01 02 03 04 >>
icon
detail (l.129)
Brouzi
  pridané 15.8.2018 15:28
Blizzard robi majstrovske CGI :) Ja by som pokojne bral aj takyto celovecerny film.
icon
detail (l.171)
1 0
modo -> Telco23
  pridané 10.8.2018 22:54
dik za koment, vidim to teraz trosku inak
icon
detail (l.93)
1 0
Makaveli_10 -> tyco
  pridané 6.8.2018 21:34
Ok s týmto dokážem žiť :) som rád že sme našli relatívne normálnu reč a neskončilo to nejakou priblblou hádkou :)
icon
detail (l.154)
peter666555 -> tyco
  pridané 6.8.2018 20:40
jaj takto to myslis :D ja ze dali stanovisko ze vzdy su agresory :D
icon
detail (l.150)
tyco -> peter666555
  pridané 6.8.2018 20:18
no hej vlastnik Ashrbingeru bol Alexandros Morgraine the ashbringer
icon
detail (l.150)
tyco -> peter666555
  pridané 6.8.2018 20:18
no vsak napadli a spalili darnasus =D robil som war of thorns quest za obe frakcie a ti poviem ze hordu to maju krute. Hlavne ten sadisticky blood elf s ktorym tam podrezavate trenujuce elfky. Uplne sa v tom vyziva. Goblini tam tazia ako divy a vsetko podpaluju a ked tam dorazis za alika tak v tej dedinke co zabijas s tym blood elfom uz to tam znesvecuju undeadi v plnom prude. Jediny kto sa tam zachoval spravidlivo bol Saurfang od ktoreho prisiel rozkaz pozbierat civilistov a nezobrojenych a zaistit im bezpecny odchod a to by vobec sylvanas neodsuhlasila a hovorit ze to nie je horda ale sylvanas je hlupe vsak jeden za vsetkych a vsetci za jedneho nie =p Proste ked 1 hordak nieco spravi tak su v tom namoceny vsetci. Sylvanas zakrocila prva s ideou ze alici este neodpustili horde za konflitky z minulosti naprikald medzi nou a gilneasom a ona vie ze do ucha anduinovi teraz sepka gen.
icon
detail (l.154)
peter666555 -> tyco
  pridané 6.8.2018 20:01
a btw chcel by som ta poprosit o odkaz na to tvrdenie ze horda je agresor :D
icon
detail (l.154)
peter666555 -> tyco
  pridané 6.8.2018 19:58 (editované 6.8.2018 19:59)
tak lebo ashbringer nemal vzdy tirion, ashbringer bol povodne human v druhej vojne ale nepamatam si pribeh. A keby tirion bol za alianciu tak by nemal vo svojich radoch Argent crusade aj rozne rasy ako aj taureni orkovia blood elfovia a tak
icon
detail (l.150)
tyco -> peter666555
  pridané 6.8.2018 19:46 (editované 6.8.2018 19:52)
hovoris ze elfov odclenujem a ork je ako ork co je hlupost napisat ked ze som pisal v predoslom komentari toto " Kazdy jeden orc sa napil krvi manorotha uplne dobrovolne az na clan frostwolf ktori mali ako jedini cest tak isto ako frost wolf potom mas darkspear trolls ktori sa tiez odclenuju od ostatnych trollov" tiez mam dost uz vypisovania ale neprekurcaj moje slova ked som orkov aj trollov odclenil...

a ze tirion nema nic s alianciou =p vsak este mal ashbringer ktory ma priamo v rucke pismenko a logo Loarderonu s ktorym tiez pochoduju alici na undercity v bfa. To logo sa berie ako sucast alikov no. Ja len hovorim to co aj blizzard a ten chce rozdelit frakcie a hordu berie ako agresorov ale moze sa to zmenit
icon
detail (l.154)
peter666555 -> tyco
  pridané 6.8.2018 18:02
No tak nakoniec som sa odhodlal to precitat (vies, vela pismenok na jednom mieste :D )

1. Nehram na darthule a zacinal som ako alik ale to je jedno, co chcem napisat v prvom bode je ze sa mi zda ze ty niesi objektivny ked vidis len to co pokazila horda a alici su stelesnenie dobra, preto pisem "Vy alici". Kebyze mas subjektivny nazor ta uznas ze alici niesu svatci, lebo niesu.

2. Nope, uz nema, ale pred prepnutou Sylvou a Garroshom ste ju mali + mate tam plno male zakladnicky z ktorych vies expit v kalimdore, plus jednu velku armadu v spodnom barrens.

3. Ta alternativna minulost je minulost kde im Garrosh tlacil karelaby do hlavny "We will never be slaves, but wi will be conquerors". Co cakas od prepnuteho ked sa dostane k moci ? Warlordi neukazuju co by bolo keby sa nenapili krvy, warlordi ukazuju co by bolo keby Garrosh vyhral v siege of orgrimmar. Nieviem ako ali strana ale expenie za hordu je take ze bojujes proti tejto iron horde spolu s frostwolf klanom, keby boli bloodlust seci tak by frostwolf nebojoval proti iron horde. Ci Durotan a spol nesu pravy orkovia?!

4. Jaj a teraz obhajujes "kaldorei" ? :D Ani frostwolf klad sa nenapil krvy a stale tu hadzes spinu na orkov ? :D Elf ako elf, ork ako ork nie ? :D ...pozri, tak ako orkovia sa napili tak frostwolf stal proti tomu, ako sa eredari pripojili k legii tak velen bojoval proti tomu, tak ako elf privolal legiu tak aj elf povstal proti tomu... stale nevidim preco by mali byt orkovia horsi od elfov, preco su orkovia lepsi od dreneiov. Vsak vacsia cast dreneiov (povodny eredary) sa rovno pripojili k legii, nevykupili sa zabitim manorotha tak ako orkovia ale budis.

5. No vodcovia hordy vela niesu lebo horda je mlada, od konca war 3 ? ...vladcovia hordy sa vystriedali len 4 z toho dvom preplo. Ale vodcovia inych ras to je ina vec. Z taurenov je cairne s jeho synom, pri trolloch bol tu voljin a teraz netusim kto je ich zastupca :D No povedzme ze tych dobrych tu vela niesu ale to neznamena ze zvysok chce totalnu anahilaciu sveta, blood and thunder.

6. Stale nechapem preco cely tvoj clanok je o orkoch :D ...Horda je spojenie 5 ras ak dobre pocitam. Ci som sa v tom stratil a piseme ze aky zli su orkovia ? :D No hej su to zmrdi no.

7. - Tirion Fordring bol jednym so striebornej ruky a vodcom Argent crusade, tento typek ma s alianciou spolocne tolko co moj undead warr. On mal vacsie pravo zabit Arthasa preto co spravil, a keby sa mu to nepodarilo tak by to dala Sylva.
- Wryn chcel rozpustit hordu ale Anduin mu v tom zabranil lebo isty cas bol v hordackych zakladniach a spolu snim si robil Questy, tam zistil ze Horda (nie orkovia ale horda) nieje taka ako ty ju tu vykreslujes. A to ze ho "human" Thrall chcel zabit spolu s ostatnymi leadrami len ukazuje ze aj samotna horda bola proti nemu;)

- Khadgar tiez nieje sucast Aliancie, je to neutralny mag pomali guardian tak ako jeho ucitel.

- To s vindicaarom tam mohol byt jedine Velen, Horde je u co sa deje s dreneimi a ich svetom. Ale fakt, ze tam boli hrdinovia oboch frakcii zamena ze horda to nemala na salame a preto tam mohli hrat aj hordaci.

8. Prvy krat bude utocit aliancia na hordu :D ak mas game time ta sadni na lod a ujdi do spodnej barrens, vsak tam mate aj chajdy postavane :D ...mali ste, potom sme ich vyplienili :D

No a toto je end of story :D ja uz nemienim vypisovat knihy a ani nemienim citat tolko viet :D takze dohodnime sa ze ty ostanes v tom ze horda je odpad ktory treba vypalit a zabrat po nich uzemie a ja ostanem v tom ze obe frakcie maju svoje temne aj svetle stranky. ;)

icon
detail (l.154)
peter666555 -> tyco
  pridané 6.8.2018 17:16
fuj ta toho je vela :D sory ale na toto nemam naladu :D povedzme ze mas pravdu a horda je najhorsia 👍
icon
detail (l.150)
1 0
tyco -> Makaveli_10
  pridané 6.8.2018 16:56 (editované 6.8.2018 17:01)
Saurfang je postava s pribehom ktoru sa blizzard snazi vyrozpravat, ork ktoreho vojny zacinaju menit a azeroth ma na neho velky vplyv. Jediny syn mu zomrel a mozno si zacina aj sam uvedomovat ze mozno dedicstvo je to dolezitjesie... Saurfang ma velky respekt ale cely ten "honor in killing" je len ako liek aby sa citili lepsie po tom ako niekoho zabiju. Ano existuje honor ale vojna je stale vojna a na tom slachetne nie je nic. A ano vrazdila po pouziti felu ktori prijali uplne dobrovolne ale ako som napisal vyssie vrazdili by aj bez uzitia felu kde sme to videli v alternativnej minulosti vo warlords of draenor kde iron horda vrazdila aj bez napitia sa z manorotovej krvi. Podla mna je dost dolezite ze warloci v alliancii nie su legalne tiez by som podotkol ze kazdy hordacky playable race je warlock okrem Taurenov. Ohladom tich mongolov a grekov etc k tomu sa vyjadrovat nebudem. Nemozem prirovnavat orkov k ludom. Pre orkov je bojovat to iste ako pre ludi dychat. Je to v ich fantasy a orkovia a trollovia etc to je uplne klasicky fantasy material ktori sa hodi pre antagonistov. Vyssie v diskusii som sa tiez pokusil porozpravat o tom ze preco hovoria ze horda su zaporaci ano vieme ze ludia su zakerni ale presne tak ako vieme coho su schopni ludia tak isto je to v nature orkov mat v cele WARCHIEFA a bojovat a dufajuc raz umriet v boji. Ja si stale rad zahram takeho "zleho" orka vo wowku a nahodou sa tesim na Maghari orkov v bfa ktori su tiez byvali prezivsi z iron horde z draenoru.
icon
detail (l.150)
tyco -> peter666555
  pridané 6.8.2018 16:46 (editované 6.8.2018 16:59)
Preco pises "vy alliancia" kde vidis ze som pisal neico take. Ja viem ze slovaci a cesi su die hard Hordaci (vid. Drak thul server) ale praveze vy nieste objektivny ale slepy lebo ste zacali hrat warcraft od warcraft 3... A vidis ako sa myslis. Alliancia nema ziadnu zakladnu v Kalimdore presne naopak... Thremore bol zniceny na prach, Night elfovia boli vyvzradeny a vyhnani z fellwoodu, ashenvale a z azashary a len pred malou chvilkou bol zniceny darkshore aj darnasus tak mi povedz pekne ze kde Horda nechala alicke utocisko v kalimdore? A vojneske tazenie nebolo len v gilnease... Nejako si zabudol ze garosh si zacal robit vojenske zakladne na novom vzniknutom ostrove vahsjir odkial mal v plane utocit na stormwind a tak tiez gilneas potreboval kvoli pristavu. Presne to hovori aj Wrathion the black prince v pandarii ze kym horda sa snazila vyuzit chaos cataclysmu na dobyvanie tak zatial alliancia sa snazila navratit pokoj a mier do sveta sam to povie pri plneni questu na legendary cloak a ako hovoris ze posadnuti krvou orkovia by uz nikdy tu genocidu na draeneiov znovu nesposobili tak sa myslis lebo presne tu istu hordu mozeme vidiet v alternativnej minluosti na cele s blackhandom a gromom a inymi warlordami kde sa ziadnej manorotovej krvi nenapili a co 1 vidis ked vojdes do draenoru? Ako tato iron horde zhadzuje nevinnych civilistov do fuel enginu pre dark portal. Warlord of dreanor je presne o tom ze co ak by sa orkovia nikdy nenapili monorotovej krvi tak ci tak by vyvrazdili svojich mieromilovnych susedov draeneiov... Za dalsie vidim ze v tom mas zmatok. Ti night elfovia ktori su sucast alliancie nie su ti ktori privovali legiu do azerothu to boli HIGHBORNE cize QUEL DOREI a to je uplne ina kasta elfov, elfovia ktori su sucastou alliancie su KAL DOREI a ti bojovali proti highborne a odvratili celu legiu v cele s jarodom shadowsongom a polobohmi potom sa ukaze ze im pomahali aj taureni ktori boli obdareni cenariusom a narastli im parohy (highmountain taurens) takze nie night elfovia nemaju nic s legiou. To highborne to posrali ako orkovia. Za dalsie kolko tich "dobrych" orkov vodcov ponas? Kolki z nich boli dobri? Blackhand, Orgrim alebo Ner zhul a Gul dan? TOTO boli warchiefs kym prisiel Thrall. Thrall bol iny od tichto orkov lebo bliizard chcel vytvorit novy pribeh pre orkov ze sa vykupia z toho vsetkeho zla. THRALL ma blizsie k ludom nez orkom je to dokonca JEDINY orc ktori ma obocie a sam blizzard priznal ze thrall ma blizsie k ludom ako k orkom sam Garosh mu povedal ze Thral nie je pravy ork. Thralla vychovali ludia mozno aj preto. Preco thrall opustil kreslo lidra u hordy? Ano chcel sa venovat zachrane sveta pocas cataclysm ale pravda bola aj taka ze orkovia zacinali byt nespokojni a potrebovali noveho WARCHIEFA niekoho kto ich zase povedie do vojny a tym bol Garosh. Thrallova horda je davno prec a blizzard to davno zmenil a vracia hordu k jej korenom. Ja ked hram hordu tak sa aspon sa netvarim inak. To akoby si hral sitha v swtor a rozpraval o rovnovahe. Ano horda bola napomocna a dokazala ze vie pomahat a boli u wrath gate a v silithuse ale je to Tiron kto zabil lich kinga a Wryn spravodlivo zachrani Garosha pred tym aby ho Thrall nezabil a nerozpustil hordu v tbc to bol Velen kto ocistil sunwell a draenore to bol khadgar kto viedol frakcie dokonca na konci s Yrel ktora na konecom cinematicu keca s khadgarom a v legione to bol znovu khadgar s velenom a ilidanom v tomb of sargeras a neskor sme sa vdaka draeniov dostali na Argus s lodou Vindicaar a zase to bol velen, ilidan a magni ktori nam pomaha v Antoruse. Cataclysm zachranil Thrall s aspectami a to je jediny orc s obocim LOL! Ludsky ork :) Dlhy clanok vedel by som toho napisat viac asi som toho dost vynechal ale po prvy raz bude na Hordu utocit alliancia. Naposledy vo warcraft 2 ku ktoremu Battle for Azeroth na blizzcone blizzard prirovnaval.
icon
detail (l.110)
Spiritak -> Telco23
  pridané 5.8.2018 20:29
Súhlasím úplne so všetkým čo si tu napísal. Nový systém je super, len škoda že odmeny za PvP sú úplne nepoužiteľné.
icon
detail (l.79)
Andread -> Vo35ka
  pridané 5.8.2018 13:18
Neviem co myslis pod "magiou" ale Scourge za cias Arthasa a Nerzula nekonala v zaujmoch ani zbranami od Burning Legion.
Azerite je taka substancia ale opakujem Sylvanas ako undead je immuna voci demonic power. :)
icon
detail (l.73)
Vo35ka -> Andread
  pridané 5.8.2018 12:21
no neviem ci je voci tomu imunna kedze pohroma bola vytvorom plamennej legie cize artas ju zabil magiou plamennej legie :D tak ma neprekvapuje to jej spravanie
icon
detail (l.120)
2 0
jacobfox -> SGoE
  pridané 5.8.2018 11:50
ale cely film cgi by bol extremne drahy, s hercami to je lacnejsie a rychlejsie
icon
detail (l.154)
peter666555 -> tyco
  pridané 5.8.2018 10:57
Keby celkovo horda chcela len krv a vrazdila masovo tak by sa drviva cast vojny odohravala v eastern kingdoms lebo by im horda nedala vydichnut. Ak si dobre pamatam tak jedine vojenske tazenie proti alikom v Eastern bolo na Gilneas. Inac sa armady hordy neposunuli v nepriatelskych liniach ani na meter. (nepocitajme teraz tuto vojnu :D ) Keby Horda zila len pre zabijanie a krv tak by ste vy Alici nemali ani jednu alicku zakladnu v Kalimdore. Keby orkovia bazili po krvy ako pises tak by urcite Grom nezabil Manorotha. Orkovia boli hajzli ked ich ovladala demonia krv ale potom sa vykupili a urcite by tu istu chybu nezopakovali. Taktiez Taureni ktorych opisujes ako indianov, no mi nechci tvrdit ze maju na rukach vacsiu krv ako ludia co tam povrazdili 3/4 trolliej populacie a potom ich umiestili do taborov a spravili si z nich otrokov (praca oslobodzuje), ale oni mohli lebo trollvia su zli a chceli vyvolat znova Sargerasa . Mi nevrav ze aliancia je stelesnenie dobra. Vsak sa pozri aku genocidu spachali Night elfovia ked vyvolali Sargerasa. Night elfovia to posrali minimalne tak ako orkovia lebo kôli elfom tu bola legia a kôli elfom nabehli orkovia do azerothu. Nie p. "Tyco", Horda ma na rukach rovnaku krv jak aliancia, rovnako to posrali a to vo velkom ale niesu ztelesenie zla, nesnivaju o tom ze raz obesia kazdeho alika ktoreho stretnu. Ale suhlasim s tebou ze velka cast Hordy je necivilizovana a namiesto obedneho caja radsej idu lovit daku zver ale to z nich nerobi netvorov. Preco sa potom Anduin zastal hordy na konci pandarie ? Preco Varian ktory videl co spravili orkovia v prvej vojne nerozpustil Hordu ? Neverim ze len koli tomu aby sa mohlo dalej hrat za Alianciu a Hordu. Skus porozmyslat aj o tom ze tvoja aliancia hrdo stala po boku hordy v Silithuse pred Cthunom, pred Black Citadel v Shadowmoon. Ze spolu s Hordou dorazili Nelthariona a spolu celili Legii na broken shore. Ak je jedna zenska schopna upalit vacsinu elfov v ich domovoch tak coho by bola schopna cela bloodlust Horda? Ja verim tomu ze by sa postavili pred brany Sargerasovej hrobky a branili by ju este viacej nez legia len aby aliancia padla.
icon
detail (l.93)
1 0
Makaveli_10 -> tyco
  pridané 5.8.2018 9:04
Ako som spomínal niektoré časti hordy sú pokope hlavne z dôvodu prežitia(u undeadov to platí dvojnásobne, tí by tam najradšej neboli keby nemuseli). To čo robia undeadi v Lordaerone a Undercity vedia výhradne oni.(Vo veľa quest chainoch robíš zlobu ale nakoniec sa obrátiš proti tomu viď Hillsbrad Foothills Sludge farm.) A keď už spomínaš orkov tak áno vraždili ale až po požití Felu ktorý som taktiež spomínal. Predtým tam žili spoločne obe komunity(btw: Saurfang má ešte doteraz psychicky labilné momenty z vraždenia draeneiov). Aký je potom rozdiel medzi tým keď zasvetili kelthuzada do nekromancie a pomohil šíriť zlo a keď nakazili Orkov a tí šírili zlo? Máš veľmi subjektívny pohľad na vec. Ale áno súhlasím že v horde je viacej zla ako v Alliancií, ale to gro hordy (Orkovia, Trollovia a Taureni) je stále veľmi čestné a bude v následujúcim datadisku podľa mňa hrať veľkú úlohu. Keď už hovoríš o dobyvateľoch a defendroch tak potom každá historická "ríša"(gréci, rimania, mongoli,..) boli zlí ? :D.A to že su warloci illegálne v Alliancií nič nemení na tom že tam sú lol.
icon
detail (l.79)
1 0
Andread -> peter666555
  pridané 5.8.2018 1:11 (editované 5.8.2018 1:11)
Pre tych bude stacit Calia Menethil
01 02 03 04 >>