Ktorým hrám sa v roku 2015 dostalo najviac pozornosti?

Zaklínač 3, Fallout 4 a GTA 5 sú tri hry o ktorých ste minulý rok mohli čítať najviac.

Ktorým hrám sa v roku 2015 dostalo najviac pozornosti?

HRY > NOVINKY >

Gamasutra zverejnila sériu grafov sledujúcich záujem o hry v roku 2015. Autora zaujímal predovšetkým počet článkov, ktoré rôzne médiá venovali jednotlivým hrám a tu je výsledný graf so 16 najsledovanejšími hrami. Rozdiel medzi prvým a šestnástym miestom nie je tak obrovský, ako sa na prvý pohľad zdá, pretože graf začína na úrovni 20 tisíc článkov.

Ktorým hrám sa v roku 2015 dostalo najviac pozornosti?

Najväčší záujem vzbudili 3 hry rôznych herných žánrov zasadené do veľmi odlišných svetov a od troch rôznych vydavateľstiev. Ako jeden zo spoločných znakov sa ponúka otvorený svet s množstvom obsahu, s ktorým nás autori môžu začať zoznamovať mesiace pred vydaním a v hre aj tak zostane dostatok prekvapení.

Ďalším spoločným znakom je číslo v mene. The Witcher 3: Wild Hunt, Fallout 4 aj Grand Theft Auto V sú pokračovaniami úspešných predchodcov. V tejto súvislosti trochu prekvapuje víťazstvo Zaklínača, ktorého prvý diel vyšiel iba na PC, druhý sa až s oneskorením dostal aj na Xbox 360 a až The Witcher 3 vyšiel naraz na všetkých troch najväčších platformách a stal sa hitom aj v krajinách, kde knihy Andrzeja Sapkowskeho čítal iba málokto. The Witcher 3 bol ale vo výhode, keďže Fallout 4 bol oficiálne predstavený až 3. júna 2015 a GTA V zasa vyšlo už v roku 2013, v roku 2014 sa dostalo na nové konzoly a v roku 2015 bola vydaná iba PC verzia.

Tretím znakom, ktorý je viditeľný aj u nás na Sectore, je modovateľnosť, hoc aj Rockstar neraz hodí moderom GTA V polená pod nohy a Bethesda ešte doteraz nevydala prisľúbené modovacie nástroje pre Fallout 4.

Na štvrtom mieste vidíme Star Wars Battlefront, ktorý nie náhodou vyšiel takmer súčasne s novým Star Wars filmom a nasledujú dlhodobo silné značky Minecraft a Call of Duty. Medzi 16 najsledovanejších sa dostali aj štyri exkluzivity - Bloodborne, Halo 5: Guardians, Rise of the Tomb Raider (iba dočasná exkluzivita) a Splatoon. League of Legends, jedna z hier s vôbec najväčšou hráčskou základňou, sa medzi top sledované hry dostala zriedka, ale zato oň je záujem dlhodobo počas celého roka.

Ďalšie 4 grafy sledujú odlišnosti v počte článkov za mesiac u štyroch rozdielnych hier.

O Fallout 4 sa až do prelomu mája a júna iba šepkalo, v júni prišlo oficiálne oznámenie a najviac ste sa o hre mohli dočítať v novembri, keď bola vydaná. 16 tisíc článkov za mesiac je impozantné číslo, a to pred Vianocami čelil tvrdej konkurencii iných veľkých hier.

Ktorým hrám sa v roku 2015 dostalo najviac pozornosti?

Minecraft je zasa príkladnou stálicou, počet článkov za mesiac ani raz neklesol pod 2 tisíc.

Ktorým hrám sa v roku 2015 dostalo najviac pozornosti?

V grafe Rise of the Tomb Raider vidíme v stĺpcoch, prirodzene narastajúcich smerom k novembrovému vydaniu, dva výrazné schody. Vo februári bolo vypustených veľa informácií o zasadení, príbehu a obsahu hry. Na Sectore ste si v najkratšom mesiaci roka mohli o novom dobrodružstve Lary Croft prečítať 8 noviniek. Júnový schod predvádza, ako môže hre pomôcť priestor venovaný na E3, kde sa ňou Microsoft popýšil na vlastnej konferencii.

Ktorým hrám sa v roku 2015 dostalo najviac pozornosti?

Milovaný i nenávidený Goat Simulator v menšej mierke a ako sa na indie titul patrí, ako na horskej dráhe. V marci sme sa dozvedeli o Xbox 360 a Xbox One verzii a svet obletelo video s kozou ako kuriérom v Dota 2, v máji sme sa dozvedeli o GoatZ a v lete o PS3 a PS4 verzii.

Ktorým hrám sa v roku 2015 dostalo najviac pozornosti?

V porovnaní značiek i konzol je vidieť dominanciu PlayStation a konzoly PS4 a obrovské zaostávanie Nintenda, Wii U a oboch handheldov. U čísiel mobilných operačných systémov treba zmieniť, že neboli sledované technologické webstránky, ktoré by štatistiku záujmu o hry skreslili.

Ktorým hrám sa v roku 2015 dostalo najviac pozornosti?

Na detailnejšom porovnaní počtu článkov zahŕňajúcich značky PlayStation a Xbox vidíme, ako záujem médií stúpa počas júnovej E3, ako Xbox-u prospela konferencia na augustovom Gamescome, pokým PlayStation bola vidieť na septembrovej Tokyo Game Show. PS4 v decembri pomohlo PlayStation Experience.

Ktorým hrám sa v roku 2015 dostalo najviac pozornosti?





Páči sa mi!

Zaradené pod: rebricek






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (34)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18427)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk