Čo všetko už vieme o World of Warcraft: Legion?

Kde a ako bude začínať trieda lovcov démonov? Ktoré rasy k nej budú mať prístup? Čo prinesie honba za najmocnejšími zbraňami Azerotu, na koho narazíte v raidoch a čo tam robí Dalaran?

pridal roberto 8.8.2015 o 15:30 pod hry
Čo všetko už vieme o World of Warcraft: Legion?

HRY > NOVINKY >

Blizzard počas Gamescomu predstavil Legion, nový datadisk pre World of Warcraft, ktorý príde s pokračovaním príbehu, novou oblasťou, novou triedou bojovníkov a zvýši maximálnu úroveň postáv na závratných 110. Poďme sa šieste rozšírenie (The Burning Crusade, Wrath of the Lich King, Cataclysm, Mists of Pandaria, Warlords of Draenor) najpopulárnejšej MMORPG pozrieť podrobnejšie.

Lokalita a príbeh

Príbeh sa bude odohrávať v pre World of Warcraft úplne novej lokalite, na mieste zvanom The Broken Isles. Tieto ostrovy boli kedysi kolískou elfskej civilizácie. Lokalita bude rozdelená na šesť zón - Highmountain, Val’sharah, Stormheim, Suramar, Azsuna, Dalaran, Broken Shores a Thal’Dranath a hrdinovia sem prídu s úlohou nájsť Pillars of Creation, pradávnu relikviu z čias, keď bol Azeroth ešte mladý, ktorá je teraz potrebná k zatvoreniu portálu otvoreného Gul’danom pri Sargerasovom hrobe. Blizzard prepojil Warlords of Draenor a Legion scénou, v ktorej Gul’dan otvoril portál, ktorým sa do sveta Azerot dostane armáda väčšia než počas Vojny prastarých a práve tu, v Sargerasovej hrobke, začne príbeh nového datadisku.

Čo všetko už vieme o World of Warcraft: Legion?

Jedným z najzaujímavejších bodov príbehu bude premiestnenie Dalaranu na Broken Isles. Hlavné mesto mágov bude zrejme viesť starý známy Khadgar. Okrem toho sa konečne dozvieme, čo sa stalo s Turalyonom a Alleriou.

Najmocnejšie zbrane a triedne rády

K odvráteniu hroziacej záhuby celého svojho sveta budú hrdinovia potrebovať najsilnejšie zbrane aké kedy Azeroth videl. V hre budú označené proste ako Artifacts, bude ich dokopy 36, jedna pre každú možnú špecializáciu všetkých tried. Pôjde o najznámejšie zbrane celého univerza, dobrými príkladmi sú Icebringer a Soulreaper ukované z úlomkov Frostmourne pre triedu Death Knight, alebo meč Felo’melorn, ktorý bude musieť byť opäť skutý po tom, čo sa roztrieštil pri boji Kael’thasa Sunstridera proti Lich Kingovi. Získaním zbrane však nič nekončí, legendárnym zbraniam ešte bude treba odomknúť špeciálne schopnosti a kozmetické úpravy predvedené na obrázkoch.

Čo všetko už vieme o World of Warcraft: Legion?

Čo všetko už vieme o World of Warcraft: Legion?

Každá bojová trieda okrem toho založí aj vlastný rád s centrom v štýle zodpovedajúcom danej triede. Hráči sa vžijú do rolí vodcov týchto rádov a získajú tak NPC spoločníkov. Tí budú využívaní k rôznym úlohám, napríklad sa rozbehnú do sveta a nájdu jaskyňu, ktorú hráč potrebuje preskúmať.

Dungeony a raidy

Blizzard samozrejme nezabúda na nové dungeony a chce hráčom poskytnúť čo najlepšiu znovuhrateľnosť a dôvody, prečo sa do hry aj po rokoch vracať na dlhšie než iba dva či tri mesiace po vydaní datadisku. Z dungeonov už boli spomenuté Eye of Azshara, Darkheart Thicket, Neltharion's Lair, Helheim (odhalí niečo z pôvodu Val’kyr), Suramar City, Violet Hold (prezradí viac o Dalarane, jeho mágoch a celom Azerote) a Vault of the Wardens (miesto, kde dlho odpočíval Illidan a štartovací bod pred novú triedu lovcov démonov).

Raidy by mali zostať v štýle Warlords of Draenor a zatiaľ boli spomenuté dva - The Emerald Nightmare a Suramar Palace. Ten prvý by mal zahŕňať 7 bossov vrátane Xaviusa a druhý až desať a to vrátane samotného Gul’Dana.

Čo všetko už vieme o World of Warcraft: Legion?

Demon Hunter

Demon Hunter je prvý nový "hero-class" bojovník od Wrath of the Lich King a rytiera smrti a môžeme teda očakávať, že sa s ním nebude hrať od úrovne 1, ale premena na neho sa odomkne po dosiahnutí určitej úrovne s inou triedou bojovníka (bojovník, mág atď).

Čo sa lore týka, Demon Hunters sú nasledovníkmi Illidana, ktorí boli pred útokom na Black Temple (Burning Crusade) poslaní na samovražednú misiu do démonieho väzenia stvoreného Sargerasom a odvtedy sa o nich prakticky nič nevie. Teda až doteraz. Zástupca Blizzardu tajnostkársky podotkol, že objavili pravý význam obetovania sa.

K triede založenej na pohyblivosti a rýchlosti budú mať prístup iba noční a krvaví elfovia. Hrdinovia tejto triedy budú mať iba dve špecializácie - Havoc pre DPS a Vengeance pre úlohu tanka. Upravovanie vzhľadu lovcov démonov ponúkne pár unikátnych možností vrátane výberu rôznych rohov aj ich absencie, tetovaní a doplnkov ako maska či páska cez oči.

Čo všetko už vieme o World of Warcraft: Legion?

PvP

Túto časť hry čaká veľká zmena a oddelenie PvP a PvE špecializácií má viesť k niečomu, čo Blizzard pomenoval "Honor System v3.0". Hráč bude postupovať na strome schopností so špeciálnymi PvP perkami a odomkýnať nové pasívne buffy, ktoré sa aktivujú iba počas PvP. Keď hráč prejde cez všetkých 50 honor úrovní a odomkne si všetky talenty, môže zvoliť reset a dať sa do získavania Prestige rank, ktorým si odomkne kozmetické bonusy vrátane špeciálneho vzhľadu artefaktov v PvP, špeciálnych mountov a portrétových odznakov.

Čo všetko už vieme o World of Warcraft: Legion?

Blizzard očakáva, že beta-testovanie začne ešte tento rok a Legion by teda mohol byť vydaný v čase, keď bude vrcholiť vzrušenie z pripravovaného Wracraft filmu.





Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (33)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18409)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk