Nové informácie o remakeu hry Master of Orion od šéfa projektu

Wargaming nám začiatkom mesiaca odhalil ich pripravovaný remake ikonickej 4X stratégie Master of Orion, na čo teraz nadväzujú s ďalšími informáciami

pridal play3man 25.6.2015 o 7:04 pod hry
Nové informácie o remakeu hry Master of Orion od šéfa projektu

HRY > NOVINKY >

Začiatkom deväťdesiatich rokov sa zrodila ikonická 4X sci-fi stratégia Master of Orion, ktorá počas nasledujúcich rokov začala rapídne naberať na sláve. Prešli tak už viac ako dve desaťročia od vydania prvej hry z tejto série a Master of Orion sa nám opäť pripomína. Štúdio Wargaming, oznámilo začiatkom mesiaca remake tejto klasiky do súčasnej podoby, no bez toho, aby stratila čo i len minimum zo svojich kvalít.

Server PC Gamer mal tú možnosť vyspovedať vedúceho projektu Chrisa Keelinga, ktorý poskytol o niečo bližší pohľad na vývoj hry a taktiež aj na to, čo od remakeu môžeme očakávať.

Hneď prvá otázka sa týkala toho, akým spôsobom pristupujú k vývoju niečoho takého, ako je Master of Orion.

Chceme osloviť tých najväčších fanúšikov Master of Orion, kedže sme sami súčasťou tejto skupiny. Takže sa skutočne zameriavame na to, aby išlo o hru, ktorú budú chcieť hrať. Zobrali sme príbeh, rasy a hrateľnosť z originálnej hry. Taktiež máme v tíme niekoľko vývojárov, ktorí pracovali na pôvodnej hre. Snažíme sa hru dostať do 21. storočia na základe skúseností s vývojom 4X hier od vydania Master of Orion, ktoré spájame s prvkami pôvodnej hry. 

Keď rozmýšľate nad vydaním tejto hry pomocou Early Access, čo ste sa naučili pri pozorovaní ostatných hier, ktoré sú vydávané týmto spôsobom? Aký bude váš prístup k Early Access?

Momentálne to riešime. Ešte to nemáme uzatvorené, takže ani nemáme čo oznámiť. Jediné, čo teraz vieme je to, že chceme, aby hru hráči mohli vidieť ešte predtým, ako bude dokončená, no nepoznáme konkrétne detaily.

Hráči od Master of Orion čakajú naozaj veľa, kedže s pôvodnou hrou sa im spája množstvo dobrých spomienok. Akú voľnosť máte pri upravovaní jednotlivých vlastností hry, aby ste z nej spravili modernú 4X hru?

Osobne si viem spomenúť na niekoľko dlhých víkendov strávených pri Master of Orion, konkrétne Master of Orion 2. Čiže už len z môjho pohľadu sa musím uistiť, že hra bude vytvorená správne. No taktiež, ako som už spomínal, máme v tíme ľudí, konzultantov, ktorí pracovali na pôvodnej hre, takže sa ich občas pýtame, čo by spravili, keby mali k dispozícií viac zdrojov, modernú technológiu a vytvárali by ju stále s myšlienkou, že Master of Orion stál pri zrode 4X žánru. Takže sa pozeráme na pôvodnú hru, jej mechaniky a elementy, no taktiež pridávame nové prvky, o ktorých si myslia aj pôvodní vývojári, že sú pre 4X žáner veľmi prospešné.

Jedna z vecí, s ktorou mám pri ostatných 4X hrách problém je správanie AI frakcií. Vytváram si vzťah s frakciami, či sú dobré alebo zlé, snažím sa porozumieť ich správaniu a zrazu sa na mňa vyrútia. Máte nejaký plán, podľa ktorého tieto frakcie vytvárate, aby bola hrateľnosť viacej konzistentná?

Nevytvárame ich podľa nejakého vzorca, aby sa dalo ku každej z rás dostať veľmi jednoducho. Každá rasa má vlastnú osobnosť, preferuje buď diplomaciu, boj či výskum. Ku každej z nich by tak hráči mali pristupovať daným, špecifickým, spôsobom. Máme komplexnú AI, ktorá je unikátna pre každú z rás, nechceme nejaký jednoduchý kód, ktorý by mal na starosti všetky z nich.





Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Televízor k ps5 (7)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (0)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (3)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19886)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk