H1Z1 sa po roku radí medzi survival hry, ktoré potrebujú trochu viac času na dokončenie

V januári sa hovorilo o finálnom vydaní v roku 2015, hra však zostáva v režime early access a zatiaľ sa odtiaľ nechystá.

pridal roberto 29.12.2015 o 22:06 pod hry
H1Z1 sa po roku radí medzi survival hry, ktoré potrebujú trochu viac času na dokončenie

HRY > NOVINKY >

Už je to takmer rok od chvíle, kedy sa medzi Steam Early Access hrami objavila H1Z1, MMOG zombie hra, ktorá mala byť vďaka systematickej práci Sony krajšia, uhladenejšia a rýchlejšie vyvíjaná ako DayZ a v ideálnom prípade vydaná v priebehu roka 2015. Je tu koniec roka a H1Z1 nie je k vydaniu PC verzie (o konzolovej nehovoriac) ani len blízko. Čo sa počas roka stalo?

Hra mala otrasný štart. Nielenže sa vlastne nedala hrať kvôli kombinácii bugov a preťažených serverov, ale internet zaplavila správa o pay-to-win mechanike s nakupovaním debničiek s veľmi užitočným vybavením za reálne peniaze. Hra pritom nebola a doteraz nie je f2p, prístup sa predáva sa za €19.99, takže hráč si najprv zaplatí a až potom má prístup do in-game obchodu.

Iba krátko po tom, čo sa situácia upokojila a mnohým hráčom boli vrátené peniaze, bola vydaná tlačová správa oznamujúca, že Sony predalo svoje MMO štúdio Sony Online Entertainment inej spoločnosti a spolu s ním aj všetky práva k H1Z1. Štúdio sa premenovalo na Daybreak Games a noví majitelia prisľúbili, že neplánujú žiadne rýchle veľké zmeny a štúdio pobeží ďalej, no napriek tomu prišli o Johna Smedleyho, zakladateľa a dlhoročného šéfa štúdia, s tým však súvisí iná udalosť.

Na Smedleyho sa zameral hacker a internetový trol Julius “Zeekill“ Kivimaki a jeho vyčíňanie vyvrcholilo už v roku 2014, keď lietadlo so Smedleym na palube muselo núdzovo pristáť kvôli falošnému oznamu o bombe na palube. Po tom, čo fínsky súd 17 ročného Kivimakiho odsúdil za vyše 50 700 internetových zločinov ale neposlal do väzenia, rozčúlený Smedley na Twitteri napísal: „Jeho rodičia by mali ísť sedieť namiesto neho. Idem po tebe Julius.“ Po útoku hackerskej skupiny LizardSquad na hry Daybreaku toho už musel mať Smedley až nad hlavu a zobral si čas pre seba.

Jednou z posledných vecí, ktoré Smedley vo svojom štúdiu urobil, bolo odštartovanie vlny banov v H1Z1, ktorá vraj bola “masívna“ a zameraná predovšetkým na hráčov s ESP hackom. Bohužiaľ, bola to jedna vybojovaná bitka, ale vojnu s hackermi autori H1Z1 naďalej prehrávajú a ich vyčíňanie je spolu s pretrvávajúcimi bugmi hlavnou príčinou nespokojnosti mnohých majiteľov predčasného prístupu. Jedno i druhé trápia predovšetkým otvorený survival režim so zháňaním zdrojov, craftingom, možnosťou výstavby opevnení a vzájomne znepriatelenými ale aj spolupracujúcimi hráčmi a každodennými starosťami ala DayZ.

Napriek novinkám ako systém klanov a vylepšená organizácia spoločného zveľaďovania opevnení sa zdá, že Daybreak venuje viac pozornosti režimu “Battle Royale“ výrazne inšpirovanému rovnomenným modom pre Arma 3. Hráči sú vhodení na pomerne veľkú mapu, lenže ich životný priestor sa okamžite začne scvrkávať do stále menšieho a menšieho kruhu až pokým posledný živý nezhrabne zaslúženú odmenu. V ponuke Battle Royale je aj hardcore mod s viacerými nástrahami a už pribudli aj tímové režimy pre dvoj- a päťčlenné tímy.

Okrem výstavby opevnení, má H1Z1 v rukáve aj pár lákavých tromfov vrátane zaujímavého lovu, nebezpečných (zvieracích) predátorov či funkčných vozidiel, ale prisľúbená uhladenosť a systematický vývoj zostávajú v nedohľadne. Hra je napriek tomu veľmi úspešná, podľa Steam Spy vlastnia predčasný prístup 2 milióny hráčov a s pomocou 35% vianočnej zľavy sa s Rust bije o druhé miesto rebríčka momentálne najpredávanejších Steam Early Access titulov, takže januárové číslo bude ešte o poznanie vyššie.





H1Z1 sa po roku radí medzi survival hry, ktoré potrebujú trochu viac času na dokončenie  H1Z1 sa po roku radí medzi survival hry, ktoré potrebujú trochu viac času na dokončenie  H1Z1 sa po roku radí medzi survival hry, ktoré potrebujú trochu viac času na dokončenie
H1Z1 sa po roku radí medzi survival hry, ktoré potrebujú trochu viac času na dokončenie  H1Z1 sa po roku radí medzi survival hry, ktoré potrebujú trochu viac času na dokončenie  H1Z1 sa po roku radí medzi survival hry, ktoré potrebujú trochu viac času na dokončenie
Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Televízor k ps5 (7)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (0)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (3)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19810)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk