Dojmy z Gamescomu: Elex - autori Gothicu sa presúvajú k sci-fi

Sadli sme si s Piranha Bytes, autormi série Gothic, a pozreli sme sa na ranú ukážku ich pripravovaného science fantasy RPG Elex

pridal matus_ace 11.8.2015 o 7:56 pod hry
Dojmy z Gamescomu: Elex - autori Gothicu sa presúvajú k sci-fi

HRY > NOVINKY >

Piranha Bytes netreba určite predstavovať tým starším z vás, ktorí holdujú žánru RPG. Sú to totiž oni, kto priniesol na svet populárnu sériu Gothic, pričom sa neskôr vrhli na novú sériu Risen. Posledných 8 rokov však túžili priniesť niečo nové a takpovediac pre nich aj netypické. Tu a tam sa k nápadu vrátili, no až posledný rok a pol naplno pracujú na svojom novom titule Elex.

Elex nás v zime  2016/2017 zavedie do nie príliš utešeného post-apokalyptického science fantasy sveta, ktorý zasiahol obrovský meteor a zničil takmer všetko. So sebou však na svet priniesol aj element zvaný Elex a práve ten pre ľudí znamenal nový začiatok. Alebo koniec. Závisí od toho, ako sa k tomu postavíte. Elex vám totiž umožní získať nové schopnosti a craftovať nevídané veci, no taktiež má za následok postupnú stratu emócií a ľudskosti ako takej.

Svet v hre bude tvoriť jeden obrovský kontinent s maximálnou voľnosťou pohybu. Nebudú tu žiadne loadingy a prechod ním by mal byť úplne voľný. No je to hlavne veľmi nebezpečný svet plný nástrah, v ktorom sa o zdroje bije štvorica zostávajúcich frakcií. Každá z nich si našla svoju cestu k prežitiu a kým niektorá sa plne oddáva Elexu, iná sa ho zas stráni. Našli sa tu však aj takí, ktorí ho dokážu využiť s minimom vedľajších následkov. Výber frakcie je len a len na vás. Musíte však počítať s tým, že nepriatelia v hre vo vás budú chcieť skutočne vyvolať rešpekt  v boji o prežitie si budete musieť poriadne strážiť vlastný krk.

Dojmy z Gamescomu: Elex - autori Gothicu sa presúvajú k sci-fi

To všetko boli len slová, no potom prišla na rad priamo ukážka z hry, ktorá nám predstavila tento veľký simulovaný svet, v ktorom majú obyvatelia svoje rutiny, záujmy a aj prácu. Svet skutočne budí vynikajúci dojem živého organizmu a z toho môžete ťažiť. Niekto pracuje v noci? Môžete sa k nemu práve vtedy vlúpať a niečo mu ukradnúť.  Takmer každú jednu postavu v hre môžete zabiť, no potom musíte niesť aj následky. Napríklad také, že sa k niektorým questom nedostanete, prípadne to samotné questy pozmení.

Hra navyše ponúkne aj istý systém morálky, ktorý vás však nebude úplne limitovať a aj v koži zloducha tak bude nakoniec možné svet zachrániť. Autori nám aj takto ilustrovali možnosť toho, že v hre môžete robiť čo len budete chcieť. Obmedzovať vás môžu snáď len nepriatelia, ktorých level je daný od začiatku. Ľahko sa tak môže stať, že sa pri potulkách dostanete na miesto, kde budú nad vaše sily.

Svet v Elex ponúkne množstvo lokalít, ktoré vás vyrozprávajú vlastné príbehy a budú naozaj pestré. Videli sme niekoľko rôznych, od technologicky vyspelých až po feudálne spoločenstvá. Líšiť sa budú aj klimatickými pásmami a nadmorskou výškou. Dostať sa tak môžete aj vysoko do hôr a autori sa chcú sústrediť aj na vertikálne hranie a skúmanie. Práve tomu by mal poslúžiť jetpack, ktorý v hre budete nosiť na chrbte a postupne vylepšovať. Môžete sa dostať na nedostupné miesta, prípadne si len z výšky skontrolovať, či najbližšieho nepriateľa dokážete poraziť. Ak vás dovtedy nezostrelí  z oblohy.

Dojmy z Gamescomu: Elex - autori Gothicu sa presúvajú k sci-fi

V Elexe sa bude snúbiť futurizmus s fantasy. Preto tu dokážete používať jetpack a zároveň bojovať s obrovským mečom. Autori sľubujú množstvo typov zbraní, ako klasických, tak aj futuristických. Metódy presunu budú neskôr doplnené o určité teleporty, no o nich nám viac neprezradili. Vieme len to, že na kone a vozidlá môžeme zabudnúť. Hra využije niektoré technológie z Risen série, no pobeží na vylepšenom DX11 engine a ponúkne mnoho noviniek, napríklad animácií. A zatiaľ vyzerá sľubne, najmä vďaka netradičnému mixu sci-fi a fantasy.





Páči sa mi!






PC
PS4
Xbox One

Vývoj: Nordic Games / Piranha Bytes
Štýl: Akcia / RPG
Web: domovská stránka hry
Dátum vydania: 17. október 2017
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (33)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18414)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk