01 02 03 04 05 06 07 ... 12 >>
icon
detail (l.143)
dodush -> AngryDude
  pridané 28.6.2018 7:50
presne a este hovori o skusenych hracoch :D
icon
detail (l.143)
dodush -> Miroslav Buči Jančiar
  pridané 28.6.2018 7:47
blizzard uz spadol do stoky ako ostatne znacky co chcu len peniaze a zacinuaju srat na ich zakladnu myslienku ktora sa stratila davno pred rokmi
icon
detail (l.90)
1 0
Modob -> Miroslav Buči Jančiar
  pridané 24.6.2018 18:38
Blizzard ako priklad kvalitnej firmy ? Po spackanom D3 ? A same online blbosti ? Posledna dobra hra bola D2...
icon
detail (l.122)
LukasDCA -> Fatall
  pridané 20.6.2018 11:18
Ta doskova hra je predlohou pre tuto
icon
detail (l.164)
Fatall
  pridané 20.6.2018 11:16
bude mat tato hra nieco spolocne so starou doskovou hrou z 80tych rokov cyberpunk 2020 ?

https://en.wikipedia.org/wiki/Cyberpunk_2020
icon
detail (l.131)
1 11
Wii
  pridané 16.6.2018 14:15
odporna hra... po vsetkych strankach... toto mozu hypovat len PC-kari. krasne vidno ze sa im vyvoj rozsypal a zacali odznova... toto je najdebilnejsia prezentacia aku som na e3 videl.
icon
detail (l.6)
2 0
Richie13359
  pridané 16.6.2018 13:22
Hra vyzerá super. No mohli ukázať toho viacej ako iba trailer. Napríklad gameplay. Od teaseru ubehlo 5 rokov a nič sa nezmenilo. Iba o pár informácií naviac. Ale aj tých pár informácií ma potešili.
icon
detail (l.107)
2 0
AngryDude -> Aristarch
  pridané 15.6.2018 22:09
Ak je to s hrami ako s umením, tak musíš určite poznať to slávne príslovie, že neznalý človek nevie určit hodnotu maliarského obrazu, pokial neuvidí, kolko je ochotný zaň zaplatit druhý.
Je ťažké čítať, čo vlastne píšeš pretože si dohromady nenapísal nič. Nič čo by malo výpovednú hodnotu. Tu nejde o to že nevieme prijať kritiku. Skôr ty si žiadnu nepodal. Nehnevaj sa ale tvoj názor (a aj názor ostatných) mi je všeobecne lahostajný a ani ho nikomu neberiem. Spravidla ho rešpektujem a rád si ho vypočujem, ak je podložený argumentami ktoré by stáli za potencionálne prehodnotenie môjho názoru. Tak sa vedie diskusia.
Rovnako nejdem to diskusie k hre, ktorú viem že ma nebavila/nechytila zo subjektívneho dôvodu a všetkym tam povedat že ste zmanipulovaní mainstreamom. Ja osobne som odporca arkád a mám rád surovu realitu, hardcore games a podobne. Milovník operation flashpoint a ArmA série. Z duše nenavidim Just Cause pretože ten ich grappling hook ma z fyzikálneho hladiska uráža aby som sa vedel prilepit na 700km/h letiacu stíhačku a stat na nej dvoma nohami. Mám teraz v diskusiach hovorit ludom, že ste fanatici? Hmm.. niektorí to robia ale mňa Maminka naučila zdržat sa komentára.
A ja si velmi rád vypočujem tvoje argumenty, čím si podla teba Witcher 3 po hernej stránke nezaslúži prvenstvo. Popíš mi prosim kde ti nefungovali mechaniky. Či to boli cutscény? Dabing? S dabingom by som súhlasil, preto som to hral originál v krásnej polštine. Odporučam.
K Sapkovskému... On uspech witchera nenavidi najme preto, lebo už licenčné práva na svoje dielo raz "požičal" študiu, ktoré hru spravilo ale neuspešne. Preto neveril uspechu hrám, a CD projektu práva nepožičal, ale rovno "predal" za smiešny peniaz. Teraz pri pohlade na fenomenálny uspech hry ho primárne s***ie, že z toho právom nič nemá a kazí mu to predaje knih (hoc naopak, posilnuje)
icon
detail (l.100)
Dusanko_sk -> karma je zdarma
  pridané 15.6.2018 22:09
vidím, že ťa tým riadne nasral, nechaj to tak, toto sú vážne individua, to nemá zmysel riešiť...ja síce tvoju lásku k deťom nepoznám, ja som mal rodičov na inom levely, bohužiaľ aj takí sú, a svoje deti zatiaľ nemám...a na hentakých ktorí sa tešia, že majú pc hru a nie deti, s takými sa nemusíš zaoberať, to je celkovo divné porovnanie hra/deti :D ...ale úprimne bolo to fajn ponoriť sa do sveta hry a tešiť sa z toho, škoda, že ma to už prešlo :D
icon
detail (l.55)
1 0
karma je zdarma -> Dusanko_sk
  pridané 15.6.2018 21:24
Je to tak. Nevedel som sa dockat kedy pride starsi brat domov a donesie hru ktoru som velmi chcel. Trebars Parasite Eve 2, Resident Evil a 123. To sa neda porovnat ked je clovek dieta a dospely, tie pocity pri hrani. To nejde,
Teraz nadchnut?? Jednoznacne moji synovia. Laska k svojmu dietatu je jednoducho koniec, top. Nieco viac proste neexistuje. Zomrel by som za nich, zabil by som za nich. Holymi rukami roztrhal cloveka keby im chcel ublizit. Pravy ZMYSEL zivota.
Raz tu jeden pisal. " On nechce deti, nechce sa starat o inych ale o seba. Chce zit zivot pre seba a nie iba prezivat ho staranim sa o deti. "
A este ma presviedcal aky mam na hovno zivot ze mam deti a on si moze robit a dopriat si co chce a hrat kolko chce.
No su aj taky "ludia".
icon
detail (l.160)
FlyBoogy
  pridané 15.6.2018 15:37
No dúfam, že to demo ukážu aj nám. Platiacim zákazníkom...
icon
detail (l.119)
1 0
Kingsley -> Aristarch
  pridané 15.6.2018 15:24
A však ja to ani netvrdím :) Však to nielen ty, veľa ľudí tú hru nemusí, veď každý hráme to čo nás baví a nie to čo baví tých druhých :)
icon
detail (l.182)
3
Aristarch -> Am0net
  pridané 15.6.2018 14:18
... jasne, jasne. Evidentne nerozumieš tomu, čo sa ti snažím naznačiť. Ver pokojne tomu svojmu individualizmu... ak chceš. Mám iný názor a v živote sa mi nie raz potvrdila jeho pravdivosť.
Ľudia nie sú manipulovaní len média, školstvom či rodinou... ale aj svojimi partnermi a ľuďmi, ktorí ich majú "radi". Ale ak si myslíš, že teba v živote nič neovplyvňuje a nikdy tebou nikto nemanipuloval... v poriadku. Je to idealizmus... ale neberiem ti ho.
Zabúdaš ale hlavne na jeden fakt, ktorý by si už mohol v tvojom veku vedieť. Všetky veci na svete sú prepojené. To aká je rodina... ako sa v nej ľudia správajú sa prejaví všade. Od politiky v krajine... po obchod a kultúrne hodnoty celého národa.
Preto je v súčasnosti tak málo ľudí ochotných obetovať sa pre spoločnosť... alebo nejaké vyššie ciele, ktoré im neprinesú okamžitý zisk. Dnes nám vládne konzum, trh a "nová" tvár amerického individualizmu.
Ale vieš čo...kašlime na to. Mám iný názor ako ty. Časom ho aj tak každý z nás pozmení. A to je dôležité... nezabudnúť stále rásť... vyvíjať a učiť sa...

Pekný víkend ti prajem.
icon
detail (l.141)
Am0net -> Aristarch
  pridané 15.6.2018 13:58
Stale hovoris o tom istom. Hovoris o politike a rezimoch v ktorych mal clovek potlacovany vlastny nazor a ak povedal nieco ine. Gulag alebo gulka.

popravde ma tato tema nebavi pretoze ty hovoris o milionoch dalsich veci a davas ich dokopy. Pricom nevies vobec o com hovoris a mas obmedzeny postoj k veci :) Ja si zistovat nic nemusim.

Mimochodom googlit viem aj ja tak sa tu nehraj na mudreho :) Neni to priamo o marketingu alebo propagande. DOma tiez ked nieco mas (neviem naprikald nieco na stole sladke) tak ta to pokusa aby si to zjedol hlavne podvedome. Marketing je len vo velkom. Toto je proste vlastnost ktoru maju ludia v sebe. Klasicke pokúšanie ci clovek odola alebo nie. A to je cele.

icon
detail (l.182)
2
Aristarch -> Am0net
  pridané 15.6.2018 13:51
Nemiešam politiku s hraním hier. Písal som o politike propagandy a jej vplyve na ľudí. A minulosť nám ukazuje, ako sa s ľuďmi dá ľahučko manipulovať. Ty máš dojem, že ľudia za jedno storočie urobili nejaký obrovský skok v evolúcii? Ja nie. Pozri sa ako boli manipulovaní ľudia v Rusku za socializmu či v Nemecku za fašizmu. Pár ľudí zmanipulovalo milióny. To isté sa dialo v staroveku. Deje sa to aj dnes za napríklad pomoci náboženstva... alebo aj politickej propagandy. Tie isté metódy ako v politike sa používajú aj v reklamnom marketingu.

Začni sa trošku zaujímať aj o veci okolo seba a nie len počítačové hry, Napríklad si zisti... ako funguje reklama a propaganda. Hlavne najrozpornejšia a v súčasnosti najobľúbenejšia časť marketingu na poli etiky.... a to podprahová reklama. Väčšina spotrebiteľov na Slovensku ani nevie, čo si pod pojmom podprahová reklama predstaviť. Podprahová reklama je reklama, ktorá funguje pod úrovňou zmyslového vnímania. Napríklad zaujímavý je jeden z prvých a asi najznámejších pokusov, bol pokus Jamesa Vickeryho... ktorý v kine v New Jersey... umiestnil do premietaného filmu “Picnic” podprahovú správu. Každých 5 sekúnd sa na jednu tritisícinu sekundy mihli nápisy „Jedzte Pukance “a „Pite Coca colu“.
Takúto rýchlosť oko nevie zaznamenať, no podvedomie áno. Dôkazom úspechu pokusu bolo, že počas 6 týždňov, kedy bol pokus vykonávaný, stúpol v kine predaj Coca Coly o 18,1% a predaj pukancov až o 57,8%.

Ak tomuto nerozumieš.. tak nie len že sa máš ešte čo učiť.. ale o to viac a začni zaujímať o tieto veci... inak nebudeš len ovca.. ako my ostatní... ale budeš úplne vymletá ovca.
icon
detail (l.141)
2 1
Am0net -> Aristarch
  pridané 15.6.2018 13:28
Miesat politiku s hranim hier je ako tazka haluz :-D Tvoje priklady su tazko v pi*i :-D

Tiez riesit minulost s pritomnostou. Vtedy bola ina doba ako je teraz. Vtedy ta mohli zabit len zato ze si sa na niekoho zle pozrel a dotycny nic z toho nemal (nehovoria o tych nad normalnym ludom). Takze nazory ludi boli potlacovane a radsej sli z masou resp. s tym kto vladol ako proti nemu.Ale toto tiez neni az tak uplne presne pretoze sa ludia dokazali aj burit ale vsetci vieme ako to kedysi koncilo. Krviprelievanie atd. A nie kazda komunita ludi mala pre taketo straty zaludok.

Skatulkovat ludi do jedeho a hovorit ze ludia su ovce je uplne obmedzeny nazor. Pretoze ludia su jedinecny delia sa na komunity. Kazdy clovek ma inu povahu niekto nema vlastny nazor iny ho ma, Niekto nazory meni ako ponozky a takto by si mohol vytvorit nekonecno variacii.

Reklama mala vzdy jasny postoj a to zauajt ludi na dany produkt nie ich zmanipulovat. Takze clovek si vdaka reklame moze produkt kupit ale aj nemusi. Ked tak urobi a bude to shit. tak sa pouci a na buduce si rozmysli ci danu firmu podpori.

Cele tvoje reci su o tom ze v podstate opovrhujes slabinami ludi s ktorymi sa narodili resp ktore su ludom dane ako druhu :-D A v podstate ti vadi nejaka podstata ludstva. To by si si mal dat asi gulku do hlavy pretoze urcite veci ma v sebe vstiepene kazdy len ty si ich nedokazes priznat :-D A hovoris ze ostatny su ovce ale ty nie :-D Pritom by som v klude dal ruku do ohna za to ze aj ty si niekedy nieco kupil kvoli reklame a ani o tom nevies :-D

Poradim ti nehraj sa tu na jedinecneho pretoze nim nie si (v tomto smere urcite nie) :)
icon
detail (l.182)
1 0
Aristarch -> Kingsley
  pridané 15.6.2018 13:27
Ja som nenapísal, že Zaklínač je zlá hra. Kde to všetci vidíte napísané? Ja som napísal, že je to preceňovaná hra. že nie je taká bezchybná, ako sa tu o nej píše.

Apropo... som fanúšik kníh o zaklínačovi. Mám rád aj Červenákovho Rogana, knihy ktoré sú zaklínačskej téme príbuzné.... a možno ešte viac ako samotného Zaklínača.
Myslím si, že práve aj to zohráva rolu v tom, že nie som s tej hry až tak na větvi... ako sú ostatní. A tiež mám dojem, že práve väčšina hráčov knihy asi nečítala. Taktiež chápem... prečo sa Sapkowski vyjadril k hrám a naznačil, že s nimi nie je práve nadšený.
icon
detail (l.182)
4
Aristarch -> Am0net
  pridané 15.6.2018 13:18
... hmm. Si mi ty ale múdra hlava. Marketing nič neovplyvní. :D
Mohol by si toto vysvetliť celému svetu. Vládam či diktátorom... aby neinvestovali toľké prachy do propagandy... a firmám, aby neplatili obrovské peniaze reklamným spoločnostiam za tie zbytočné marketingové služby, lebo to na ľudí má len malí účinok. Stačí plagátik a video, aby napríklad o hre či inom produkte ľudia vedeli. Veď to stačí... ľudia majú aj tak vlastný názor... ich len tak ľahko nepresvedčíš... a ich názory nezmanipuluješ. :D
Len je sranda, že keď sa pozrie v histórii človek späť, vidí len jeden holý fakt... a to, že ľudia boli vždy ovce, nechali sa ovládať propagandou a marketingom.
Prečo myslíš že sa spoločnosti a vlády vynaložia tak obrovské úsilie a finančné prostriedky na to, aby mohli získať tých najlepších odborníkov v marketingu (manipulácii) či špičkových psychológov? Lebo to má len malý účinok. Preto sa robia tie štúdie o človeku? Štúdie o tom aká vôňa, farby či hudba ťa donútia minúť v obchodnom centre viac peňazí? Prečo herný distribútor dá na "propagandu" respektíve marketing svojho produktu viac finančných prostriedkov ako na jej samotný vývoj? Lebo vy ste neovplyvniteľná hráčska komunita? Dovoľ sa mi zasmiať. :D
icon
detail (l.119)
1 0
Kingsley -> Aristarch
  pridané 15.6.2018 13:10 (editované 15.6.2018 13:12)
Cyberpunk ešte zatiaľ nemusíme riešiť kým aspoň ten gameplay nevýjde. Tiež si myslím že Witcher je mainstream, to ale neznamená že to je zlá hra. Mainstream vždy nerozhoduje o kvalite. Mňa osobne Witcher nezaujal, príliš moc dialógov, herné mechaniky slabé, slabučký combat. Ale to je môj názor aj napriek tomu že hry hrám skorej ako od čias baldurs gate. Je to hlavne hra pre fanúšikov kníh. Mne sa oveľa viac páčila dark souls séria, 3 už moc nie.
icon
detail (l.182)
1 4
Aristarch -> AngryDude
  pridané 15.6.2018 12:59
Ja som nenapísal, že Witcher 3 má úspech založený na hype! Kde si to čítal. A tiež netvrdím, že W3 je zlá hra. Ale písal som niečo iné, že hráči tu nevedia prijať na hry kritiku a nechápu, že koľko ľudí, toľko chuti. Čo je úspešné pre väčšinu.. to sa tu stáva svätým grálom...
Čo to tu ani jeden fanatický mainstreamový hráč nevie pochopiť? Písal som o tom, že Witcher 3 nie je dokonalá a bezchybná hra... tak ani jedna hra na svete... a tak ako neexistuje nič dokonalé na svete. A tiež som písal, že CD Projekt nie sú bohovia herného priemyslu... lebo ešte nie sú na trhu dostatočne dlho... aby sa tomu ani len priblížili.
A ty na mňa reaguješ neadekvátne, tak ako väčšina neskúsených hráčov na Sectore. Tak kam ťa mám zaradiť? Keď niekto napíše, že ho hra nebavila... hneď sa všetci nasierate, urážate tvorcu príspevku a také podobné podobné detinské veci. Ale s hrami je to ako s ostatnými vecami. Niekomu sa nejaké výtvarné dielo páči inému nemusí. To ale nehovorí o jeho skutočnej umeleckej hodnote.

PS: ... aj som s hrami začal v 80. rokoch 20. storočia a môj prvý počítač bol PMD 85 (ak nerátam elektronickú hru Nu pogodi)
Takže mám už trošku málo hier.. čo som odohral v živote... už s čim porovnávať. Ale stále sa učíme... že?
01 02 03 04 05 06 07 ... 12 >>