01 02 03 04 05 06 07 >>
icon
detail (l.129)
ProGameZ.I.P.P.Y -> Plugo
  pridané 16.2.2018 12:10
tak tak bratu
icon
detail (l.155)
2 0
FadedSky
  pridané 15.2.2018 15:53 (editované 15.2.2018 15:54)
Ale jak ze im to neposlali ? Jake vyhovorky ? Ked raz za to zaplatili tak by mali samozrejme dostat to co si objednali. Nikoho to nesere vzhladom na KDC ale keby vam auto prislo bez dveri a vyrobca sa bude este stazovat bo vyroba nestiha, popripade ze s dverami to poslat neslo to uz neni v pohode co ?
icon
detail (l.187)
5
WampyR -> luboc
  pridané 13.2.2018 20:30
- zial nie vzdy je na to cas....ked mas priority k urcitemu datumu tak menej dolezite veci sa jednoducho vypustaju

- v tomto sme na tom podobne :D

- tak zas ano Humble je aj o charite, ale zaklad toho principu je tam podobny....ludia si zaplatili ZAKLAD (hru) a az potom vyssi tier...bez zakladu by ziadne vyssie tiery neboli.

Ako bez urazky, ale (hypoteticky) ak by som si zaplatil napr. Starcraft 2 + 2 datace na KS a dostanem nakoniec len Starcraft 2 s odovodnenim, ze datace nebudu lebo na ne nezostali prachy tak ma to sice naserie, ale kedze som platil nieco dopredu s vedomim, ze nakoniec nemusi vzniknut ani ten Starcraft 2, tak je to lepsie ako nic.
Ci mal som sa radsej stazovat, ze chcem tie 2 datace, ktore ale vyzaduju zakladnu hru, ktora ale nevznikla?

- tlaceny manual bol od zaciatku blbost. Ktokolvek ma IQ nad hranicu 60 bodov a vie aspon priblizne ako to chodi v hernom priemysle s niecim takym, ze manual/latkova mapa nebude musel ratat. Steelbook detto - sic ten moze mrziet najviac z toho, zvlast ked ho niekde maju a inde nie. Making of video bude dodatocne, tak neviem co vsetci placu, ze ho nedostali. Nikde nebolo slubene kedy presne ho dostanu....ci mali radsej zdrzovat launch uz "hotovej" hry na 3 platformach aby dodali nejake video nacas?

"objednas si nieco cez net, zaplatis a nedostanes to komplet tak to tiez nazves vyplakavanie ?"
- ked si objednam ramky z Alzy a namiesto kitu mi poslu len jeden modul tak je regulerne sa staozovat.
- ked si vsak objednam z Alzy nieco co este ani nie je vyrobene a platim v podstate len za sluby a dostanem z nich 70% tak to uz vyplakavanie je. Je na nete dost informacii o com je KS kampan, je tam dost informacii, ako dopadli projekty a ake problemy mali a kto nema IQ vyrezavanej halloweenskej dyne, ten si nastavi realisticke ocakavania a potom ho drobne zmeny nemozu zaskocit.
icon
detail (l.177)
5 0
luboc -> WampyR
  pridané 13.2.2018 20:08 (editované 13.2.2018 20:13)
ked uz nestihali mali komunikovat - tak to v slusnej spolocnosti chodi, nekomunikovali - amaterizmus, to ze nestihli alebo nikto nato nemal cas je vyhorka

ja nie som Skyrim ani Bethesda fanusik, Skyrim som presiel ledva hlavnu dejovu liniu, podla mna je to nudny a malo zaujimavy svet, ako RPG pre mna nic moc... k ich Falloutom mam tiez plno vyhrad...

" To mas podobne ako Humblebundle....cely balik hocicoho mas vacsinou za 15$, ale aj tak sa najdu ludia, ktori tam platia stovky az tisice $ a nedostanu nic navyse. A chodia a vyplakavaju niekde???" ako to mozes porovnavat ? uplne ina situacia, ak dal na humble niekto navyse tak je to jeho dobrovolna volba, vie ze zato nic nedostane...
ak ale dal niekto vyssi tier lebo chcel aj tlaceny manual, steelcase, making video a neviem co este tak si zato zaplatil, nedostal to, ozve sa a ty to nazves vyplakavanie ?
objednas si nieco cez net, zaplatis a nedostanes to komplet tak to tiez nazves vyplakavanie ?
skor by som to nazval okradnutie zo strany predavajuceho
icon
detail (l.187)
5
WampyR -> luboc
  pridané 13.2.2018 19:51 (editované 13.2.2018 19:52)
- lenze to, ze nieco vies, neznamena, ze mas aj cas to adekvatne riesit
Ako bez urazky, ale vypisujes tu ako keby si sa na tom vyvoji zucastnil a mal detailne informacie, ze kto, kedy a na kolko vo WH sa chodi zasivat na zachod a kolko teda mal casu venovat sa komunikacii takychto veci...☺ (ja zas na druhu stranu netvrdim, ze "nekomunikacia" ohladom tychto veci nemohol byt zamer)

Amaterizmus u noveho studia s nedostatkom kvalitnych ludi je odpustitelny. Amaterizmus u studia, ktore vyda uz piatykrat za sebou dobugovany shit a zne za to jeden uspech za druhym (Skyrim) je hanba.

Nie je to zly pohlad 😇, ludi nikto nenutil na to prispievat vyssou sumou. Dalej...KS je o tom, ze mozes darovat kolko chces penazi pre nastartovanie napadu druheho cloveka a mozes sa pri tom aj uplne vzdat naroku na akukolvek formu odmeny. To mas podobne ako Humblebundle....cely balik hocicoho mas vacsinou za 15$, ale aj tak sa najdu ludia, ktori tam platia stovky az tisice $ a nedostanu nic navyse. A chodia a vyplakavaju niekde???
icon
detail (l.177)
7 0
luboc -> WampyR
  pridané 13.2.2018 19:37 (editované 13.2.2018 19:41)
to ze nebol cas komunikovat je bud klamstvo alebo amatercina, neviem co z nich je horsie vedeli dlhsie vopred ze nesplnia vsetko co naslubovali, nebola to otazka poslednych dni

"kde je napisane, ze sa to este nemoze udiat? Alebo, ze nemoze byt ina forma kompenzacie?" znovu je to o tej komunikacii, mohli sa uz davno vyjadrit, takto to vyzera ze ak bude kompenzacia tak az po rozculeni hracov, znovu velky amaterizmus

"ludia PRIMARNE backovali hru az potom bonusy a PRIMARNE dostali hru" to je zly pohlad, keby slo len o hru tak mohli backnut ako ja soldier tier, ak sa nieco nestihlo to sa da este privriet oko, ale ked povedia ze drahe tak to znovu svedci o amaterizme a o tom ze tych ludi co ich prvi podporili a verili im maju na haku

p.s. kazdopadne su to veci mimo hry samotnej, na ktoru sa tesim

icon
detail (l.187)
5
WampyR -> luboc
  pridané 13.2.2018 19:29
A ked si tak vytazeny cez Crunch time, ze nemas cas ani komunikovat? Crunch je bezny vo firmach pred vydanim hry aj niekolko tyzdnov v kuse...a ked nemas dostatocne kapacity ludi na vyvoj + ta vytazuje bliziaci sa release date, tak logicky to nebudes mat cas ani komunikovat...herny biznis funguje troska inak ako napr. priemysel, nie si hracom prvy rok, tak ma prekvapuje, ze teba to prekvapuje 😃

- to nemozes vediet ci by do toho Bakala siel ci nesiel to su ciste teorie.....v hre bola este predtym aj varianta, ze Balaka bude iba mensinovy investor, keby sa nasiel vydavatel. Dalsia vec...ak by sa mu to napr. nepodarilo vtedy, tak by to mozno mohol zrealizovat na rovnaky styl akym robia hry Lariani...sice by to trvalo ovela dlhsie, ale nakoniec by k tomu prislo.
- tym povodnym....cize nam ☺ nemusia bozkavat nic, kedze bez Bakalovych penazi + dalsich investorov, by nam v lepsom pripade akurat tak vratili prachy z Kickstarteru lebo za 1,1 mega libier by bolo akurat tak prezentacne tech-demo bez textur.

- "mohli im vyplatit nazad rozdiel od lacnejsieho tieru" kde je napisane, ze sa to este nemoze udiat? Alebo, ze nemoze byt ina forma kompenzacie?

- "..co je to za vyhovorka ze steelbook by bol drahy ?" Tak mozno povedali pravdu, tak ako to je a mozno to zaobalili do vyhovorky, kazdopadne steelbook nie je, ludia PRIMARNE backovali hru az potom bonusy a PRIMARNE dostali hru...niektori bonusy nedostanu (mozno bude kompenzacia, mozno nie), niektori ich dostanu neskor.
icon
detail (l.177)
6 0
luboc
  pridané 13.2.2018 18:58
ked nestihali mali to ludom komunikovat, ten steelbook nie je o case ale podla ich vyhoriek o peniazoch, a to je neakceptovatelne...
ano vzniklo to len vdaka ludom co podporili kickstarter, bez uspesneho kickstarteru by nesiel do toho ani Bakala a nic by nebolo, takze prave tym povodnym by mali bozkavat ruky/nohy ze vobec ta hra vznikla...
pre teba su to nepodstatne veci, pre mna tiez ale pre niektorych urcite su podstatne, mohli im vyplatit nazad rozdiel od lacnejsieho tieru ked nevladali splnit vsetko to co naslubovali...

to ze ty si na take slubovanie a nasledne skrty v praci zvyknuty neznamena ze to je standard, ja som zvyknuty nato ze sluby sa maju plnit, a ak sa neda tak nejako kompenzovat... co je to za vyhovorka ze steelbook by bol drahy ?

icon
detail (l.66)
pepe143 -> Karol tlsty veľký
  pridané 13.2.2018 18:54
Neprežívaj tak tu virtuálnu realitu. Vávrov príbeh českej histórie 101000100001000011100011:)
icon
detail (l.187)
4
WampyR -> luboc
  pridané 13.2.2018 18:37
tak, ked nieco rozbiehas a mas to "len" prepocitane na papiery tak absolutne logicky naslubujes veci dopredu lebo to papierovo vychadza...potom pridu zadrhely, ktore stoja cas a peniaze a zasa uplne logicky musis od slubov upustat. Tymto sa nerad chvalim, ale zialbohu ja pracujem vo firme, ktora stoji a pada presne na rovnakom modeli.....zakaznikom sa naslubuje, potom su pokazene stroje/nepridu ludia/iny zadrhel a uz sa musi od slubov upustat...kedze toto zazivam v praci kazdy den, velmi dobre viem ako sa ludia vo WH kvoli tymto veciam musia citit. Nemysli si, ze ich to nesere, ale ked raz nieco nie je realne hoci to na papieri realne najprv vyzeralo, tak to proste realne nie je.
"... ti ludia ich podporili a len vdaka nim vznikla hra... "
- A co ju snad nedostali? Mas aj ty pocit, ze nedodanie plechu a handry robi hru lepsou alebo horsou?
- podporovali ludia hru+jej premisu a k nej plech a handru, alebo podporovali plech a handru a k nej hru?
- vyzbieralo sa 1,1mega libier....hra stala 40-50mega dolarov....vdaka komu vznikla hra? Vdaka podporovatelom na KS, alebo vdaka Bakalovi a inym investorom?

V manuali mozes mat napr. zobrazeny inventar hry....ak si hral Witcher 3 od launchu tak napr. vies, ze inventar v sucasnej verzii je uplne iny ako v povodnej (triedenie knih, bylin a pod.).... a ked citas manual kde je obrazok z povodnej verzie a nesedi ti to s tym co vidis na obraze, tak naco je taky tlaceny manual??? Nachvilu? Ak do hry patchmi casom pribudnu, alebo ubudnu rozne drobne funkcie a zmeny a ty ich budes hladat v manuale naco ti je taky manual co nezobrazuje realitu? Nachvilu?




icon
detail (l.187)
4
WampyR -> Jakub998
  pridané 13.2.2018 18:17 (editované 13.2.2018 18:21)
1, to nema nic so slovenskou naturou...nie je to debilna vyhovorka, iba to ukazuje, ze sa to deje aj inde, zatial co tvoja uvaha vyznieva akoby sa to stalo iba v tomto pripade.
2, priplatil, ale plati a mysli si o tom co chces, ze KS kampane maju povahu investicie, ktora moze a nemusi vyjst, resp. moze vyjst len ciastocne ako v tomto pripade. KS kampan ma za ciel to, ze TY PODPORUJES uskutocnenie sna/napadu INYCH LUDI, NIE SVOJ sen/napad, takze plakat nad tym, ze dostanes "len" 60-70% z toho co si si zaplatil moze fakt len niekto, kto nechape princip KS a podobnych sluzieb.
3, "On bol hlavny propagator tejto hry on bol predstavany ako zaruka kvality ci v telke alebo v clankoch diskusiach..." a mas snad pocit, ze hra je menej kvalitna ked ti nedali kus plechu a handry? 😆 Ak hej tak to si asi jediny...
"Ale ked viem ze 99% hracov si spaja hru hlavne s mojim menom a mam velke slovo firme tak tam mal urobit taky bordel." A ked sa nieco vola Tom Clancys (dopln si lubovolny nazov hry od Ubi) to ma ako znamenat, ze Tom si moze robit co chce? Pritom sa na hrach nesucich jeho meno podielal minimalne. Ale Vavra je troska iny pripad...avsak vzdy treba brat na zretel, koho ma za sebou...ako som pisal napr. Bioware ma EA, Bethesda ma Zenimax....firmy z herneho biznisu. Vavra mal Bakalu, ktory o hrach vie prd a este aj tak odmietol zaplatit vsetko...to je dovod preco je hra rozseknuta na 3 casti...aspon prezatial.
" Ta hra vznikla vdaka ludom co ju zaplatili..." a aj ju dostali!!! (samozrejme este sa bude dlho patchovat). A POZOR...na KS sa vyzbieralo 1,1 miliona libier, ale NAKLADY na hru boli okolo 40-50 milionov USD!!! TAkze ano...vra vznikla vdaka ludom co si to zaplatili, ale nie su to ti z KS, ale investori pomimo. Ty ked si kupis nove auto, tiez sa ti venuje sef automobilky osobne???
4, toto neriesim, ale neprekvapuje ma to, kedze Vavra sa jasne a dopredu vyjadril, ze mu ide o biznis v prvom rade a ked mam cas a rozpocet na vydanie Collectorky IBA v niektorych krajinach tak logicky vyberiem najsilnejsie trhy.
5, to im ani ja neverim, nastasie si na merchandising ako taky nepotrpim vobec takze ma to absolutne netankuje...
icon
detail (l.141)
3 0
RaSu -> WampyR
  pridané 13.2.2018 18:10
To neviem či ti niekto vymení ale držím ti palce :)
icon
detail (l.187)
4
WampyR -> RaSu
  pridané 13.2.2018 17:54 (editované 13.2.2018 17:58)
"V priemere si rátam pomer kladných a záporných reakcií a tich druhých mi vyšlo viac."
Znova to co som pisal...aj mensia uvrestana komunita sa na internete zda vacsia ako v skutocnosti je, ked je vacsina ticho lebo su spokojni a nemaju potrebu sa k tomu vyjadrovat. A ked je ticho logicky nemozes
mat zapocitane kladne ohlasy.
Dajme si priklad.... ty a dalsich 99 ludi si kupi napr. novy VW Golf...po case za zisti, ze trpi nejakou chybou a je treba zvolavka do servisu. Z tych 100 ludi zacne 20 urevane kricat ako je cely VW napizzu, dalsich 10-15 ludi im zacne oponovat, ze to tak nie je a take veci sa stavaju. A zbytok 65-70 ludi to proste odveze do servisu, da to opravit na naklady VW a bez nejakej reakcie si zase uziva svoje auto...a ty si spocitas, ze ked mas 20 nespokojnych a 10-15 oponujucich/spokojnych, tak vacsina tvrdi, ze VW je shit. Sak to nema logiku. 🙂

Ja sa pokusim najst niekoho kto chce Steam verziu a bol by ochotny to vymenit za GOG verziu ak sa to bude dat...😅
icon
detail (l.66)
1 2
waaaw -> Plugo
  pridané 13.2.2018 17:38
pisal som lol lebo podla mna bol skyrim znacne nadhodnoteni. vydali ho a ako keby neviem co sa malo diat + svedcia o tom mody bez nich je to slabota priemerna hra.
icon
detail (l.156)
1 2
Plugo -> Rodolfo
  pridané 13.2.2018 13:24
Som rad ze si ma pochopil 😋
icon
detail (l.190)
1
Rodolfo -> Plugo
  pridané 13.2.2018 12:57
Nie, tak to v praci nefunguje. Potrebujeme odovzdavat zakazky v termine na cas. Vyzera to ze teba teda nechceme do firmy ani zadarmo :)
icon
detail (l.156)
2
Plugo -> waaaw
  pridané 13.2.2018 12:43
lol
icon
detail (l.66)
1
waaaw -> Plugo
  pridané 13.2.2018 12:28
lol
icon
detail (l.156)
1 2
Plugo -> Rodolfo
  pridané 13.2.2018 11:29 (editované 13.2.2018 11:29)
Jasne, bez problemov. Pod podmienkou ze si pridem kedy chcem :)
icon
detail (l.190)
1
Rodolfo -> Plugo
  pridané 13.2.2018 11:21 (editované 13.2.2018 11:21)
To rad pocujem realne priznanie ze su ludia co si v praci nepytaju nic. Potrebujeme do firmy aj my niekoho kto by pracoval zadarmo, mas zaujem? 3D grafika, ale neboj, zaucime ta, oplati sa nam to ked si potom nebudes za to pytat nic.
01 02 03 04 05 06 07 >>