01 02 03 04 05 06 07 ... 19 >>
icon
detail (l.161)
bulli042 -> NgeNious
  pridané 14.4.2019 16:17
Asi tak. Funkcie mal mať v dnešnej dobe už pri vydaní. Nič by som nepovedal, keby vyšiel v tej istej dobe ako Steam. Je to choré celé ako to je a nechápem ľudí, ako tomu ešte aj tlieskajú.
icon
detail (l.130)
NgeNious -> bulli042
  pridané 14.4.2019 16:04
Najlepšie je že už vedia aké funkcie tam majú bať,aké tam chcú hráči ale stále tam je velké hovno
Len kupované exkluzivity
icon
detail (l.155)
Majcip -> NgeNious
  pridané 13.4.2019 9:44
To by nemalo potom zmysel vydávať hru a poskytovať ju na tejto platforme ak im z toho nekapne dačo.

A ak myslíš vývojára, ktorý je platený ešte pred vydaním hry tak áno neuvidí lebo on zobral peniaze od niekoho iného a teraz ten iný sa snaží získať späť tie peniaze a zarobiť natom aby mohol platiť z týchto peňazí ďalší vývoj.
icon
detail (l.169)
Rellik -> mantor
  pridané 11.4.2019 10:57
THQ Nordic AB releases their Q2 financial reports around Mid May 2019.
icon
detail (l.187)
WampyR
  pridané 10.4.2019 21:44
to Kingsley:
ale ty napises jednu vetu a ako dokaz uvedies priklady, ktore si rozporuju pripadne rozporovali v minulosti, s tym co tvrdis to preto :)- suhlasim, ze treba hodnotit celu tvorbu, ale je tiez treba brat do uvahy vyhlasenia spolocnosti a ich nasledne ciny, ktore su casto v rozpore, ako tvoje argumenty vs realita. Ak podla teba par slabsich hier nic nedokazuje, tak potom musi platit aj to, ze par hitov tiez nic nedokazuje. :)

- Capcom bol..da sa povedat v krize identity v tej dobe, lebo mu vela veci nevychadzalo....Resident Evil 5 bol prijaty fanusikmi vlazne aj ked to bol dobry diel (ja som ho presiel 8x), ale predaval sa najlepsie z celej serie. Uz po Resi5 fanusikovia kricali, ze chcu navrat ku korenom, ale sam Capcom ich ignoroval a isiel do toho, ze tlacil svoju akcnu viziu v podobe Resi6 s odovodnenim, ze chcu rozsirit hracsku zakladnu a tym aj prachy zo znacky. Do toho sa pridal nezmyselne drahy merchandising v podobe kozenej bundy a ked sa nakoniec ukazala "kvalita" Resi6, tak bolo o pruser postarane. A nasledny fail s Resident Evil Umbrella Chronicles, tak to bol Capcom zrely na krach. Ved kvoli tomu aj pozatvarali nejake svoje pobocky. Resi7 bol celkom odvazny pokus o zachranu to uznavam a vysiel im dost dobre. Da sa povedat, ze ich to zachranilo.
Proste ide o to, ze isli s tymi hrami cisto po peniazoch lebo tabulky im ukazovali ine. nez hraci skutocne chceli. A do toho ty uvedies tuto firmu ako priklad, kde to nerobia pre peniaze, ale robia to iba za peniaze. Mozno teraz sa to tak javi (ziadna firma ti predsa na rovinu nepovie, ze z teba chce vytrieskat aj posledny gros), ze to robia "pre hracov", ale museli tvrdo padnut na hubu, aby zmenili retoriku z arogantnej "vy neviete co chcete, my vam povieme co chcete" na taku, ktora sa "vtierka" hracom. Ak by bol Resi6 uspesny, tak si pis, ze Devil May Cry 5 a aj vsetky nasledne hry vyzeraju uplne inak ako tie dnesne.

Rockstar - co by som robil v singlaci sam? Ja ti neviem...zeby hral? Na to sa totiz singleplayerove hry robia. Aby sa hrali. :)Multak GTA-cka je cista ryza na peniaze, pretoze nemusis riesit 2 tony skriptov, plno bugov, AI protivnikov a kopec dalsich veci....je to podstatne lacnejsie na vyvoj a opat tuto firmu, ktora je doslova najvacsou ukazkou mamonarstva poslednej dekady uvedies ako dalsi priklad, kde to nerobia pre peniaze. Keby im neslo iba o peniaze, tak ten slubovany singlacovy obsah dodaju a nesustredia sa vylucne na multak. Ved len vsetky vozidla v GTA Online ta vyjdu na 4500+ USD. Toto niekto robi pre hracov a nie pre peniaze?

Odhadovana cena vyvoja GTA5 na vsetky platformy je cca 140 milionov USD a na marketing dali dalsich skoro 130 milionov!!!! A ty tlacis basnicky o tom, ze Rockstar nedava vela penazi na marketing. 😆

Na RDR2 singlac mi vela hracov co to hrali povedali, ze to dobre vyzera, ale je to nudna hra, ze RDR1 bol v tomto smere pre niektorych aj lepsi. Do RDR2 nasackovali zasa multak a zas budu ryzovat kade tade....lebo mali plany s obsahom do neho, ale ked videli, ze hraci sa chovaju inak, ako oni ocakavali a tym padom im padol planovany monetizacny model, tak zasa obsah pozdrzali a teraz analyzuju ako efektivne tahat peniaze z hracov v multaku do buducna. A tie updaty zamerane na monetizaciu pridu, to mi ver.

CD Projekt ma svoju latku kvality, ktoru nechce podliezt, ale oni su skor vynimka potvrdzujuca pravidlo. A pravidlom boli pokusy Capcomu ci inych firiem (momentalne najziarivejsi priklad EA s neuspesnym Battlefieldom V a Anthem) vydat sa cestou penazi
a Rockstar nastupil na cestu penazi s GTA 5 a po vydani GTA Online z nej uz nezisiel a ani to nema v umysle.
icon
detail (l.169)
Rellik -> WampyR
  pridané 10.4.2019 21:31
pravda :)
icon
detail (l.147)
nessundorma -> MartinMartinMM
  pridané 10.4.2019 19:07
liecenie starych ran :D
icon
detail (l.154)
daevastator -> ultra.
  pridané 10.4.2019 18:51
Ano, zaplatene casove excluzivity herny priemysel nepotrebuje, ale asi je to efektivny sposob ako si prilakat zakaznika (a nastvat inych). Robi sa to na konzolach, tusim aj GOG mal par indie veci s nejakou mesacnou excluzivitou.
Ale na PC je to vacsine ludi asi aj tak jedno, trh je uz davno fragmentovany podla vydavatelov a ich store aj bez toho aby si Epic kupoval casovu excluzivitu.
icon
detail (l.119)
Kingsley -> WampyR
  pridané 10.4.2019 17:59 (editované 10.4.2019 18:03)
No keď už mám zmeniť ja dealera tak mi ukáž prosím ťa kde píšem, že niekto robí svoje hry čisto zadarmo. Už pri prvej vete si sa mi zdal byť nechápavý teraz sa to potvrdilo ale hlavne, že tu trepeš o polohrubej múke a potom o dílerovi. Na dôkaz "Nikde predsa nepíšem, že v tom nie sú aj peniaze, je samozrejmosť, že každý chce zarobiť." Urážkami nikam nedôjdeš obzvlášť keď sú neopodstatnené a ja sa na tvoju úroveň znížovať nebudem :) No ale to sú len subjektívne podania všetko. Mne sa väčšina ich hier páči, to že sa nájde pár slabších nič nedokazuje. Treba hodnotiť všetky RE nie len tie ktoré ti vyhovujú v danom momente RE6. O 7 nič nepíšeš, o 2 remake tu splietaš úplne odveci čo nesúvisí s témou. DevilMayCry (tam dobre že nie 20 rokov sledujem ich komunikáciu s hráčmi), MHW,LP,SF séria atď u teba neexistuje. Vo všetkých prípadoch dosť počúvajú hráčov, treba to sledovať viac lebo vidieť, že nemáš prehľad keď zatrepeš takú blbosť že vidia len peniaze. Za chvíľu sa dostaneme k tomu že uznávaný capcom je fail :D lol. Ale aj napriek tomu si nepochopil čo som písal predtým ale v pohode :D V prípade rockstaru, všetko čo píšeš je dosť vedlajšie pretože čo by si robil v singláči sám ? Sa pozri aký niekoľkonásobný úspech majú multiplayer hry tam ide hlavne o to že nemuseli spraviť vôbec tak prepracovaný openworld s úplne vyšperkovanou optimalizáciou, fyzikou atď, tak ako to je v prípade RDR2. Keby im ide len o peniaze tak sa vyserú na optimalizáciu vyserú sa na dobrý príbeh, nemuseli tam dať tak prepracované postavy ako Trevor, vyserú sa na +2 roky práce a vydajú to skôr nedorobené ako to robia dnes všetci ostatní. Tak mi prosím ťa nerozprávaj, že im ide len o peniaze, to sú bludy. No ja som ti dal dosť argumentov, ktoré sú pravdivé v predošlom komente, prečítaj si ho znovu, hlavne s tou reklamou tak to funguje všade nielen tu. Buď robíš hry komplexne alebo napol a drbneš viac do marketingu. Ty mi dávaš stále obohranú pesničku a nič nevieš podložiť. Ale cdprojekt začal od nuly hneď s kvalitnou hrou a nemuseli. Pracujú s hrou na ktorú maju peniaze, veď ale to sme už niekde inde :D Majú peniaze a čo ? Nemuseli by toľko peňazí do tej hry dať :) Ale dajú aby zaujali svet a hráčov tak ako v prípade Witcher3 a o to ti celý čas vysvetľujem. A taký herných spoločností je viac. Ešte raz píšem, nikde som nepísal že im nejde aj o peniaze, že to robia zadarmo alebo podobne čo mi tu vnucuješ že som napísal. Veď predsa každý chce zarobiť, písal som to v predošlom komente. No hej ale to už je od témy. A prepáč mám svoje pravidlo ako náhle ma niekto uráža ide do ignore. Trošku mi to príde také, že neustále niečo hľadáš len aby si mal za každú cenu pravdu :)
icon
detail (l.187)
WampyR -> Rellik
  pridané 10.4.2019 17:12
to je pravda, ze nemusi, ale skor by som povedal, ze je, kedze na "kazdem sprochu, pravdy trochu" :) a ked si das dokopy napr. to ako postupuju v obdobnych pripadoch ine firmy (napr. Valve), ze zacnu nieco riesit, az ked sa do toho zacnu obuvat urady, a az vtedy to vyplava na verejnost, tak by to pravdivosti tejto informacie nasvedcovalo. Lebo Ubisotf bol/je podozrievany, ale je ticho...nikde ziadne oficialne stanovisko, kde by take nieco dementovali, alebo cosi podobne. A to preto, ze sa v grey markete zatial poriadne nejaki iniciativny trubci napr. z EU nevrtaju, tak Ubi na to nebude upozornovat predsa.
icon
detail (l.187)
WampyR -> Kingsley
  pridané 10.4.2019 17:06
😂 vyskusaj zmenit dilera prosim.
- povedz mi kolko vyvojarov robi svoje hry zadarmo? Iba ti co sa ucia vacsinou a nikto z nich to nerobi dlhodobo zadarmo...akonahle ziska skill, necha si ho krasne zaplatit
- Capcom 😂 - ten Capcom, ktory skonstatoval, ze Resident Evil 5, hoci sa radi medzi slabsie diely serie, paradoxne predal najviac kusov (dovtedy) a tak namiesto toho, aby vypocul volanie hracov o navrate ku korenom vyda RE6, kde su este viac zvyraznene prvky, ktore vsetci kritizovali (koop, akcnost), a ktory je doteraz suverenne najhorsim dielom serie? Ten Capcom, ktory vydal (vzhladom na ich moznosti) pomerne trapne remastre Resi 1 a 0 a az ked uvideli aky zaujem je o remake Resi2 od moderov, tak im to stopli a KONECNE urobili vlastny?
Ti ozaj nevidia nic ine len prachy.
- Rockstar 😂😂😂 - ti co sa vysrali na SP pridavky pre GTA5 hoci nimi boli prislubene, akonahle zbadali, ze GTA Online zaraba jak sialene? Ti co vidali GTA5 skrz 2 generacie konzol, aby zaryzovali a potom este aj na PC? Ti, co pozadovali zrusenie multiplayer modu do starsich dielov GTA od moderov, lebo (vtedy) vraj nechcu multiplayer do ich hry, ale ked videli kolko to zaujmu je okolo, tak hned zbuchali GTA Online a ryzuju na Shark kartach jak zidacky mamonari?
Ti ozaj nevidia nic ine len prachy.
- s CD projektom suhlasim ako jedinym, ale naslo by sa aj tam...sa neboj.

Ale ty tu nedavas fakty, ty tu davas domnienky, ktore si prajes aby boli pravda...ale nie su. Fakty som ti tu dal ja teraz k Rockstaru a Capcomu.
CD Projekt robi hru, na ktorej pracuju roky, pretoze na to maju peniaze. Keby ich nemali, tak tie roky nepracuju. Dalsia vec..myslis, ze ine studia na svojich hrach nepracuju roky? Aj na tych menej kvalitnych musis robit aspon 1,5 roka, aby si sa vysplhal aspon na priemer v danom zanry.
Trpezlivy chiefmastry asi neboli, kedze je zname, ze pocas vyvoja W3 bola obrovska fluktuacia zamestnancov, kvoli velkym tlakom a nizkym platom. Vraj sa na vyvoji podielalo vyse 1500 ludi (iba v samotnom CD projekte), nerataju sa pripadne externe firmy na outsourcing, co je horibilne cislo.
Veduci vyvoja W3 si zasluzi mega uznanie, za to, ze pri takej situacii aku mal to dokazal ukocirovat a nerozpadlo sa mu to pod rukami. Za to mal dostat standing ovation ten pan a miesto v sieni slavy.



icon
detail (l.169)
Rellik -> WampyR
  pridané 10.4.2019 17:01
čítal, hooodne hooodne dávno ešte snáď na strednej a nie ze nieje pravdivá informácia ale nemusí byť aktuálna
icon
detail (l.187)
WampyR -> Rellik
  pridané 10.4.2019 16:41
Level nedava bulvarne clanky a ked ano je to jasne uvedene. Ale to by si vedel, keby si nejaky aj cital. 😉

Tema bola o grey marketoch a ako funguju pripadne kto sa nimi stoji a preco vznikli, takze toto bolo iba okrajovo spomenute.

Keby si niekedy aj pisal pracu na nejaku temu tak mas milion informacii...musis ich pretriedit na relevantne, menej relevantne, ktore spomenies len okrajovo alebo vobec a nedolezite, aby si bol schopny drzat sa temy a nie skakat tematicky hore dole. To by potom nebol tematicky clanok, ale bordelchaos.

To, ze je informacia stara znamena podla teba, ze je nepravdiva? Cize ked uz v starovekom Grecku dokazali, ze 1+1=2, dnes to uz neplati?
icon
detail (l.131)
dzebedajo
  pridané 10.4.2019 13:35
Dobre 372 coments aktualne :)
icon
detail (l.130)
NgeNious -> saver
  pridané 10.4.2019 13:17
No zatial čo vidím z reakcií mojich kamarátov,kolegov apod. tak to vôbec nefunguje
icon
detail (l.169)
Rellik -> Terepin
  pridané 10.4.2019 12:59
ale nebol v čase svojho vzniklo, prišiel s niečím čo iný nemali a preto dokázal preraziť.
icon
detail (l.148)
Terepin -> Rellik
  pridané 10.4.2019 12:13
Lenže Apple úspešný je a hlavne má iný obchodný model v porovnaní s Googlom.
icon
detail (l.119)
Kingsley -> WampyR
  pridané 10.4.2019 10:29 (editované 10.4.2019 13:22)
Lenže svoje služby začali naplno ponúkať oveľa neskôr vďaka fortnite. Na papieri tu môžu byť aj od roku 2000, ale keď sú v podstate neviditeľní tak nie sú tu. No to sú už také konšpirácie :D Keby každý vidí len peniaze neexistuje kvalitná hra. Nikde predsa nepíšem, že v tom nie sú aj peniaze, je samozrejmosť, že každý chce zarobiť. Ale sú vývojári, ktorí nevidia čisto len peniaze capcom,cdprojekt, rockstar, ďalší a záleží im na danej hre, záleží im na tom čo ponúknu hráčovi. A to tu celý čas vysvetľujem, len vy si myslíte, že všetko je jednofarebné len preto lebo možno vy by ste takí boli (neviem), pretože nemáte žiadny argument na daný fakt, ktorý sa tu snažím vysvetliť. Keby vidia čisto len peniaze tak by radšej nadrbali do reklám ako do vývoja a zarobili by aj tak, keďže ľudia (mainstream) sa dá ľahko oklamať či v hernom priemysle alebo inde. Čo myslíš prečo teraz robí cdprojekt hru na ,ktorej pracujú roky? Lebo chcú ohúriť svet a hráčov. Keby vidia len a len peniaze tak je dávno po vývoji. Kiež by mali takých trpezlivých chiefmasterov v každej hernej firme.
icon
detail (l.169)
Rellik -> WampyR
  pridané 10.4.2019 7:58
tak v tom prípade je to pekne stará infoška a ešte neoverená, len bulvárny herný článok 😀
icon
detail (l.169)
Rellik -> peter5713
  pridané 10.4.2019 7:57
vývoj hier stojí rovnako ako pred 10 rokmi ? Pozerám na sa to z dlhodobého hľadiska.
01 02 03 04 05 06 07 ... 19 >>