01 02 >>
icon
detail (l.127)
VladR -> StarFox
  pridané 8.2.2014 19:06
>Re: RE:StarFox
Vidis to prilis zjednodusene. Abstrahujes od vplyvu tvojho rozhodnutia na akciovy trh, ktory - bohuzial - taha za nitky v celom svete.

Akciova bublina v tom momente splasla, co by malo za PRIAMY nasledok krizu daleko vacsieho rozsahu, nez bola posledna mini-kriza pred par rokmi.

V momente padu bankoveho sektora by nastala anarchia. Kolobeh penazi by sa zastavil, prestal by fungovat verejny sektor.

Vyjma zopar altruistov typu BillGates, ten zvysok by sa na investicie vykaslal, vycashoval by si tych 5% hodnoty akcii, co by tom pade realne dostali a zvysok by sa nechali past.

Netvrdim, ze je to nemozne, len ze by to malo daleko katastrofalnejsi dopad na celu zemegulu, nez mas sucasny system - kedze v nom je vdaka kolobehu invsticii na akciovom trhu garantovany kolobeh kapitalu (so vsetkymi negativami, co toi prinasa).
icon
detail (l.6)
StarFox -> VladR
  pridané 8.2.2014 9:05
HAHAHAHAHAHAAHAHAHAHAAHAHAAHAHAHA....

prepac, nedalo sa inak... :D... Nepoznam Ta, neviem, mozno to dobre myslis a ja som to zle pochopil, ale .... naozaj veris tomu, ze keby si zobral tym 80tim ludom co sa zmestia do poschodoveho autobusu ich prachy, ze hned zaraz pride 4-5 miliard ludi o robotu? :D... To by najprv tyto ludia museli PRIAMO tie 4 miliardy zamestnavat :) Co samozrejme nie je pravda. Najbohatsi ludia maju prachy povecme z brojarskeho priemyslu, majitelia bank (ktori maju ako sukromnici pravo tlacit si peniaze vid USA) A dalsi pani z tabakoveho, popripade IT priemyslu.

Samozrejme... moja myslienka ma urcite diery - netvrdim, ze je dokonala. Ale ide len o myslienku, kedy by sa jednej osobe nemohlo na ucet pripisat viac ako 100k mesacne. Ostatne peniaze by mohol za a) investovat do spolocnosti, b) ponechat ako rezervu v spolocnosti (to sa tiez moze ohranicit) alebo po c) vyplatit to zamestanncom do vysky max tych 100k.

Urcite mas pravdu, ze par vylozeneych chamtivcov by to prestalo motivovat, pretoze ti vidia svet v miliardach. Ale tym by sa aspon utvorilo miesto pre kreativnych mladych ludi co snivaju o tych (stale rozpravkovych) 100k a ktori by svojou cinostou davali pracu inym - cize by ich to psychicky motivovalo, ako takeho Batu na priklad.

Naozaj si mysli, ze toto by bola cista revolucia. Ti bohati by nezomreli hladom ani zdaleka, stale by si zili ako krali, akurad by sa mohla zmazat extremna chudoba, pretoze fakt nie je normalne, aby na slovensku stara zena neprijala recept na lieky od doktora koli tomu, lebo na tie lieky nema.... Chudoba je svina, ktoru si v takej forme ako ju bezne ludia na slovensku zavizaju ja, ale verim, ze ani ty, nevieme ani zdaleka predstavit.
icon
detail (l.127)
VladR -> SIlentHope
  pridané 7.2.2014 18:19
>Re: RE:Re: RE:Re: RE:saver
"a tu na slovensku keď je ti plat nízky tak si zvykni alebo odíď, inú možnosť nemáš"

Chudoba je vsade na svete rovnaka. Myslis ze tu v Amerike sa zije lahko, ked makas v McDonalde za $1000 mesacne, ked pod $700 ani nezozenies podnajom ani v tej najspinavsej diere ?


Je vyhradne na jednotlivcovi, ci mu staci to co ma, alebo sa citi na viac.

To, ze na to pindas samozrejme nezmeni nic. Ty sam musis spravit zmenu - aktivne sa o to pricinit, akokolvek je drasticka.


Keby som bol ja spokojny a len pindal jak vsetci ostatni, tak som dodnes v U.S.Steele na SK a nezarabal by som dnes 35 krat viac ako ked som tam nastupil pred 15 rokmi...
icon
detail (l.127)
1 0
VladR -> StarFox
  pridané 7.2.2014 18:00
>Re: RE:StarFox
Vidis to prilis zjednodusene. Neuvedomujes si dosledok toho, ze ak tym najbohatsim urcis hranicu, tak nebudu riesit ziadne investicie a proste len doziju z toho co maju.

Coho PRIAMYM dosledkom je, ze nebude firma, kde by si mohol zarobit aspon tych 350 mesacne.

Takze v konecnom dosledku bude tych ludi, co na tom budu horsie este viac.

Si uvedom, ze cca 80 najbohatsich ludi planety ma dokopy viac ako 3 MILIARDY tych najchudobnejsich.

Skus na ich prachy siahnut, a ti garantujem, ze 4-5 miliard ludi zrazu pride o robotu. ..
icon
detail (l.48)
Experiment97
  pridané 7.2.2014 16:18 (editované 7.2.2014 16:19)
čiže iba cca .25 bugati veyron rocne, slabotaaa....
icon
detail (l.6)
1 0
StarFox
  pridané 7.2.2014 6:36 (editované 7.2.2014 6:39)
Osobne zastavam nazor, ze nie je dobre zameriavat sa na niekoho a hovorit "Aha ten ma vela, ZOBERTE MU!!!!"... najlepsie je, zamerat sa na tych, co maju malo, a hovorit, nech im pridaju. To po prve.

Na druhej strane toto je uz trochu ina tema, nez ze preco niekto ma 2000 mesacne a niekto druhy 350....Tu uz uznavam aj trochu "komunisticku" a dnes strasne deeemonizovanu myslienku, ze ludia by mali mat urcitu hranicu, kedy treba zdroje presunut uz inam. Lebo ked sa na to pozriete triezvo, nie je problem najst ludi co na slovensku zarabaju 350 mesacne a z toho musia ziviti deti, dom, a seba. No a potom tu mate niekoho, kto zarobi par milionov za mesiac a nevidi si do huby. Myslite si, ze ten clovek by zomrel hladom keby mal 10x menej?...

Kludne by stacilo celosvetovo obmedzit prijem na povecme 100.000 eur mesacne. Stale je to rozpravkovy plat za ktory si mozete kupit dom (a tymto by sa to mohlo v podstate aj ohranicit, cenou domu v danom state), na ktory iny zarabaju cely zivot. A ostatne peniaze rozdristribuovat k tym, co zarabaju 350. V konecnom dosledku by sa zvacsila spotreba,a teda aj zisky tych firiem, a vsetkym by bolo lepsie.

A ze by to prestalo motivovat? No tak takych ludi co im je malo zarobit na rodinny dom za jeden jediny mesiac by som poslal do psychiatrickej liecebni ako nevyliecitelneho chamtivca co tu nema co robit.
icon
detail (l.599)
saver -> fursdy
  pridané 7.2.2014 6:32
vravim ze mas nejake fantazie, neviem preco si myslis ze sa niekde riesilo ze to je zena, bol tam len otaznik s tym ze prisla z reklamy do YouTube plného reklamy
icon
detail (l.135)
fursdy -> saver
  pridané 6.2.2014 23:51
kedze tu ani nebola spravicka o tom kto bol zvoleny CEOm MS (bola tu len pravdepodobna a tu som dal ja, nejake predstavenie sirsie nebolo), a ci su reakcie trhov pozitivne, len tato kde sa rozobera uz jeho plat napisal som to tu... lebo o tom ze youtube bude mat inu sefku tu sprava bola a hned bola podana ako cosi hrozne hlupe zo strany googlu. Tak sa teda pytam ci je v pohode ked ma MS na postoch zeny, ktore skusenosti isto nenabrali v technickych diviziach
icon
detail (l.127)
VladR -> Patrix85
  pridané 6.2.2014 23:41
>Re: RE:Patrix85
"staci jej tam rok a potom sa moze prestahovat na nejaky ostrovcek, ktory si kupila a aj s jachtou "


No to je praveze diskutabilne. Jej konkretny pripad samozrejme nepoznam, ale obrovska vacsina ludi, co sa takto v Amerike vystveraju hore, aj tak ziju nakoniec na dlh.

Kazdu chvilu tu je v TV nejaky priklad cloveka, co sa mal postarat o 3 dalsie generacie potomkov zo svojho platu, ale nejako zazracne dokazal do 5-10 rokov zbankrotovat.

Vzdy sa da kupit drahsi dom. V Amerike neexistuje strop. Za posledny mesiac som v telke videl niekolko domov, ktore by si ani CEO MS nemohol dovolit prefinancovat.


Ked sa bavime o skutocne bohatych ludoch, tak tych 14M rocne su de facto drobaky


A to nehovoriac o tom, ze z tej sumy je mozno 20% - 33% cash a zvysok fiktivna hodnota akcii (cize v konecnom dosledku len zdrap papiera).
icon
detail (l.154)
5 1
daevastator
  pridané 6.2.2014 21:31
Ludia, ved tu hovorime o CEO Microsoftu preboha. Ten chlap tam maka 22 rokov a cely svoj zivot zasvetil firme. Teraz na neho hodia vsetku zodpovednost smerovania, vizie a vedenia, na jeho hlavu sa budu sypat vsetky pruseri od produktov az po prepustanie zamestnancov a restrukturalizacia. A vy myslite ze za ten vsetok cas a energiu co do firmy investoval sa len usmeje a povie: "beriem, ani plat mi nemusite zvysovat"?
Pre neho to kludne moze byt posledna karierna zastavka, ktora ho moze stiahnut az ku dnu a ten plat sa odvyja od toho, ako velmi ho tam chcu. A podla tej sumy, zda sa ze velmi.
icon
detail (l.160)
FlyBoogy
  pridané 6.2.2014 20:22
Toľko nezarobím za celý život... ani za dva
icon
detail (l.182)
1
kisty
  pridané 6.2.2014 16:13
Nie je to vela, nato aku ma zodpovednost, aky ma firma obrat a zisky... Skor malo...
icon
detail (l.36)
1 0
Terminus124
  pridané 6.2.2014 15:03
Potom že ani jedna AAA hra pomaly nie je zisková. No ak takto narábajú s peniazmi aj na nižších pozíciách, tak je záhada vyriešená.
icon
detail (l.140)
Igraczech
  pridané 6.2.2014 13:40
To mi pripomenulo dokumentarny film co som nedavno videl. Inequality for all.
icon
detail (l.187)
8 0
cubix
  pridané 6.2.2014 13:15
Neviem, preco sa tu niekto naduva pre plat niekoho v sukromnej spolocnosti. Hrozne je, ked statny podnik je dlhe roky v strate a veselo sa davaju odmeny a zlate padaky...
icon
detail (l.133)
3 1
SIlentHope -> waggon
  pridané 6.2.2014 12:58
>Re: RE:Re: RE:Re: RE:Re: RE:saver
No presne, tak potom prečo vravíš že začni podnikať keď sa tu nedá podnikať
icon
detail (l.172)
4 13
Shafty
  pridané 6.2.2014 12:31 (editované 6.2.2014 22:26)
>waggon
Clovece, a ty si naozaj myslis, ze kazdy z tychto ludi si naozaj zasluzi tie peniaze, ktore mesacne zaraba? Tie miliony dollarov?

A kazdy manazer, a riaditel? A politik? Cest vynimkam samozrejme.

icon
detail (l.170)
3 1
waggon -> SIlentHope
  pridané 6.2.2014 12:29
>Re: RE:Re: RE:Re: RE:saver
„prečo myslíš že tu páni podnikatelia zutekali preč „ ze by tim, jak ji stat neustale haze klacky pod nohy (predpisy, vyhlasky, restrikce atd)?
icon
detail (l.133)
SIlentHope -> waggon
  pridané 6.2.2014 12:20 (editované 6.2.2014 12:23)
>Re: RE:Re: RE:saver
Peniaze možno nie sú všetko ale tie peniaze, nepotrebné papiere ti tak dokážu zlepšiť život že až.. a tu na slovensku keď je ti plat nízky tak si zvykni alebo odíď, inú možnosť nemáš, prečo myslíš že tu páni podnikatelia zutekali preč
icon
detail (l.170)
6 4
waggon -> Shafty
  pridané 6.2.2014 12:15
>Re: RE:saver
A ty uz jsi zamestnany nebo studujes? Typl bych to druhé, jinak bys vedel, ze každý ma takovou vyplatu, o jakou se pricini. Kdz se nekomu zda, ze jeho plat je nizky, nic mu nebrani, aby zacal podnikat ci sel pracovat jinam. Uz i u nas je to tak, ze plat mas takovy, jaky si dokazes prosadit.

Ale peníze nejsou vsechno!
01 02 >>