou ovládaču. A aj to, že podľa čínskych zdrojov by mala byť biela.

To je všetko, čo je aspoň vzdialene potvrdené. Čo sa týka nepotvrdených vecí, najnovšie však hneď dvaja insidery naznačili, že nová verzia bude výkonnejšia. Práve to potvrdil Shinobi, ktorý k tomu viac nedodal, ale Eurogamer Italy spísal druhého insidera xraya, ktorý pridal aj detaily. Aj keď treba to brať s rezervou, lebo to nie je ani zďaleka potvrdené.

Ten hovorí, že nový Xbox bude ohlásený na samostatnom evente pár dní pred E3 a nebude to vraj slim verzia konzoly. Aj keď a spomína aj slim verziu starej verzie, keďže Microsoft má v AMD štyri objednávky z toho jedna je na slim čip.

Podľa jeho informácií nový Xbox predstaví Microsoft spolu s AMD, a to s tým, že by konzola mala vyjsť budúci rok na jar. Samotná konzola by mala byť hardverovo upgradnuteľná a bude extrémne výkonná už od začiatku. Konkrétne spomína, že bude okolo 5-6 krát výkonnejšia ako PS4 Neo, čo odhaduje cez 10 Tflops. 

To by bolo viac ako desať násobok Xbox One, a je to dosť nepravdepodobné. Čakali by sme to najskôr o pár rokov od ďalšieho Xboxu. Teoreticky by sa to dalo spraviť už teraz, napríklad s dvomi Fury čipmi, ale cena by bola vysoká a rovnako aj spotreba. 

Insider k tomu aj hovorí, že prvé roky by bola konzola v strate. Dodáva, že grafický čip má byť postavený na Arctic Islands sérii AMD, teda 14-nm architektúre, možno Polaris 11 Vega s HBM pamäťami.  Systém by zaistil Windows 10 Redstone 2. Vo výrobe to celé bude vraj od leta. 

Zatiaľ je otázne, či niečo z toho môže byť pravda. Pravdepodobné je, že ak by aj prišla nová, výkonnejšia verzia, tak nie až tak výkonná a rovnako, ak by ju Microsoft plánoval na jar, zrejme by ju na E3 neohlásil (rovnako ako Nintendo, ktoré si ohlásenie NX necháva na neskôr). Ale dnes už ťažko niečo vylúčiť. Niekedy totiž bolo vylúčené, aby konzola dostala výkonnostný upgrade a ohlasoval by sa dva a pol roka po jej vydaní. 





Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19881)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk