01 02 03 04 05 06 07 ... 19 >>
icon
detail (l.182)
Aristarch
  pridané 30.4.2019 0:14
icon
detail (l.131)
dzebedajo -> TvojVrah
  pridané 29.4.2019 15:13
Ten cz yutuber freddy ci ako sa vola presne opise vo videu kto kolko ma z 60$ hry napr u sony
icon
detail (l.165)
3
mantor -> WampyR
  pridané 28.4.2019 23:17 (editované 29.4.2019 23:32)

Fakt nechapem tvoje logicke pochody, my sa snad bavime o terajsom Microsoft Store dnes? Bavime sa o jeho stave a exkluzivitach ked sa startoval a vtedy na PC ziadna Forza nebola ked mala aj ona store rozbiehat. A nerozbehli ho, to je proste fakt, darmo sa snazis znizovat a bagatelizovat jeho exkluzivity nezmyslami, kde si si proste povedal, ze hraci sa podla teba tesia viac na Metro a B3 a teda je tam uplne ina situacia..no nie je, opakuje sa mizerny obchod a exkluzivity, cize presne to co uz tu bolo.
Ak si si nevsimol tak clanok je o tom, ze Sweeney, chce aby Valve znizovalo na 12% pricom nema ani paru o tom, ake ma naklady. To este nevie ani len pri svojom store , ktore ma mizernu funkcionalitu a uz tam pocita, ze 6% tvoria priame na naklady na tu mizernu funkcionalitu, prevadzku a poplatky kariet.
Fortnite a store maju uplne ine potreby na programatorov , su to uplne odlisne technologie , ktore na to treba vediet, to, ze sa programatori / designeri nejakeho obsahu Fortnite , co su hlavne skiny a event grafika, nejako sharuju s programatormi weboveho cloudu, ci web designu a databaz je naozaj detsky naivne.
Vynos je pre Epic zaporny to je proste fakt, ked nalejes X milionov a samotne predaje ti X milionov nevynesu, tak tvoj cut je realne zaporny, cize publisherovi realne doplacas zo svojho. Je to sice investicia do store popularity, ako napr. hry zadarmo ale len velmi tazko sa da machrovat ako fungujes za 12%, ked tomu istemu publisherovi lejes miliony mimo zo svojho vrecka.
icon
detail (l.188)
2 0
WampyR -> mantor
  pridané 28.4.2019 21:49 (editované 28.4.2019 21:52)
Ale jasne Forza tu nikdy nebola, ale hlavne, ze mas 4 z 11 dielov na PC co je viac ako 30% (mobilny pitchus neratam)
FM6 - 2016, FM7 - 2017, FH3 - 2016, FH3 datac - 2017, FH4 - 2018, FH4 datac - koniec 2018. To mas za 3 roky 4 plnohodnotne diely a 2 vacsie datadisky...kazdy by z toho bol preforzovany, ale podla teba tu nic nebolo...to, ze nebolo pred 100 rokmi neznamena, ze za posledne 3 roky uz toho nie su hraci prejedeny aj ked sa jedna o kvalitne kusky.

Gears 1 remaster - 2016, Gears 4 2016 a zachvilu je tu Gears 5, tam je rozostup vacsi, ale ked si zahras prvy a posledny diel, tak zistis, ze rozdiel v gameplayi je skoro 0,💩nic. Gears 5 podla informacii tiez vyzera na maximalne miernu evoluciu, nez nieco zasadne...z tohto pohladu je Gears este prevarenejsi ako Forza lebo ta aspon strieda okruhy s openworldom.

Exodus vychadza po bezmala 6 rokoch od Last Light. Po 7 Pre Steamistov 😆
Borderlands 3 vychadza po 5 rokoch po PreSequel. 5,5 pre Steamistov 😆
Pouzi tu svoju uzasnu logiku a spocitaj si na, ktore znacky sa asi hraci viac tesia...

Nebavim sa iba o forach, iba som pouzil tvoju logiku a selektivne si vybral nieco a ostatne ignoroval, tak ako ty ratas vsetky funkcie Steamu bez ohladu na to, ze minimalne ten motetizacny market mat Epic pravdepodobne nebude. A to sa nebavime o tom, ze ak nebude chciet mat viac funkcii ako Steam, tak naklady logicky pojd dolu....ale ty selektivne pocitas vsetky funkcie Steamu a zahrnas ich do nakladov Epicu bez toho aby si mal podlozene ci tam tie funkcie budu, alebo nie. A potom si zasa vytiahnes basnicku o tom, ze chces lacnejsie hry, lebo Epic nema rovnake funkcie ako Steam, pricom Epic si za menej funkcii aj bere o 18% menej. To, ze tebe neda publisher lacnejsie, je chyba niekde inde...

To, ze vynos nie je idealny neznamena, ze je zaporny 😉 Inak Epicu klesli obraty o 48% co nedavno avizovali (aj ked su to stale miliardy), a maju obrovsky problem dostat do vyvoja ci supportu ludi pre Fortnite....je tam obrovska fluktuacia zamestnancov a obrovske nadcasy (kupodivu riadne preplacane), tak sa ani nedivim, ze aktualizacie obchodu su momentalne na druhej kolaji, kedze je to biznis, ktory moze a nemusi vyjst a ak nevyjde splachne so sebou miliony do nenavratna a tie zaraba Fortnite, takze ma logicky prioritu.

icon
detail (l.158)
jogin -> ????
  pridané 28.4.2019 18:15
Mne to hovorit nemusis, ja tento epicky nezmysel nepodporujem
icon
detail (l.164)
TvojVrah -> dzebedajo
  pridané 28.4.2019 14:50
Aj sa podelíš o zdroj ?
icon
detail (l.131)
dzebedajo -> TvojVrah
  pridané 28.4.2019 13:32
Uz som zaxitil na nete ze sony ma cca 27% z hry 60$, dobre pisal raketa nie zbruxa
icon
detail (l.8)
Protektor -> KAPITÁN KURÁŽ
  pridané 28.4.2019 9:22
timike dal bakšiš ešte aj HB, aby aj títo žvanili jeho propagandu
icon
detail (l.147)
KAPITÁN KURÁŽ -> Protektor
  pridané 28.4.2019 2:14
Ty tupé teľa, práve HB má oficiálnu zmluvu s Epicom, ty zlá platforma

Yup, you read it right!

From our "beloved" IGN:

Youll soon be able to buy Epic exclusives through Humble Bundle, thanks to a partnership between the two companies.

Epic and Humble Bundles partnership goal, in addition to raising money for charity, is to create more opportunities for developers to sell their games, "including Epic exclusives." It also increases Humbles ability to raise money for charitable organizations.
icon
detail (l.165)
mantor -> WampyR
  pridané 27.4.2019 22:13
Samozrejme Forza co nikdy na PC nebola, Gears co na PC dlho nebol su omnoho mensie lakadla ako rok zamknute Metro a pol roka B3. Co vtipne tam este mas?
Samozrejme bavime sa iba o forach, vsetky tie ostatne veci zanedbajme, vsak preto ma Epic tu roadmapu aby okopiroval aspon cast funkcionalit pocas x rokov, lebo nic to predsa nestoji na vyvoj ani na udrzbu
Tych 6% ma nastavenych po skusenostiach s najvynosnejsou hrou sucasnosti, kde na nich hraci hadzu peniaze za skiny v miliardach, to je urcite priam najlepsia skusenost o tom ako viest a co stoji prevadzka store, kde sa predavaju aj priemerne aj podpriemerne hry , kde vynosy ani zdaleka nie su idealne
icon
detail (l.188)
1 0
WampyR -> mantor
  pridané 27.4.2019 21:10
Forza co ju tu mas kazdy druhy rok a Gears, ktory sa konceptom nikam neposunul od prveho dielu su prevarene znacky a takym klesa faktor ocakavanosti s kazdym dalsim dielom. Zato Metro s Borderlands tu neboli uz roky, cize faktor ocakavanosti je tu ovela vyssi (dobre to bolo vidiet napr. na Bordelands 2 vs. PreSequel, kde vysiel B2 v 2012..mal dlhu dobu zasobovania DLC obsahom a 2014 vysiel PreSequel a schytaval to uz od zaciatku, ze snad bude dostatocne iny ako B2 a po vydani sa ukazalo, ze nie je)
Lenze Valve ma vacsie naklady aj z toho, ze monetizuje kde sa da (karticky, skiny, klobuky, inventar a pod. pitchoviny) na Markete a toto Epic pravdepodobne mat nebude. Fora napr. ti negeneruju nejake obrovske financne zatazenie. Ak by to tak bolo, tak by boli bud za paywallom, alebo by neboli. Tu by ma zaujimalo, ake velke to zatazenie je napr. na sectore (saver povedz 😀)....nepredavaju kluce, hry, registracia je zdarma a fora na vypisovanie mame zdarma (asi vdaka reklame). Ale pri Steame to bude nenormalna financna zataz...
Ked Epicu staci 6% zisku, je to ich vec....keby toto Valve urobilo uz davno, ze cim viac publisherov cutnem tym viac mi aj 6% vyrobi zisku, tak tu Epic ani nemusel byt. Odhliadnuc od toho, ze s tymi nakladmi Steamu stale iba varis z vody, lebo nikto z nas nevie ake skutocne su...
"...kedze za exkluzivnost zaplatili daleko viacej ako maju sancu zarobit " - toto kazdy kto ma vsetkych 5 pohromade vie, ze na tom prerobia, oni tym sleduju to, ze sa snazia zvacsit na ukor tych minutych penazi uzivatelsku zakladnu, lebo ruka v ruke, cim viac publisherov a koncovych zakaznikov bude, tym viac im tych 6% zarobi.


icon
detail (l.215)
1 1
???? -> jogin
  pridané 27.4.2019 20:58 (editované 27.4.2019 21:00)
pre nas hracov steam zlo nie je.Tym je prave epic momentalne lebo musime instalovat dalsi paskvil ako keby ich uz nebolo dost. Ako fakt niekomu z vas ludia chybal dalsi launcher? zobudili ste sa jedneho rana a povedali si "to by bolo super keby som si hry za rovnaku cenu mohol kupovat aj cez iny launcher". Ci niekomu vezmu 30% alebo 5% nic sa pre nas nezmeni. Tvorcovia days gone nikomu vypalne 30% na playstatione predpokladam platit nemusia a napriek tomu u vysokorozpoctovej hry si dovolili vydat produkt plny glitchov a bugov. Hry to nezlepsi, pristup k nam hracom vdaka vyssiemu zisku sa tiez nezmeni ale musime sa podvolit lebo "epic povedal"... Hlavne ze vyhra nad steamom ze? ...a my z toho mame velky vies co okrem dalsieho neustale sa patchujuceho bordelu ktory sa akoze stara o nase zakupene hry. Parada.
icon
detail (l.188)
WampyR -> Sleep Dart
  pridané 27.4.2019 20:47
"Väčšina nepožaduje rovnaké funkcie ako má Steam. Väčšina tvrdí, že nemá ani len také také funkcie ako má Steam." - to je v podstate to iste a nie je to ziadny sakra rozdiel....ked kritizujes, ze niekto nema to co ma niekto iny, tak to akosi automaticky pozadujes.
Ty nemozes nastavovat standardy automaticky na uroven toho co ma teraz iny klient, lebo aj tomu trvalo roky kym to priniesol a ina spolocnost ti nemoze urobit tu istu robotu za par tyzdnov ci mesiacov len preto, ze ty si povies, ze je to standard.

Myslim :) "Každá spoločnosť, kt. neinovuje je odsúdená v prvom kroku na stagnáciu a v druhom na zánik." presne si to trafil...Valve je momentalne vo faze stagnacie uz asi 10 rokov, ale v pohode to ustali lebo nebola dostatocne silna konkurencia...ta sice nie je ani teraz, ale Epic rastie a uvidime ci dorastie na relevantnu konkurenciu.

"Steam by nebol tam, kde je dnes ak by svojho klienta neustále nevylepšoval." aj Epic bude za nejaky cas niekde inde ak svojho klienta bude vylepsovat. Steam priniesol vela veci pre hracov, ale uz sa nema velmi kam posuvat a dost z tych veci je aj tak na okraji zaujmu cize to su uz len take piplacky, ze nemam co robit, tak sa venujem minoritnym prkotinam, ktore sprijemnuju klienta ako takeho a rozsiruju funkcie, ale nic zavazne pre herny priemysel ako celok to nie je.

Aky koncept to ma byt? Lebo povedat, ze niekto ma moznost/peniaze na nejaky koncept vymysleny v Hornej Dolnej
a potom ho dalej nerozviest je take nieco na urovni, ze zacnem myslienku a stvrtine vety mi doslo, ze vlastne neviem co chcem povedat.
Epic je firma specializujuca sa na herny software (engine , hry), Co s tym ma Google teda netusim a Amazon uz vobec nie...Akurat, ze Fortnite nedali ani na Play Store a obchadzali tak 30% cut pre Google, cize naozaj si netrufa??? :D A Sweeney ked zacal tuto temu v roku 2017 s 30% cutom, tak menoval konkretne Valve, Google a Apple. Pokusy o "uzavretie" otvorenej platformy tu boli vzdy, toto je iba dalsi pokus, ktory ako celok neuspeje, ale v hernom segmente uspiet moze, ale nemusi vyhrat. Origin, Uplay, Battle.net mas vsetko uzatvorene klienty (niektore viac, ine menej). Otvoreny je Steam a polootvoreny je GOG a Epic Store.

S tym, ze je neprehladny suhlasim....pre mna je neprehladne vsetko okrem Steamu a Battle.netu. Steam preto, ze ma viac moznosti nastavenia a Battle.net preto lebo tam je dokopy asi 15 hier.

A kto ten Epic vyzdvihuje? Nikto, akurat si len nespravne interpretujes vety v sirsich suvislostiach. Ja len tvrdim stale dokola, ze Epic nema inu moznost, ako sa stat relevantnym hracom na trhu (pre mna to znamena druhy najvacsi herny store) bez toho, aby robil to co robi. Avsak je to podmienene vylepsovanim klienta a docasnostou exkluzivit. Sam som tu uz velakrat pisal, ze ak trebars za rok nebude vidiet ziadny progres, tak Epic neuspeje.



icon
detail (l.99)
sukh -> strudlicka
  pridané 27.4.2019 13:29
pirôžky?
icon
detail (l.8)
Protektor -> KAPITÁN KURÁŽ
  pridané 27.4.2019 12:17
super odvovodnil si si aky je epic super. nech sa paci prajem ti prijemne nakupovanie tam.

ono to na HB nenajde lebo je to tak zla platforma ten Epic, ze sam HB sa hanbi, ze to dal do ponuky svojej

ale podla sposobu akym to tu obhajujes si hrac, kt ma 4 free hry na epicu + fortnite
icon
detail (l.98)
2 0
Sleep Dart -> WampyR
  pridané 27.4.2019 11:05 (editované 27.4.2019 11:10)
to si len nesprávne interpretuješ vety v širších súvislostiach. Väčšina nepožaduje rovnaké funkcie ako má Steam. Väčšina tvrdí, že nemá ani len také také funkcie ako má Steam. A to je sakra rozdiel. Klient Epicu nemá funkcionalitu nielen Steamu, ani Uplayu a ani ďalších klientov. V skratke - NESPĹŇA súčasný technologicky štandard.

"a vies, ze keby Epic prisiel s funkciami, ktore Steam nema, tak ich Steam tiez moze okopcit? Naco by si potom prinasal nove funkcie, ked to monopol aj tak skopci a ludia zasa zostanu u neho"

Dúfam, že toto tvrdenie pri najlepšej vôli nemyslíš vážne. Každá spoločnosť, kt. neinovuje je odsúdená v prvom kroku na stagnáciu a v druhom na zánik. A je absolútne jedno o, kt. odvetví sa teraz budeme baviť. Steam by nebol tam, kde je dnes ak by svojho klienta neustále nevylepšoval.

Epic mal a má možnosť/kapacity/zdroje priniesť na trh svoj vlastný koncept digitálnej distribúcie hier. Túto cestu, kt. by bola jedinou pravou skutočne uprimnou snahou o skvalitnenie pomerov PC trhu však trestuhodne zavrhol. Namiesto toho ide po krku Valve (zaujímavé, že na Google a Amazon s 30% cutom si netrúfa) a nekalými praktikami (ultimatívne vyhlásenia ako je toto, polarizácia komunity cez časové exkluzivity) sa snaží útočiť na základné princípy poslednej otvorenej platformy.

P.S. včera som si ich "klienta" obzrel zblízka. Ten Epic Store je jeden neprehľadný prúser, kt. zachraňuje len samotný fakt, že na ňom ešte nie je veľa hier. Nechápem ako niekto naučený na určitý technologický štandard a funkcionalitu môže takýto hnoj nielen aktívne brániť, ale ho ešte aj vyzdvihovať...
icon
detail (l.147)
KAPITÁN KURÁŽ -> Protektor
  pridané 27.4.2019 9:51 (editované 27.4.2019 9:52)
Jedinou čo mi rýchlo napadla a je len na Epicu, lebo nepoužívam ten tvoj "browse", kde ti to nenájde, ako píšeš hore/dole (podľa usporiadania). Ale pánko prdektor, každá jedna tam je, tu máš hneď dve, asi sekunda a niečo hľadania. Nemusím sa oháňať jednou, lieč si komplexy, alebo dospej a nauč sa písať.
icon
detail (l.147)
KAPITÁN KURÁŽ -> bezegerok
  pridané 27.4.2019 9:39
WoWS je tam plná, nie blitz, pusinka.
icon
detail (l.8)
Protektor -> KAPITÁN KURÁŽ
  pridané 27.4.2019 9:23
s jednou hrou sa budes ohanat ?
icon
detail (l.169)
2
Rellik -> jogin
  pridané 27.4.2019 7:33
Ty to nazývaš monopolom pritom je to len exkluzívna spolupráca dvoch firiem čo sa deje už dlho a keďže je časová pol roka až rok nieje dôvod na monopol. aj hráči aj Steam si počkajú. Monopol vyznie ináč ... A už sa tu vytvorili i slovíčka ako časový monopol, ekonomovia a experti na obchod zo sectoru si vytvárajú už aj vlastné termíny. Vtipný ste.
01 02 03 04 05 06 07 ... 19 >>