Ktorú MOBA sa oplatí zahrať?

Niektoré MOBA hry hýbu herným svetom a ďalšie musia byť neúprosne spláchnuté. Ktoré sú ktoré?

pridal roberto 10.4.2016 o 15:41 pod hry
Ktorú MOBA sa oplatí zahrať?

HRY > NOVINKY >

Ak by ste pátrali po najmladšom populárnom hernom žánri, nevyhnutne by vás stopy museli viesť k štyrom písmenám M O B A – Multiplayer online battle arena. Žáner sa vyvinul z real-time stratégie, keď zvyšovanie dôležitosti hrdinov dosiahlo bod, v ktorom bolo ovládanie ostatných jednotiek už iba nutným zlom. Moderi sa tohto zla zbavili odstrčením postrádateľných slabých jednotiek pod správu umelej inteligencie a hráč sa tak prvýkrát konečne mohol sústrediť iba na svojho obľúbeného hrdinu. Ušiel vám tento vlak a radi by ste naskočiť, alebo vás iba zaujíma, ako sa týmto hrám darí? Vďaka Steamcharts sa môžeme pozrieť, ako na tom aktuálne sú známe značky i zaujímavé experimenty na Steame.

Dota 2 – 670 tisíc hráčov (priemer súčasne hrajúcich hráčov za posledných 30 dní)

Extrémne vysoko postavená latka pre všetky MOBA. Nasledovník hry Defense of the Ancients (DotA) je momentálne s náskokom najhranejšou hrou na Steame vôbec a jediného vážnejšieho konkurenta má v Counter-Strike: Global Offensive. Hra ale bola vydaná v roku 2013 a jednoznačne sa radí k najviac hardcore kúskom tohto žánra, takže ak sa chcete pridať a uspieť, budete potrebovať tri až štyri vagóny trpezlivosti.

Ktorú MOBA sa oplatí zahrať?

Monday Night Combat – 0.7 hráča

Túto hru určite nekupujte, nebudete ju mať s kým hrať. Musíme ju ale spomenúť zo slušnosti, hra z januára 2011 je najstaršou MOBA na Steame. A zostáva platená! O rok novšia free-to-play verzia Super MNC si drží komunitu a pravidelne má online 50 hráčov.

Ktorú MOBA sa oplatí zahrať?

Guardians of Middle-earth – 3 hráči

Najväčší hrdinovia Stredozeme v najúbohejšom spracovaní. Saruman so Sauronom proti Frodovi a Legolasovi? Prečo nie? Hru od autorov Daylight a vydavateľstva Warner Bros. si môžete kúpiť za 19 až 74 eur a nebudete mať s kým hrať.

Ktorú MOBA sa oplatí zahrať?

Awesomenauts – 1 150 hráčov

Na kríženca MOBA a 2D platformovky už väčšina z nás úplne zabudla. Hra z roku 2012 dokonca ani nie je free-to-play, ale naďalej dostáva rozšírenia a posledné bolo asi naozaj dobré, pretože počet aktívnych hráčov sa zdvojnásobil.

Ktorú MOBA sa oplatí zahrať?

Dragons and Titans – 170 hráčov

Je to MOBA, je to jednoduché, je to zadarmo a sú tam draci. Na naozajstný úspech to nestačilo, ale skalní to ešte nevzdali.

Ktorú MOBA sa oplatí zahrať?

Archeblade – 60 hráčov

Odbočka zaujímavá pre priaznivcov bojoviek. Celá hra nie je MOBA, ale má režim v ktorom spája MOBA pravidlá s rýchlymi akčnými súbojmi zoči voči.

Ktorú MOBA sa oplatí zahrať?

Strife – 250 hráčov

Autori Heroes of Newerth, jednej z kľúčových hier zrodu tohto žánra, ponúkajú svoju novinku Strife. Hráči si ju pochvaľujú, ale v tvrdej konkurencii nemá dostatočne ostré lakte. Bohužiaľ sa už dostáva do situácie, že hráči odchádzajú, lebo je málo hráčov a na zápasy sa čaká príliš dlho. Ak autori neprídu s výrazným updatom, zrejme sa už neoplatí naskakovať do spomaľujúceho vlaku.

Ktorú MOBA sa oplatí zahrať?

Heroes of SoulCraft – 3 hráči

Heroes of SoulCraft (HoS) si určite nepomýľte s Heroes of the Storm (HotS) ani Hearthstone Heroes of Warcraft. Podobnosť mien samozrejme čisto náhodná.

Ktorú MOBA sa oplatí zahrať?

Smite – 12 tisíc hráčov

Tejto hre ľahko prídete na chuť, aj keď MOBA nemáte radi. Hrá sa z pohľadu tretej osoby a hrdinov ovládate priamo, beháte, bojujete, skáčete, skrývate sa a pomerne ľahko sa k súperovi prikradnete od chrba, pritom naskočiť do nej nie je vôbec ťažké. Zaslúžene patrila k najhranejším MOBA aj predtým ako vstúpila na Steam a dnes si ju už môžete zahrať aj na Xbox One a už sa testuje aj PS4 verzia, takže skutočný počet hráčov bude podstatne vyšší než ukazuje Steamcharts.

Ktorú MOBA sa oplatí zahrať?

Orcs Must Die! Unchained (open beta) – 3 800 hráčov

Beta-test sa otvoril pred necelými dvoma týždňami a tisíce hráčov boli zvedaví na MOBA pokračovateľa zábavných tower-defense hier. Reakcie sú však zmiešané.

Ktorú MOBA sa oplatí zahrať?

Warhammer 40,000: Dark Nexus Arena (early access) – 1.5 hráča

Úprimne, nič iného sme ani nečakali.

Ktorú MOBA sa oplatí zahrať?

Steam samozrejme nezastrešuje všetky MOBA. V prvom rade treba spomenúť League of Legends s ešte väčšou hráčskou základňou ako Dota 2. S údajne až 7.5 miliónom súčasne hrajúcich hráčov počas najväčšej špičky určite nebudete mať problém nájsť spoluhráčov. Ak chcete byť tam, kde to naozaj žije, tak by ste ju určite nemali obísť, ale aj tu sa od vás očakáva veľa trpezlivosti pri učení.

Ktorú MOBA sa oplatí zahrať?

 Ak chcete do niečoho skočiť rovnými nohami, tak určite môžete dôverovať Blizzardu a jeho Heroes of the Storm s krátkymi zápasmi, tímovým levelovaním a slušným množstvom máp, kde nejde iba o zabitie najväčšieho počtu príslušníkov nepriateľského tímu.

Ktorú MOBA sa oplatí zahrať?

Ak máte záujem o niečo viac strategické a úplne nové, práve prebieha otvorený beta-test Supernova, ktorá mala byť pôvodne real-time stratégiou, ale autori si to v poslednej chvíli rozmysleli. Tiež je tu third-person Paragon od Epic Games ponúkajúci early access, asi najkrajšia MOBA doteraz, ale ak nechtete čakať do leta, musíte si kúpiť 20 eurový founder’s pack. Tiež sa pripravuje druhá testovacia fáza Arena of Fate, zaujímavá ak ešte stále dôverujete Cryteku.

Ktorú MOBA sa oplatí zahrať?





Páči sa mi!

Zaradené pod: MOBA






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19905)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk