01 02 03 04 05 >>
icon
detail (l.147)
nessundorma -> nyxxin
  pridané 1.10.2014 20:50
diky, pozrel som to, mam to tam :D
inak dal som si ten mod co si pisal, ten Warzone ... ale zatial som nic nevidel, kedze som to mal pustene asi hodinu a to som bol len v jednej jaskyni... ale pocitam ze ked vyjdem von, tak to tam uz bude, lebo pri loadnuti mi to napisalo ze warzone added alebo nieco take.
icon
detail (l.97)
1 0
nyxxin -> nessundorma
  pridané 1.10.2014 16:18
Choď do priečinka kde je Skyrim nainštalovaný, a pozri v podpriečinku Data, či tam sú súbory Dragonborn.esm a Dragonborn.bsa. Keď máš Legendary edíciu, tak by si to mal mať.
icon
detail (l.147)
nessundorma -> nyxxin
  pridané 1.10.2014 13:55
no tak tie vlasy ma sklamali, skoda.
Teraz rozmyslam nad tym modom, co je na nexuse, co zmeni vsetky mesta. (tusim dawn of ... volaco :D)Vraj to vyzera o dost krajsie. Len je treba na to tusim dragonborn a ja neviem ci datadisk mam) a neviem ako to zistit.
icon
detail (l.97)
nyxxin -> nessundorma
  pridané 1.10.2014 10:30
ApachiiSkyhair, aby sa dal používať tak naozaj musíš vytvoriť novú postavu alebo upraviť existujúcu postavu pomocou módu http://www.nexusmods.com/skyrim/mods/20092/?
Dá sa to aj bez módu cez príkaz v hre, ale toto by malo byť menej zabugované.

To ENB si mohol aspoň vyskúšať, dobre sa to kombinuje s módom na nasvietenie. Performance verzia je celkom dosť dobre zoptimalizovaná a dajú sa ešte nastavovať detaily a výsledok je oveľa lepší. Ale je pravdou, že inštalácia je komplikovanejšia. http://www.nexusmods.com/skyrim/mods/30936/?
Plánujem sa s týmto ešte pohrať, keď prejdem DLC a pokúsim sa nainštalovať čo najviac z tých odporúčaných módov nech vidím, čo ešte dokážem z toho vytiahnuť, keď tak aspoň na screenshoty. :)

Ešte toto by som spomenul, vyzerá to dosť zaujímavo:
http://www.nexusmods.com/skyrim/mods/9494/?


icon
detail (l.147)
nessundorma -> nyxxin
  pridané 1.10.2014 1:36
zmenme temu :D
pocuj, mam nexus (ten mod som pozrel, je to ten co si pisal, realistic lightning overhaul) ako vyzera to pekne, tam kde je svetlo ale inak sa mi nepaci, ze sa postavim fakt 2m od fakle, tam je stol a ja nevidim co je na nom polozene... musis vzdy pouzit to kuzlo, pretoze sa bojim ze nieco nezbadam co sa da zobrat.
Nemas nahodou pouzity mod ApachiiSkyHair ... malo to zmenit vlasy ale nejak mi to nic nespravilo a nemozem sa docitat, ci to funguje na vsetky postavy v hre, alebo len na novo vytvorene. Nemam pocit ze by sa nieco zmenilo (vsetko instalujem cez nexus) dnes som dal cold & wet mod a ten hned naskocil, tak ako aj vsetky ostatne (super je, achieve that) ten je skvely. z toho ENB som nedaval NIC, bojim sa ze mi to potom uz nepojde (teraz mam legendary edition, cize hd textury a nastavilo mi to same na high, takze sa bojim ze ked nieco markantne vylepsim, tak to uz bude chodit zle
icon
detail (l.97)
nyxxin -> nessundorma
  pridané 30.9.2014 21:02
Ja som len chcel povedať, že hra môže byť len krajšia len ak narastú čísla pri technických zložkách grafiky. Či ti na tom záleží, alebo nie je, je teda jedno. S nijakou novou technológiou zatiaľ nikto neprišiel. Stále sa používajú engine na rovnakých princípoch a zvyšujú sa len polygóny, rozlíšenie textúr a pod.

Škoda, že nevieš aký to je mód (čo nemáš Nexus Mod Manager?), tiež som to mal raz tuším podobne. Ale tak všetko sa dá nastaviť, ale na celkové vylepšenie nasvietenia treba mať hlavne nejaké ENB. Teraz používam Realistic Lightning Overhaul, spolu s Realvision ENB (Performance) a celkom mi to zatiaľ stačí, hoci je to len základ a nie je to ani príliš náročné. Tma v noci sa mi celkom páči, keď tak použjem fakle. :D

Skyrim som najprv dlho hral bez módov, potom som po čase zmódoval a hral ďalej, prestal a zase začal, takže len vďaka módom som v hre strávil oveľa viac hodín. Módy sú super, a vôbec nevadí, že už si hru prešiel, keď si ju upravíš a je z toho zase niečo nové. Sú zase hry, ktoré vydržia veľmi dlho. Skyrim hrám už na druhom PC, a určite si ho dám aj na treťom ak bude, snáď v 4K. :D

Len PC-čkári radi hrajú staré hry? Čiže vôbec na konzolách neexistujú remaky a remastery a nikto si ich už nezahrá, keď už to raz hral? :D Nevidím na tom nič zlé, keď niekoho môže baviť hrať aj starú hru, nie každý musí mať prístup prejsť a zahodiť (asi najlepšie do bazáru).
icon
detail (l.147)
nessundorma -> nyxxin
  pridané 30.9.2014 19:47
je mi luto, nezalezi mi na cislach. Ak je hra krajsia ako ta pred nou, tak je jednoducho krajsia.
Kolko krat sa stale ze niekto prisiel s novou technologiu, ze toho aby zvysil polygony, a pod... nie kazda hra potrebuje OPEN WORLD, ako si teraz vsetci myslia. Nie kazda hra musi mat REALNE SVETLA, ako si pisal... len tak mimochodom, ja prave hram skyrim na pc, aj ho mam zmodovany (ciastocne) prave dnes som si dal mod na SVETLA! neviem ako sa to volalo, ako vyzera to pekne, ale asi to odinstalujem... preco? Lebo je to tmave jak hovado, tam kde je svetlo je to pekne, ale 2m odtial je TOTALNA TMA... cize musim pouzit kuzlo na svetlo a potom to je zasa presvetlene. Takze v podstate sa mi to nepaci.
Ale tym nechcem povedat ze mody su zle... len maju jeden problem
Ak hras hru ked je nova, tak mody neexistuju... cize ju hras tak ako vysla, a ked uz zacnu vychadzat, tak som ju presiel a mody su mi uz na prd.
Ja viem, ze pckrari radi hraju stare hry (vidiet to teraz aj na indie scene) , ale ja nie, ja hram nove hry, ktore prejdem a vymazem a viac nehram!
Odmietam hrat Counter Strike, Diablo 2, alebo WoW 100rokov, 100 000 000 hodin.
pbeclik
  pridané 30.9.2014 13:56
komu vyhovuje PS4, ten si ju lacnejsie obstara na bestcena
icon
detail (l.97)
nyxxin -> nessundorma
  pridané 30.9.2014 12:54
Typický konzolák, na ničom mu skoro nezáleží, zvyknutý brať a vychvalovať čo mu dajú. Hry vyzerajú krajšie, len ak sa menia čísla. Ak sa zvyšuje rozlíšenie textúr, počet polygónov, počet textúr, počet a rozmanitosť objektov, veľkosť sveta, počet efektov, a samozrejme aj rozlíšenie. Ale o číslach to nie je, však? Samozrejme pokroky môžu byť, ale vždy sa bude narážať na nedostatok výkonu, a bude treba kompromisy a orezávať. K čomu je pekná grafika, keď hra je skoro nehrateľná a padá pod 30 FPS?

Módy sú na konzolách, áno, v skoro zanedbateľnej miere oproti PC. No, tak mi ukáž zmódovaný Skyrim na PS3 rád ho porovnám s tým na PC... :D
Módy na konzolách znamenajú hlavne pirátstvo a cheaty a hlavne porušuješ pravidlá používania, začo ti konzolu môžu zabanovať. Vážne, veď to je skoro to isté ako na PC... :D
icon
detail (l.147)
nessundorma -> nyxxin
  pridané 30.9.2014 12:37
typicky pcckar... hlavne su CISLA!!! Je jedno ze hry vyzeraju krajsie... problem je ze sa cisla nezmenili... mne je uplne jedno ci hra bude v rozlisenii 10x10 jak na starej nokii a AA ani nebude poznat... ked bude vyzerat ako vyzeral v dobe vydania Uncharted 3, alebo FF13 alebo Halo 4 ... je mi uplne jedno ake tam BOLI CISLA!
Ta hra proste vyzerala krajsie ako hry pred nou! To je to co ma zaujima

a posledna vec... MODY SU AJ NA KONZOLACH!!! Uz si to vtcte do tej pc hlavy! Len obmedzeny pcckar to nechce vediet.
MODY SU AJ NA KONZOLACH!
icon
detail (l.97)
nyxxin -> nessundorma
  pridané 30.9.2014 11:35
Vieš ty čo vôbec znamená posun? Posun znamená že nehráš už na 30 FPS, ale na viac, napr. 60. Posun znamená, že nehráš 10 rokov na 720p a menej, ale prejdeš na natívne 1080p. Posun znamená, že nehráš stále bez AA a na nízkych detailoch... Posun znamená, že všetky textúry nie sú maximálne orezané aby sa vošli do malej RAM. A tak ďalej, a tak ďalej.
No v ktorej z týchto vecí sa oldgen konzoly za svoju generáciu doťahovali na PC? V ničom, lebo ich výkon bol celú generáciu rovnaký.

PC hardvér bude vždy drahší ako konzolový, lebo i jedného ide, aby cena bola čo najvyššia a u druhého aby bola čo najnižšia.

Ceny hier musíš ignorovať, lebo tento argument sa ti vôbec nehodí. PC sa predsa nemôže oplatiť, však?
Ľahšie je napísať že zaplatiť 350 je lepšie ako 900. Ale 350+1000+135 = 1485 (20 nových hier za 50 a tri roky multiplayeru) a 900+600 = 1500 (20 nových hier za najviac 30 ale skôr menej) už tak super nevyzerá, že? Zaplatíš po čase rovnako alebo ak hráš veľa aj menej, ale kvalitu a možnosti máš neporovnateľné lepšie na PC! Napr. teraz Watch Dogs stojí aktivačný kľúč okolo 12 eur na PC a na PS4 zaplatíš minimálne 40 eur za krabicu, za digitál ešte viac! Aj keď hry kúpiš po čase v zľave a akcii, stále budú na PC pokojne aj o o polovicu lacnejšie!

To, že Slováci kradnú hry nie je argument proti PC. Skôr by som povedal, že pretože na konzole sťahovať zatiaľ nemôžu, tak sa im ešte dokonca "oplatí" aj 3-násobné drahé PC ako konzola.

Všetky tie 4 veci, ktoré si vymenoval sú samozrejme aj na konzolách. Až na "malý" rozdiel, na konzolách nemáš módy ani nemôžeš pracovať. Ďalší bod pre PC. Ty výčet hráčskej komunity. :D


icon
detail (l.147)
nessundorma -> nyxxin
  pridané 29.9.2014 23:27
ak tvrdis ze konzole sa graficky neposunuli za posledných 7 rokov (alebo kolko su na trhu, myslim ps3 a x360) tak nema cenu sa dalej o tom bavit.
Pretoze to bude nechces vidiet, alebo si vazne slepy.
To ze na pc je vsetko krajsie je fakt, o ktorom ale plati dalsi fakt, peniaze. Ja stale tvrdim ze na pc za E349 kolko stoji nova ps4 (uz bude pomaly aj x1) ti hry nepojdu tak dobre a v takej grafike. To je vsetko, chces lepsie, hraj na pc, ale aj viac zaplatis, to je jedine co tvrdim... a takisto tvrdim ze nie kazdy chce platit viac.
Ceny hier ja do uvahy moc neberiem, pretoze nekupujes (pokial nie si blazon a fanatik a zavisli) kazdy mesiac. Kupis hru z casu na cas a mozes ju kupit v akcii, v zlave, neskor ked bude uz cena nizsia a pod... a to nehovorim o tom, ze vacsina slovakov stahuje.
A pokial ide o tie indy hry, tak je mi luto, to je pravda. Dnesne pc je vyuzite hlavne na 4 veci
1. Facebook
2. Indie hry
3. Porty z konzol (ktore treba modovat)
4. Porno

to je vycet vacsiny hracskej komunity na pc... cest vynimkam ktory na pc aj PRACUJU!
icon
detail (l.97)
nyxxin -> nessundorma
  pridané 29.9.2014 22:53
Čo znamená rozdiel dve triedy v grafike? To je nejaká tvoja nová bezvýznamná jednotka? Moje subjektívne hodnotenie je že hry vyzerali na starých konzolách otrasne po takmer celú generáciu okrem ich štartu, súdim podľa mojich skúseností naživo. Samozrejme, nejaké menšie posuny boli, napr. GTA V je lepšie ako GTA IV, ale zase FH2 je horšie ako FH a CoD bolo stále rovnaké a takto môžme pokračovať ďalej. Pre mňa je to o to zábavnejšie, že keď prišiel oldgen (PS3 a X360) tak mali dotovaný high-end hardvér a teda prekonávali moju vtedajšiu zostavu. Ale tak dva roky po ich vydaní (2008) som upgradoval a už som mal PC ktoré bolo bez problémov oveľa výkonnejšie a teraz pri nových konzolách je moja zostava je už od ich začiatku lepšia, to samo o sebe hovorí dosť o tom, kam sme sa vlastne dostali.

Samozrejme, že orezávať grafiku pri náročných tituloch musím, ale aspoň môžem orezať to, čo chcem ja. Nie je to to isté pri konzole. Hral som BF4, na jednej konzole ide 900p, na druhej 720p, zhruba tak na medium nastavenia. U mňa išlo na 1080p 4xMSAA mix ultra a high detailov a framerate podobný, alebo skôr lepší. Bol som na tom rovnako ako konzoly lebo nemám všetko na ultra? Nie, nie som, takže tento tvoj argument je jednoducho neplatný.

Taktiež predpokladám že aj moje očakávané pravdepodobne náročné tituly mi pôjdu lepšie ako na akejkoľvek konzole a viac mi ani netreba. Ten výkonový rozdiel aký mám oproti konzolám nie je zase tak veľký, ale je dostatočný na to, aby som sa mal oveľa lepšie a nie je to len o výkone, ale aj o ostatných výhodách mojej platformy k tomu.

Len keď chceš hrať stále na maxime, tak potrebuješ stále nové železo. Ale nie je to nútenie, je to len využitie vyššieho výkonu. Ja som kupoval mainstream hardvér i grafiku, takže som počítal že nebudem hrať na max, takže nikto ma k ničomu nenúti, sám som si vybral a budem vyberať to čo chcem. Dokonca keby hry nevedeli využiť aj stále nové výkonnejšie grafiky, tak by ich firmy nemuseli vydávať a vývoj by sa zastavil.

Ale veď ja som len neznalý a zabednený, tak čo tam po tom. Niekto, kto súdi PC hranie podľa svojho podpriemerného notebooku a jeho top prínos do diskusie je len nezmyselne nadávať na indie to určite vie lepšie.




icon
detail (l.147)
1 0
nessundorma -> nyxxin
  pridané 28.9.2014 16:16
skusim ti to vysvetlit este raz... kedze nemozem pisat pomalsie, tak skus CITAT pomaljsie (aby si to pochopil)
hra ktora bola vydava na zaciatku existencie x360 alebo ps3 vyzerala o dve triedy horsie ako hra ktora bola vydana minuly rok. To je fakt (samozrejme hovorim o tych dobrych) ani na pc nevyzera kazda hra ako Crysis 3 na ultra (to v podstate ani jedna, ale to je teraz vedlajsie)
to ze teraz vyjde hra, ktora bude vyzerat horsie ako jej predchodca z pred dvoch rokov, nie je chyba konzole, je to dôsledok toho, ze su tu nove generacie konzol a tak snazia presadit tie nove, co je logicke. Je to o peniazoch.
Ak to budes citat dostatocne pozorne, tak ti to vysvetli tvoje prve dva odstavce.
A pokial ide o ten treti, tak je to trosku diskutabilne (a nefer) preco?
No ak ti vadi, ze ps3 alebo aj ps4 ma podradnejsiu grafiku a nechces ist preto, ze neponukaju to top co je dnes mozne... tak chod niekam s tvojim nastavenim grafiky.
Ak na pc mas orezavat grafiku a to ti garantujem ze pri takom W3 to robit budes, tak potom to nie je nahodou to iste ako pri konzole.
Ved ani tam ani tam nemas tym padom to najlepsie, nie nahodou?
Takze aby si hral hry na pc tak ako maju vyzerat a aby zodpovedali tomu naj, tak musis mat na to dostatocny HW, cize sa dostavame k podstate tohto komentu... NUTIA ta kupovat nove zelezo
Ale kedze si len neznaly a zabedneny a hlavne NEFER pcckar, tak si myslim opak
icon
detail (l.97)
3 0
nyxxin -> mantor
  pridané 28.9.2014 14:13 (editované 28.9.2014 14:13)
Presne, vždy ma pobaví ako na PC požadujú "ultra" ako keby iné nastavenie neexistovalo, asi rovnako ako neexistuje na ich konzolách. Ale tam, na konzolách nikoho netrápi, že im nič ultra nejde, že sú tam hry totálne orezané dokonca až pod low nastavenie PC verzie. Že tam hry bežia v špeciálnych rozlíšeniach, 30 FPS a menej. To nie je problém, ale keď hra nejde každému na PC na ultra, to už problém je. A nikoho nezaujíma dosť podstatný fakt, že keď PC hráč vymení hardvér, tak si staršie hry ktoré mu nešli najlepšie, vďaka spätnej kompatibilite zahrá na vyššej alebo rovno maximálnej kvalite.
icon
detail (l.165)
1 0
mantor -> nyxxin
  pridané 28.9.2014 13:47 (editované 28.9.2014 13:48)
>Re: RE:nyxxin
Asi tak, to je taka konzolova predstava , ze vsetko sa hra na "ultra" inak to nema zmysel. Tak ako pri Shadow of Mordor poziadavkach. A potom aj vznikaju tie smiesne nazory, ze upgradovat je nutne kazde 2 roky. Kazdy PC hrac upgraduje ako chce a podla toho kolko chce do svojej zaluby vrazit.
Klasicky zivotny cyklus konzoly vs PC zacina na high a potom postupne aproximuje ku low a ku koncu taka mizerna kvalita v niektorych tituloch ani nastavit nejde. Ak niekomu obdobny cyklus staci , nemusi upgradovat vobec.
icon
detail (l.97)
nyxxin -> nessundorma
  pridané 28.9.2014 13:26
"Pozre hry na x360 a pozri si hry v roku 2013"
Čo má toto znamenať, aké hry a kde? :D Skús sa vyjadriť konkrétnejšie.

Povieš mi, "pocuvas sa?" a hneď za tým, že "ano, vyvojari budu zasa tlacit na ludi," takže súhlasíš s tým čo som napísal.

A inak neviem o tom, žeby na PC hráčov niekto tlačil aby kupovali dokonca KOPEC nového železa. Na PC máš predsa nastavenia grafiky, takže nepotrebuješ pri nových hrách okamžite nový hardvér, to si môže myslieť len neznalý konzolák.
icon
detail (l.147)
nessundorma -> Panchozy
  pridané 28.9.2014 12:54
ty si asi tiez nepochopil o co mi islo... niekto napisal, ze tu vidíme ako vyzerali hry pred tym ako vyzeraju teraz... vraj ziadny rozdiel.
Ja hovorim ze medzi hrami ked x360 prisiel na trh a medzi hrami teraz je v grafike PRIEPASTNY rozdiel. Ale kedze su tu nove konzole, tak uz sa da ocakavat, ze hry sa na stare konzole budu flakat... co je pochopitelne
icon
detail (l.147)
nessundorma -> nyxxin
  pridané 28.9.2014 12:53
pocuvas sa? Pozre hry na x360 a pozri si hry v roku 2013. mozno pochopis o com sme sa bavili.
A ano, vyvojari budu zasa tlacit na ludi, ked pride ps5 v roku cca 2020 (ak este ludstvo bude)
to je to iste, ako vyvojari tlacia na pcckarov, ked bude vonku Witcher 3 alebo Crysis 4 aby si kupil KOPEC nového zeleza
icon
detail (l.97)
1
nyxxin -> nessundorma
  pridané 28.9.2014 12:22
Tak čo keď hry ani na nextgene nebudú neskôr vyzerať lepšie, lebo zase budú zlí vývojári tlačiť na ľudí aby kúpili ďalšiu generáciu?
01 02 03 04 05 >>