01 02 >>
icon
detail (l.146)
1 1
St4lk01D
  pridané 21.4.2019 21:46
hru som hral asi 2hodiny . nuda
icon
detail (l.180)
Guerilla
  pridané 21.4.2019 19:43
Inak Saver, stráka s notofikáciami sa mi nedá zobraziť už pár dní. Som na mobile tak to pozriem ešte na PC. Ďakujem
icon
detail (l.599)
saver -> Guerilla
  pridané 21.4.2019 19:57
ok do sprav potom napis pozrieme
icon
detail (l.165)
BreedSK -> saver
  pridané 22.4.2019 22:02
Ani mne nefunguje na m.sectore
icon
detail (l.180)
Guerilla -> saver
  pridané 21.4.2019 22:22
Ďakujem
icon
detail (l.166)
Grogodil
  pridané 21.4.2019 17:14
moj rekord su dva dni ale chcem skusit sedem

icon
detail (l.167)
1 2
Donauerster -> Grogodil
  pridané 21.4.2019 17:37
da sa to len musiš vtedy obmedzit fyzicku aktivitu na minimum lebo ti koli nedostatku sacharidou bude hrozit kolaps , začina to slabostou a studenym potom a pokračuje to že vidiš čierne machule a konči to stratou vedomia
icon
detail (l.89)
1 0
Bystvor -> Donauerster
  pridané 21.4.2019 20:09
to nieje uplne pravda, pri svojej druhej 7 dnovej hladovke som každý den cvicil silové cviky, robil túry do prírody, a vedomie som nestrácal, skôr naopak :D aj keď je pravda že pri prvej 7 dňovej som bol dosť unavený, ale tam to skončilo .)
icon
detail (l.37)
1 0
TomikCsvk -> Bystvor
  pridané 21.4.2019 22:17
Setko zalezi na intensite daneho cviku, respektive ci vyuzivas anaerobicky alebo aerobicky energeticky system. Aerobicky dokaze vyrabat ATP (energiu na chod tela) aj z ulozeneho tuku v tele dostatocne nato aby si setko vladal. Dokonca to moze zvysit celkovu uroven pocitu energie lebo system se prepoji na spalovanie tukov ako primarny zdroj energie a je viac efektivny v tom. Z toho pohladu si potom telo mysli ze ma nekonecno energie (podla urovne tuku v tele) a clovek sa citi lepsie. Na druhej strane drzat hladovku nema nikdy zmysel lebo vacsina z celkovej straty telesnej hmoty bez dostatocneho cvicenia pod resitanciu, prisunu proteinu a aj cukru na udrzanie vysokej intensity proti resistancii ked treba sa straca len voda v tele a nici svalova hmota,vaziva,slachy a kosti. To je najvacsi dovod jo-jo efektu a preto je aj ovela tahsie to spravit (zhodit vahu) nabuduce. Priorita by mala byt vzdy co najvacsia svalova hmota a potom setko ostatne. Hladovka je nielen nanic, ale priamo nici telo a vypusta hormony na rozklad tela aby jeho energeticka hodnota nevyhnuta k chodu klesala (inak by sme zdochli ovela skorej ako o mesiac). To potom okrem hore uvedeneho nici aj imunitu a zvysuje sancu na zranenie alebo chytenie choroby. Ak chce niekto zhodit vahu, tak inym ako aktivnym pohybom sa to bez rizika spravit neda.Dobra sprava je ze ten pohyb zlepsuje setko, nielen stratu tuku v tele (pokial je stale energeticky deficit v tele). Neviem naco to tu vlastne pisem, asi choroba z povolania ale ma zaraza kolko ludi (nielen ty, ale aj ostatni tu ako vidim) stale nevie ani zakladne principy chodu tela a povazuje drzanie hladovky za "normalny" sposob chudnutia. Ano, prostne prestat jest je ovela lahsie ako cvicit hodku denne a jest len tolko co treba ( to cvicenie ta dostane do deficitu na chudnutie), ale ten efekt ktory sa da pozorovat je v tom lepsom pripade len zdanlivy (strata vody), v tom horsom priam skodlivy a dlhodobo by viedol ->>prekvapivo?, k smrti. To cvicenie nielen pomaha celkovo, ale je to aj dlhodobo udrzatelne. A pokial robene rozumne tak vacsina zo straty hmotnosti je naozaj z ulozeneho tuku. Teda setko pisem na zaklade domienky ze to tu ludkovia robite aby ste schudli, aj ked neviem si predstavit za akym inym ucelom by vas to mohlo co i len napadnut. Ale je to nielen blbost, ale rovno nebezpecne. Pokial hladujete 3 dni a stratite len vodu tak budis, ale furt je to k nicomu a nebezbecne do urcitej hranice (snad to viete pochopit preco), ale ak ste stihli este aj znicit telo tak to uz je na vase hlavy. Ja som vas varoval.
icon
detail (l.119)
Yernach -> TomikCsvk
  pridané 22.4.2019 15:15 (editované 22.4.2019 15:20)
aerobicky= viazany na vzduch (aero=vzduch) . anaerobny je ten čo nepotrebuje kyslik :) - funguju tak niektore hlbokomorske bakterie na upati činnych sopiek. Ludske bunky vsetky do jednej potrebuju kyslik, lebo su aerobneho druhu. Tie anaerobne bakterie sa tusim zivia sirou. A este tu mame sinice ktore su take "polo" z casti anaerob. lebo fotosynfeza a z casti voda (aero) vlastne tak funguje aj väčšina rastlin... :) Tolko od "skoro medika" O:) .

+ jeden gastroenterolog spominal ze standartny zaludok (človek 180cm, 70kg, zdravy) by mal prijimat 3x denne jedlo a nie viac aby sa zaludok nezaťažoval.

PS: moj prispevok je skor na čiastočnú korekciu, k vacsine inf. sa ťažko dá vyjadrit co tu pises, lebo az tak do hlbky do toho nevidim. mozno za par rokov :) .
icon
detail (l.37)
TomikCsvk -> Yernach
  pridané 23.4.2019 10:20
Slovencina uz dlho nieje moj prvy jazyk, ale co som napisal plati v tom zmysle ako som to napisal. Ked je intensita vysoka, kyslik nehra rolu pri tvorbe enegie lebo je to nedostatocne. Ked je to aerobicky energeticky system tak to ide cez KERB cycle ktori je pomaly ale na malu intensitu to staci. Stimy bunkami alebo bakteriami to nema nic spolocne. To kolko ma clovek jest je cista matematika a nezalezi kedy kolkokrat a ani ci denne. To zalezi len na creve kolko zvlada a ako rychlo a v ramci casu sa da bavit o tyzdni. Telo vdzy bude udrziavat "homeostasu"?, proste homeostasis tak dlho ako sa mu da. Takze ziadna korekcia sa nekonala a ber to od dakoho kto je "physiologist" dufam ze coskoro pre NASA a 10rokov si zarabam vo fitness industry ako expert na cvicenie a vyzivu s 20rocnymi skusenostami .
icon
detail (l.119)
Yernach -> TomikCsvk
  pridané 23.4.2019 15:21 (editované 23.4.2019 15:22)
http://www.pluska.sk/izdravie/zivotny-styl/aerobne-ci-anae
robne-kedy-vam-ktore-cvicenie-pomoze.html


asi už viem čo máš na mysli, ale človeku čo aspoň troška vie latinsky to príde zavádzajúce.
Pretože:
https://en.wikipedia.org/wiki/Aerobic_organism : An aerobic organism or aerobe is an organism that can survive and grow in an oxygenated environment.[1] In contrast, an anaerobic organism (anaerobe) is any organism that does not require oxygen for growth. Some anaerobes react negatively or even die if oxygen is present.[2]


Takže, mňa si nevšímaj. Lekársky terminologický slovník a "fitness slovník" sú ako už vidím dva rozdielne svety :) .
icon
detail (l.37)
TomikCsvk -> Yernach
  pridané 23.4.2019 18:20
Sak princip je ten isty, ale ja som pisal vyhradne o enegyckom systeme. A ten tiez funguje ze pritomnosti AOER alebo bez pritomnosti ANAERO kyslika. Ale ATP sa v pritomnosti kyslika tvori len pomaly a na vysoku intenzitu to nestaci.Oznacenie a vyznam je to iste len je som pisal k tvorbe energie. ten "fitness" slovnik je"lekarsky"slovnik,je to stale ta ista-fyziologia?,physiology. V mojom svete som sa davno zistil ze bezny lekar (general practicioner) vie bacov *** proti hocikomu co studoval vedu sportu a cvicenia, tam sa bere setko od fyziologie, nutricie, kineolotiku (kinetics/ biomechanics) az po principy a effekty fyzickeho pohybu. Ja sice neviem co sa ma naco(choroby,chemikalie) priznaky atd., ale rozumiem sa ako telo funguje do ovela hlbsieho detailu.
icon
detail (l.119)
Yernach -> TomikCsvk
  pridané 23.4.2019 22:29
Maybe one day i will be physician ;) .

PS: you can writte everything you want, but true is still the same: Anaerobe cell doesnt exist in human body, absolutely no-one.

Good bye and good luck in "your life" and "your truth"
icon
detail (l.37)
TomikCsvk -> Yernach
  pridané 24.4.2019 11:26
You learn to read, how many times I need to tell you that I was talking about energy systems? Come back and read it again, and again. Just google anaerobic energy system and learn something about how human body produces ATP, or not, your just aspiring GP after all. While you at it google physiologist, not physician. You, "it doesnt exist". You got a looooooong way to go my man.
icon
detail (l.119)
Yernach -> TomikCsvk
  pridané 24.4.2019 19:02
1.mistake: only kids can write: "i have 20 years of experiences" .
2. mistake: NASA? really?
3. mistake: no-one can forget mother-language
4. mistake lvl 2? "acount-duplicate" ? nice!
icon
detail (l.37)
TomikCsvk -> Yernach
  pridané 25.4.2019 11:23
Takze sa nemienis ani branit uz? Chyby? Vidno kto je tu to dieta a to si sa aj priznal ze si iba student. Ako vidis materinsky este ako tak viem, ale ked ho nepouzivam, kadecdo mi vypadne a hlavne odborne veci co som sa ucil v anglictine. Ano, NASA. Momentalne sa motam v labakoch v UK ale mam aspiraciu ist na Floridu, tak uvidime. Ano lvl 2, moj prvy ucet na ktory som sa odhodlal po rokoch, doteraz som bol len pasivny citatel (aj koli slovencine). A ano , uz je to daky ten piatok odkedy som dostal (vtedy) do pozicie trenera (aj ked este nie profesionalne, v tedy) Teraz?Co ti budem rozpravat. Ale to ze si teraz zmenil cestu uz len na utoky namna je tvoja vizitka. Nie aby si uznal ze si prestrelil, co sa stava, ty sa drz toho ze ja som ten kkt. Takto to daleko v zivote nepotiahnes kamarat. Ale sak casom aj tak vyrasties, alebo mozno ani nie, aj takych stretavam.
icon
detail (l.119)
Yernach -> TomikCsvk
  pridané 26.4.2020 15:07
Občas na Teba spomínam, ruku do ohňa by som za tieto svoje tvrdenia nedal. Zároveň mi Tvoja istota Tvojich tvrdení troška vadí. Činnosť buniek si pod mikroskopom nesledoval. A keďže som ich nesledoval ani ja, tak odvolávam svoje tvrdenie lebo mu verím rovnako ako tomu že boh existuje (možno je, možno nie je, neskúšal som si to overiť).

Prajem veľa šťastia v práci O:) .
icon
detail (l.37)
TomikCsvk -> Yernach
  pridané 27.4.2020 1:42
To nemozes mysliet vazne :D, prejde rok a teba toto este trapi :D? Ja som to v zlom nepisal a snazil som sa len poukazat na zakladne znalosti fiziologie ktore vyvracaju "hladovanie" ako nastroj na chudnutie lebo je to priam skodlive a neda sa tomu vyhnut. Cinnost buniek som nemusel nikde skumat lebo anaerobicky a aerobicky energeticky system je LVL3 (prvy rocnik na univerzite, neviem ako to je na slovensku), teda zakladny poznatok fiziologie o tele a tvorby ATP. Teda aspon usudzujem ze to je to naco narazas. Vsetko co som ti aj predtym napisal su fakty a nie bludy. Preto som si viac nez isty pretoze som fakt na slovo brany odbornik (mam aj Master /magistra? z vedy sportu a cvicenia s vyznamenanim a ktomu 19dalsich certifikatov, aj ked len 5 maju priamo s fitnessom viazanost) ktory sa tymto aj zivil. Momentalne uz nie ak ta to potesi, a ta NASA sa tiez nepodarila. Namiesto toho som sa dostal do predaja telefonov ktory mi momentalne zaraba viacej kedze nechcem robit uz trenera (iba online clienti). Uvidime ci bude sanca po korone. PHD sa mi uz teda rozhodne robit nechce, radsej chcem is makat pre NHS nejake joby s pacientami a vypracovat sa postupne na pracu s astronautami casom. Stale je to moj ciel. Skoly nato mam aby som im aspon kavu mohol nosit kedze to PHD dnes uz treba aj na internistov. Vela stastia aj tebe, stay safe.
icon
detail (l.119)
Yernach -> TomikCsvk
  pridané 27.4.2020 7:23 (editované 27.4.2020 7:24)
no, veda par rokov tvrdi jedno a potom to prekonajú nove poznatky ktore bud pôvodné doplnia, alebo úplne vyvrátia. A kedze sa to deje furt, proste radsej cúvnem. Mrzi ma to :) . Ano, casto na to spominam, cim viac som nad tym premyslal tým menej som tomu chapal / veril :D . tak, nech sa dari, s robotou je to teraz vselijake, aspon v europe.
01 02 >>