01 02 03 04 05 06 07 ... 47 >>
icon
detail (l.207)
Raina Audron
  pridané 4.7.2013 23:18
hral tu niekto trojku? je to dobré?
icon
detail (l.162)
HaganenoEdward -> Raina Audron
  pridané 4.7.2013 23:32
>Re: RE:Raina Audron
Hral som ju chvíľku. Nieje zlá, ale z tých starších by som skôr odporúčal 2, 4, 5 a 6.
icon
detail (l.207)
Raina Audron -> HaganenoEdward
  pridané 4.7.2013 23:36
>Re: RE:Re: RE:Raina Audron
no lebo pozerám, že tu ju dali dosť vysoko:
http://www.sydlexia.com/snes100/snes03.htm
icon
detail (l.218)
Blackened Halo -> Raina Audron
  pridané 4.7.2013 23:54
>Re: RE:Re: RE:Re: RE:Raina Audron
never Bigossovi :) Final Fantasy VI prekonáva Chrono Trigger :) pretoze je dospelejsia, ma lepsi gameplay (pri tej hre si spomenies z coho vychadzal system v 8cke), lepsiu hudbu, grafiku, rozmanitejsiu a tazsiu hratelnost a je narozdiel ChT aj zabavna! :) kefka je proste borec :) a ano nie je FF3 ale FF 6 HaganenoEdward ti to vysvetlil :)

ja osobne povazujem za FF6 prvy vrchol serie FF :) a patri medzi naj FF hry ever :)
icon
detail (l.230)
Bigboss -> Blackened Halo
  pridané 5.7.2013 0:14 (editované 5.7.2013 0:16)
>Re: RE:Re: RE:Re: RE:Re: RE:Raina Audron
Horšia grafika a technická stránka cekovo, kopec zbytočných kúziel a abilít a náhodné súboje= lepší gameplay? Určite nie. Ťažšia ako Chrono trigger podľa mňa tiež nie je.

Horší príbeh (subjektívne, ale nemôžem prekusnúť, že esperi boli takí slabošskí lúzri). Hrozné postavy. Fakt. Hádam len Edgar je jediný, kto nie je úpne hrozný. A Kefka. Každý má rád sociopata Kefku. Jeho podobnosť s ďalším sociopatickým klaunom z nemenovaného komixu je čisto náhodná
FF 6 je fajn, ale až tak nie FF5 sa mi páčil viacej. Ani jeden som neodhral (prestal som počas posledného dungeonu)
A kopec takých ...blbostí! Opera house? Nie! A celý príbeh je taký trošku naivný, ale ja jej to odpustím.

Trigger je masterpiece. Je to hra, na ktorej sa zišli takmer všetci najlepší RPG developeri z Japonska.
icon
detail (l.218)
1 0
Blackened Halo -> Bigboss
  pridané 5.7.2013 9:42 (editované 5.7.2013 9:43)
>Re: RE:Re: RE:Re: RE:Re: RE:Re: RE:Raina Audron
vsetko je to len tvoj nazor :) nic viac :) ...vies a sialeny klaun nebol len v tom nemenovanom komixe ;) klaun a sialenstvo ide jednoducho k sebe a nevidim dovod preco by sa to nemohlo vyuzit aj pre seriu Final Fantasy :)

6ka je podla mna jednoducho masterpiece :) postavy su tam paradne, a hovorit o jednej postave a Edgarovi ako vhodnej je strasne mimo misu lebo kazda z postav ma svoj krasny charakter ...co napr taky Shadow? alebo aj Terra :) ale to je jedno :) ...uz len to ze zhadzujes uzasne uzasnu Opera House je dovod ze na temu FF6 je s tebou zbytocne diskutovat

mna Chrono Trigger vobec nedostal, hudba sa mi zdala divna, subojovemu systemu chybala ta spravna stava, cele to bolo take strasne divne a aj z toho dovodu som to nedohral :) proste ma to nudilo a hrat hru ktora ma nudi, to nie :)

chrono trigger nie je masterpiece, masterpiece je Chrono Cross, ktory je minimalne dvakrat taky lepsi a putavejsi ..a hlavne dospelejsi
icon
detail (l.230)
Bigboss -> Blackened Halo
  pridané 5.7.2013 10:21 (editované 5.7.2013 10:22)
>ja viem, že áno. Tvoj názor tiež nie je svetová pravda!
Podľa mňa je vidno na Kefkovi jasnú inšpiráciu Nie je na tom nič zlé.

Cross má nepochopiteľný príbeh a znova hrozné postavy.

Shadowa nemám rád. Ako nič proti ninjom, ninjovia sú super, ale Shadow nie. Ani Amaranta v FFIX nemám rád. Ani Cyana-tragického rytiera (mal nesympatickú ikonu, OMG, ale je to asi najviac rozpracovaná postava), Terra za celú hru povedala dokopy tri slová. Gau- NIE (I keď možno slúžil ako predloha pre ostatné podobné postavy, ako Ayla z CT) .Ten Moogle bol celkom v pohode. Setzer ma neohromil, ani Sabin (trošku mi liezol na nervy), Celes je generická a Locke patetický. Jediná postava, ktorú naozaj môžem je Edgar. Väčšinou sa mi títo sukničkári páčia Opera house je patetická scéna. Celé to chcelo pôsobiť ako divadlo v FFIX, nuž, nepodarilo sa
SPOILER (Kliknite pre zobrazenie)
Job systém v FF V sa mi páčil viac. Vlastne celý FF V sa mi akosi páčil viac.

Chrono Cross je pre mňa najlepšie RPG na SNES zatiaľ. A jedno z najlepších vôbec! Ešte by som chcel by som ešte prejsť SMRPG a Earthbound. Postavičky z CT mi omnoho viac prirástli k srdiečku ako tie z FFVI. Je to skrátka Star-Developer hra. Je to tam strašne vidno.
icon
detail (l.218)
Blackened Halo -> Bigboss
  pridané 5.7.2013 10:36
>Re: RE:ja viem, že áno. Tvoj názor tiež nie je svetová pravda!
ano cele to chcelo posobit ako divadlo v FF9 ..hlavne ze 9tka prisla o niekolko rokov po 6tke ..takze ano divadlo v 6tke sa chcelo podobat na tu v 9tke :)) ....prepac neber to osobne, ale nefetoval si ? :DDD

..FFV je praveze jedna z najhorsich FF hier :) hratelnost ma slusnu ale od hudby, cez pribeh, nezaujimave postavy a vsetko je jasne horsie ako 6..nie horsie, omnoho horsie :) neviem preco vzdy chces byt taky hipsteracky, ale to ze FFV je jedna znajhorsich ff hier je prakticky aj vseobecny fakt, kedze mnoho ludi si to iste mysli ako ja :)

no vidis pises ze Chrono Cross je najlepsia snes rpg ...:) Chrono Trigger!! :) ...koncime debatu ..nemas v tom jasno :) :D
icon
detail (l.230)
Bigboss -> Blackened Halo
  pridané 5.7.2013 10:46 (editované 5.7.2013 11:05)
>Re: RE:Re: RE:ja viem, že áno. Tvoj názor tiež nie je svetová pravda!
OMG, nechcel som tým povedať, že FF6 chcela vykradnúť FF9, nie som idiot. Chcel som tým povedať to, že developeri chceli dosiahnuť taký fantastický impakt, ako v FF9, ale nemali na to v tej dobe prostriedky. Skrátka to bolo príliš ambiciózne na SNES, s ktorým ešte nemali toľko skúseností.

Áno, podľa mňa je CT najlepšia SNES RPGčka, zatiaľ. Iba tie, čo som uviedol, to môžu zmeniť. A Zelda: LTTP asi nie je RPG. Prešiel som aj Terranigma, to na nemá. Mala taký nekoherentný príbeh. Ale gameplay bol super, aj keď príliš easy. Zelda na steroidoch :D Legend of Gaia (Time) mám, ešte som sa k nemu nedostal, ale vraj je horší ako Terranigma. Možno ešte Secret of Mana, ale čo ja viem. Hral som trošku na emu, hrozne ma štvali tie pastelové farby, rozboleli ma z toho oči. A príbeh bol taký klíšé, že už nič viac klišé nemôže byť. Pochybujem, že to Lufia 1/2 alebo Breath of Fire, alebo FFIV zmenia.

:-o FF V sa ľuďom nepáčila? Ináč vyšla iba v Japonsku na Super Famicom. možno je to tým. V US vyšla hra Mysic quest. Nemýlia si to náhodous tým?

Podľa mňa mala super zloducha- EXDEATH! Najhorší konár vôbec!

Keď tak nad tým rozmýšľam, FF VI nemala horšie postavy ako V. Ale stále sa mi V páči viac. Medzihviezdne cestovanie v meteoritoch? WOOW!
Nechápem ten hype okolo VI ("najlepšia FF", pff, PS1 FF sú moje obľúbené, nie toto). Možno aj preto sa mi nepáčila. Mohol som od nej podvedome čakať viac.
icon
detail (l.218)
Blackened Halo -> Bigboss
  pridané 5.7.2013 11:30 (editované 5.7.2013 11:33)
>Re: RE:Re: RE:Re: RE:ja viem, že áno. Tvoj názor tiež nie je svetová pravda!
...myslim si ze to je tiez len vec nazoru, Opera Scene v FF6 je minimalne tak isto dobra ako v FF9 ..ano kvoli moznostiam konzoly nie je taka rozmachla :) ale ked som to hral prvykrat aj druhykrat nikdy som nemal pocit ze je to oproti divadlu v IX nejako horsie, ani ma to nikdy nenapadlo porovnavat, pretoze kazda z tych scen vyjadruje nieco ine ...a navyse divadlo v FF6 je v ovela vaznejsom tone ako 9, to bez pochyb ...spievana Terra Theme musela do kolien dostat kazdeho, ..ta scena je uchvatna :)

blbost ...FFV vysla v kompilacii Final Fantasy Anthology spolu so 4kou aj v Europe :)

jej ano ExDEath bol este v pohode ale Neo ExDeath toho som porazal rok :DD vzdy som si pustil Paradise Lost ku tomu a piesen World Pretending a to si pamatam ze som ho vzdy tak zabijal a nakoniec som ho dal tusim po roku :D tvrdim ze je to najtuzsi final boss v FF hrach ever, ale priznavam ze som nebol dost vytrenovany na neho :DD :)) dal mi zabrat :(

z FFV si nepamatam prakticky nic, ziadna postava mi neprirastla k srdcu a nejako cela hra nemala podla mna nejaku drvujucu atmosferu, ..hra je to vyborna to urcite, ale s prihliadnutim na 4,6,7, atd sa mi zdala slabsia, aj ked job system bol riadne premakany :)
icon
detail (l.230)
Bigboss -> Blackened Halo
  pridané 5.7.2013 11:33 (editované 5.7.2013 11:35)
>Re: RE:Re: RE:Re: RE:Re: RE:ja viem, že áno. Tvoj názor tiež nie je svetová pravda!
Áno, ale kto hral tie kompilácie? Len zopár HC hráčov. FF V na SNES nikdy v EU a US nevyšla.

FF IX sa neberie príliš vážne. Práve preto je moja obľúbená!
icon
detail (l.218)
Blackened Halo -> Bigboss
  pridané 5.7.2013 11:38
>Re: RE:Re: RE:Re: RE:Re: RE:Re: RE:ja viem, že áno. Tvoj názor tiež nie je svetová pravda!
nemyslim si ze sa FF9 neberie prilis vazne ..ona sa vazne aj berie, vsak cely pribeh je dramaticky ..len ta scena bola pojata s humorom oproti FF6 ..FFIX sa samozrejme vazne aj berie, a to pravom ....

...kto hral? no ja, a kazdy pravy verny fanusik FF
icon
detail (l.230)
Bigboss -> Blackened Halo
  pridané 5.7.2013 18:22
>Re: RE:Re: RE:Re: RE:Re: RE:Re: RE:Re: RE:ja viem, že áno. Tvoj názor tiež nie je svetová pravda!
FF 9 sa berie vážne?

*Hlavný antagonista je megalomanský narcis.
*Zidane je opica.
*Dagger Garnet, najkrajšia žena v FF9 univerze, sa narodila s rohom v strede čela, ale odrezali jej ho, lebo to nebolo podľa jej rodičov pekné.
*kráľovná Alexandrie je tučná, škaredá mrochta, ale jej dcéra je nádherná. Tento fakt riešia postavy v hre dosť často
* Zorn a Thorn sú psychopatickí klauni, ktorí ťa chcú zabiť
* "tragic knight" postava Freya má potkaní ksicht. Tak ju aj v hre voľajú "Rat face"
* Amarant, ďaľšia postava, ktorá sa v hre berie vážne, chce stále dolapiť a zabiť Zidaneho, aby sa mu pomstil. Zidane si ho však nikdy nepamätá.
*Vivi má smiešnu chôdzu.
*Steiner je komik v hrdzavom brnení. Najzábavnejšie na tom všetkom je, že on sám seba vážne berie
*v hre je postava menom Quina Quan, ktorá chce všetko zjesť. Dokonca chce zjesť aj niektoré iné postavy.
*jedna minihra s Quinou/m zahŕňa chytanie a konzumáciu žiab
* Quina zabíja nepriateľov pomocou vidličky na jedenie.
*všetko v hre má smiešny, komický nádych
*Pluto knights je banda babráckych rytierov, ktorým nakopali zadky dievčatá
*Regenta mesta Lindblum premenila vlastná manželka na švába, lebo jej bol neverný

A tak by sa dalo pokračovať Skrátka, tá hra sa neberie vážne. Aj hudba je taká hravejšia a menej pompézna.

Pravých FF fanúšikov je dosť málo. Skrátka FF 5 hralo omnoho menej ľudí, ako FF6, pretože 5 vyšla v Európe a USA/Kanade až vtedy, keď bola táto hra stará.
icon
detail (l.218)
Blackened Halo -> Bigboss
  pridané 5.7.2013 18:55 (editované 5.7.2013 18:56)
>Re: RE:Re: RE:Re: RE:Re: RE:Re: RE:Re: RE:Re: RE:ja viem, že áno. Tvoj názor tiež nie je svetová pravda!
- zidane nie je opica ...? to ze ma chvost znamena ze je opica? vsak je to fantasy a nechcem spoilovat tak nenapisem akej rasy je ...

- s rohom v strede cela sa narodila pretoze bola summoner!! sakra a nie preto ze sa tak narodila nahodou s takou chybou

- no a? vo veľa rozprávok je kráľ tučný, kedˇnerobí nič iné len sedí na trone a žerie, je to proste verné vyobrazenie rozprávkovej reality

- Zorn a Thorn su nieco ako Wedge a Biggs v 6tke, či 8čke či Reno a Rude v 7cke...zabavna dvojka, na tom nie je nic neobvykle,..navyse z ich chladnokrvnosti mrazí

- akože stále si mýliš pojmy, to že má v sebe hra viac vtipu než inokedy znamená, neznamená že sa hra neberie vážne, ale že je vtipnejšia ...vážne sa rozhodne berie, spomeň na vyvraždenie obyvateľov Burmecie či Cleyry

- to že má Vivi smiešnu chôdzu pramení z jeho malých nôh, keďže má len 11 rokov a má široké boky ...proste je to také krásne milé, tvorcovia tým chceli taktiež vyjadriť jeho roztopašnosť a nešikovnosť prameniacu z jeho veku ...nie je to nič viac, ako spôsob ako dosiahnuť, aby si tú postavu človek okamžite zamiloval ....určite ju tak tvorcovia nenavrhli preto, aby sa hráč smial z jeho chôdze

- steiner je jediná postava z ff9 u ktorej som ochotný priznať, že ho takého vytvorili, aby sa človek na nom zasmial :) ale zase to nie je v serii nic nove, napr v 7čke je to bol Reno, v 8cke Zell atd :) proste postavy, ktore odlahcovali dej a situacie tu boli uz aj skor nez len v 9tke :)

- Quina no chcela všetko zjesť :) no a? :) v 6tke je prítomný Yeti, v 7čke zase Cat Sith - mačka s megafonom jazdiaca na oživenej hračke Moogla ...atd

- v 7cke bola minihra kde si krmil moogla a učil ho lietat

- všetko v hre má uvoľnený nádych s mnozstvom odkazov na predosle casti :) ...hra je to uvolnenejsia a obsahuje viac vtipov, no zato sa urcite berie vazne ako pribehom, tak vykreslovanim charakterov ...to co si spomenul, obsahovali aj predosle hry len mozno nie v takom meritku, ale obsahovali :) cize pokracovat mozes, ale ja by som ti vsetko vyvratil :)







icon
detail (l.230)
Bigboss -> Blackened Halo
  pridané 5.7.2013 20:37
>Re: RE:Re: RE:Re: RE:Re: RE:Re: RE:Re: RE:Re: RE:Re: RE:ja viem, že áno. Tvoj názor tiež nie je svetová pravda!
Acchh, škoda reči
icon
detail (l.218)
Blackened Halo -> Bigboss
  pridané 5.7.2013 20:38
>Re: RE:Re: RE:Re: RE:Re: RE:Re: RE:Re: RE:Re: RE:Re: RE:Re: RE:ja viem, že áno. Tvoj názor tiež nie je svetová pravda!
lol
icon
detail (l.111)
oliver611 -> Blackened Halo
  pridané 8.7.2013 16:02
>Re: RE:Re: RE:Re: RE:Re: RE:Re: RE:Re: RE:Re: RE:Re: RE:Re: RE:Re: RE:ja viem, že áno. Tvoj názor tiež nie je svetová pravda!
lol uz len trailer na tu hru je smiesny
icon
detail (l.162)
HaganenoEdward -> Raina Audron
  pridané 4.7.2013 23:43 (editované 4.7.2013 23:44)
>Re: RE:Re: RE:Re: RE:Raina Audron
Treba vysvetliť kúsok z histórie FF. Prvé FF vyšlo v Japonsku aj USA. II a III boli len pre Japonsko. Potom vyšla IV, ktorá sa dostala aj do USA, lenže tam sa rozhodli že kvôli absencii predchádzajúcich dvoch dielov ju vydajú v Amerike pod názvom Final Fantasy II.
V bola zase len pre Japonsko aj keď boli snahy o preklad (aj ten neoficiálny). No a potom vyšla FF VI, ktorá je považovaná za jedno z najlepších JRPG vôbec. V USA ju vydali, ale znova s pozmenenou číslicou, takže tam dali túto hru, nie skutočnú trjku.
Tento číselný chaos bol vyriešený až s príchodom VII a remakov starších dielov.
EDIT: Sorry, ale Bigboss ma nejak s tým príspevkom predbehol :D.
icon
detail (l.207)
Raina Audron -> HaganenoEdward
  pridané 5.7.2013 11:16 (editované 5.7.2013 11:22)
>Re: RE:Re: RE:Re: RE:Re: RE:Raina Audron
to že 3 je 6 viem, ale prečo v tom rebríčku nedali že je to 6 (aj keď vyšla pod názvom FF3).. som nečítala text tak ma to pomýlilo :D

FFV že najhoršia? No neviem neviem.. mne sa to zdalo v pohode, má to svoje mínusy ako každá ff hra (náhodné boje na každom kroku), ale postavy sa mi zdali fajn a gameplayovo tiež dobré. Ten job systém je super tam, súhlas s big bossom.

Exdeath ako konár? xDDD výborné prirovnanie :D
icon
detail (l.230)
1
Bigboss -> Raina Audron
  pridané 5.7.2013 11:33
>Re: RE:Re: RE:Re: RE:Re: RE:Re: RE:Raina Audron
Exdeath je konár! Zlý konár!
01 02 03 04 05 06 07 ... 47 >>