01
icon
detail (l.161)
vvayne
  pridané 31.12.2015 9:32
Hm. Hned na uvod, snaz sa drzat slovenskych slov tak dlho, pokial to ide. Napr. Update je Aktualizacia. Prilis casto zacinas vety casticami. Aby, Ak, Toto. Skus napisane vety prekopat bez zbytocnych slov, po tom co ich napises a vytvorit suvetia.

Priklad:
Ako som už spomínal, jedná sa prevažne o ekonomickú stratégiu a simuláciu stredovekého života európskych rodín, preto hra nesadne každému. Je určená predovšetkým pre starších hráčov, keďže si vyžaduje sústredenie a rozumné uvažovanie. Tak či onak, mladšej generácii by mohol tento titul pripadať tak trochu nudný.

Aby som vám obsah hry priblížil lepšie, začnime od začiatku. Vráťme sa do momentu, keď si vytvárate svoju prvú postavu.

Po začatí hry sa ocitáte v meste, ktoré si sami zvolíte. Ako jediný člen vášho rodu vlastníte len chatrč, v ktorej bývate. Aby váš stredoveký príbeh neskončil fiaskom hneď po smrti vašej jedinej postavy, je veľmi dôležité založiť si rodinu.

By som nahradil:
-The Guild 2 je ekonomická stratégia zo stredoveku Európy, odohrávajúca sa vo vam zvolenom meste, v malej rodinke, v malej chatrči. Rodina je dôležitá, potomstvo rozvíja rodovú líniu rodiny a hra tak neskončí po smrti prvej vygenerovanej postavy.-

Hru som nehral, tak len hadam, ale mas v recenzii prilis zbytocnych slov. Pride mi to ako umele nafukovanie obsahu, ako vzduch v sacku cipsov. Niekto to po tebe aj cita, a ludia chcu nieco ako "obed v tabletke kozmonauta", hutne vety a spojenia na malom priestore. Ja to tiez neviem uplne dokonale, kdeze. No ked nieco pisem, tak na to myslim.

The Guild 2 som nikdy nehral, hoci hru mam v hladaciku, ci skor mal som, teraz ma uz ani tak nelaka, a hlavne nemam na takyto zaner dostatok casu. Dakujem vsak sa recenziu, aj ked trosku kostrbatu. :)

Pokracuj vsak v pisani, ak ta to bavi, zacat nejak treba, a hlavne nenechaj sa odradit hnidopichmi ako ja. :)
icon
detail (l.39)
BroDan -> vvayne
  pridané 1.1.2016 18:50
Vďaka za názor, s tým prílišným opisovaním máš možno pravdu, keďže som sa doteraz venoval hlavne beletrii. Už 5 rokov píšem beletriu. Mne prišla trošku kostrbatá aj tá tvoja alternatíva, asi to bude vec pohľadu no :D Ale každopádne vďaka za názor, niečo si z toho určite vezmem ;) Hoc sa mi v beletrii darí, vďaka nej som zvyknutý na všetky druhy kritík :) Takže vďaka :)
icon
detail (l.161)
vvayne -> BroDan
  pridané 2.1.2016 7:22
Ano mas pravdu nenapisal som to o nic lepsie, len kratsie. :) Recenzia ma podavat informacie, tam kvetnate opisy skor vadia.

priznam sa ze tou beletriou si ma trochu prekvapil, neposobis tak "vypisane" alebo ako by som to opisal... Autor je vzdy o myslienku ci krok pred citatelom, a z tohto mi to tak nepripada.

Ospravedln prosim moju intergalakticku drzost, nemyslim to v zlom - vazim si kazdeho kto nabrie odvahu "ist s kožou na trh".

A drzim palce, urcite sa nenechaj mojim nazorom odradit alebo negativne ovplyvnit.
icon
detail (l.39)
BroDan -> vvayne
  pridané 2.1.2016 21:28
Nemôžeš posudzovať schopnosť písania beletrie z recenzie na hru :D ale ok, už to nechajme tak
icon
detail (l.161)
vvayne -> BroDan
  pridané 3.1.2016 12:06
Prečo nie? Recenzia je jednoduchší žáner, okrem toho mnohé z skúsenosti z beletrie môžeš uplatniť i tu.... Okrem toho v skutočnosti používaš oveľa menej nápadov....

Na fotografovanie tiež nepotrebuješ nevyhnutne zrkadlovku, lež dobré svetlo a kompozíciu...

Sorry nedalo mi to nejde mi to do hlavy nejak...
icon
detail (l.39)
BroDan -> vvayne
  pridané 4.1.2016 0:09
Heh :D ok, tak to nechaj tak ak ti to do hlavy nejde :D netlač to tam nasilu :D
01